Tips | 6 low-budget manieren om je make-up op te bergenIk weet niet hoe het bij jullie zit, maar mijn make-up slingerde altijd overal en nergens rond. Was ik weer die ene lipstick kwijt of ik vond na vijf maanden eindelijk de blush die ik al zo lang kwijt was onder mijn bed.
Dat moest voor eens en altijd afgelopen zijn! Nu heb ik een aantal handige én leuke manieren gevonden om mijn make-up op te bergen, die ook nog eens hartstikke low-budget zijn.Als eerste de inmiddels welbekende make-up organiser van Action. Volgens mij heeft bijna iedere make-upfanaat deze wel in haar bezit, maar alsnog laat ik hem met alle liefde even zien - mocht je hem nog niet hebben! Ik heb deze op mijn bureau staan met een paar producten er in die ik dagelijks gebruik. Hartstikke handig!

Prijs: €1,42 Een tijdje geleden scoorde ik deze té schattige mini blikjes in de kringloop. Toen ik ze kocht, had ik nog geen idee wat ik er mee wilde doen, maar ineens wist ik het: ideaal voor oogpotloodjes! Nu staat het gebloemde blikje op mijn vensterbank en heb ik daar al mijn oogpotloden in staan. Ik heb nog niet echt een plan wat ik met het andere blikje wil doen, dus mocht je daar nog leuke ideeën voor hebben, laat het dan zeker weten!
Volgens mij zijn er in bijna elke kringloop wel van deze blikjes te vinden en anders is Xenos of Action ook een prima winkel om goedkoop zulke soort blikjes te scoren.

Prijs: €0,30 per stuk 

Vorige maand heb ik mijn nagellakvoorraad eens flink uitgedund, want er zijn maar een stuk of 10 lakjes die ik écht draag. Bovendien was meer dan de helft oud of uitgedroogd. Hup, weg ermee! De overige nagellakjes die ik nog wel veel draag, besloot ik in deze glazen pot met kurk te doen. Niet alleen onwijs handig, maar het ziet er ook nog eens leuk uit! Ook deze scoorde ik ooit in de kringloop voor een euro, maar mocht je er daar geen kunnen scoren, dan kun je ook altijd kijken bij Action, Xenos, HEMA of een kookwinkel.

Prijs: €1,00


En ja hoor, hoe kan het ook anders? Wéér een item uit de kringloop. Dit schattige vintage-looking theedoosje kocht ik vorige maand in de kringloop in Ede. Hij stond lange tijd leeg, totdat ik ineens bedacht dat je hier ook prima make-up in kunt opruimen en als het ware er een mini beauty-case van kunt maken!
Zulk soort theedozen zijn vaak te vinden in de kringloop, maar ook bij Blokker, Action, Xenos, enzovoort...

Prijs: €1,50

Hergebruiken is iets wat ik vaak doe. In elk leeg doosje, potje of blikje zie ik wel wat - net als de Glossybox! Ik heb een paar weken geleden in mijn bureau lades al mijn make-up netjes opgeruimd met behulp van oude Glossyboxen en Truly Yours boxen. In elk doosje heb ik aparte producten gedaan: één voor mijn lipsticks, één voor mijn oogschaduws, noem maar op!
Er passen heel gemakkelijk een aantal dozen in één la en zelfs de deksel past er nog op, zodat je make-upproducten niet onder het stof raken.

Prijs: gratis!

En hier alweer de laatste manier om je make-up op te bergen! Ook dit ding scoorde ik in de kringloop, ik heb er nog steeds geen naam voor, maar volgens mij is het oorspronkelijk bedoeld voor plantjes. Maar aangezien ik een ramp ben in het verzorgen van planten, besloot ik het voor een ander doeleinde te gebruiken. Deze staat bij mijn wastafel en dient als houder voor mijn tandpasta, tandenborstel, een paar fijne kwasten en mijn favoriete parfum van dit moment. Ik houd echt van de vintage uitstraling van deze leuke bakjes!

Prijs: €1,00

Hopelijk heb je ideetjes op kunnen doen voor het opbergen van je make-up! Ik ben benieuwd: hoe berg jij je make-up op? 

42 opmerkingen:

 1. Handige opbergtips. Ik gebruik ook bakjes van de action en een kaarsenhouder van action voor mijn kwasten. Verder heb ik ook een opbergkast van ikea met vakjes erin!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind die blikjes echt leuk:) Handig artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die kringloop blikjes zijn tof! Ook leuk inderdaad om je make-up in een glazen pot te bewaren :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah dat laatste ding is leuk, ook voor plantjes ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super leuk Nicole! Ik bewaar mijn make-up in de bakjes van Action of ook in blikjes van de kringloop. Staat echt heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Handige tips! En het ziet er ook nog super leuk uit

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Superhandig dit! Vooral dat glazen potje met die kurk dop vind ik heel leuk! Zelf doe ik mijn make-up ook wel eens in een leuke drinkbeker of leg het op een schaaltje.
  xoxo Mareijn

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die glazen pot met die krukdeksel vind ik echt ontzettend leuk! Ik ga er naar eentje opzoek :D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Handige ideetjes! Ik heb zelf mijn kwasten in mijn vintage beautycase staan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Superleuke ideetjes! Er zijn zoveel leuke (goedkope!) opbergmanieren voor je make-up :D

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Die make-up organisers van Action zijn echt heel handig:)

  xx Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuke dingen, gelukkig ga ik ook vaak naar de kringloop en niet voor de leuke hebbedingetjes maar ook voor de kleding. Als je goed zoekt tenminste ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuke ideetjes! Die blikjes zijn echt schattig! Ik wil binnenkort een brush jar maken en zelf oppimpen:)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Vooral de potten met nagellak vind ik super leuk & de glossybox dozen zijn ook erg tof.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een leuke manieren om make-up op te bergen! Zelf gebruik ik drie theelichthouders voor m'n kwasten, wattenschijfjes en wattenstaafjes, ook superhandig:)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een leuke en creatieve ideeën!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een leuke en handige tips! Die blikjes van de kringloop zijn enorm schattig!
  Zelf heb ik een doos met een glazen bovenkant met houten randje van de action. Hierin zitten verschillende vakjes en bijna al mijn makeup past erin! Mijn kwasten en mascara's staan in stenen mokken en mijn nagellak ligt in een lade van een ikea kastje. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuke ideetjes! Dit ga ik onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een super toffe ideetjes! In zo'n pot ziet er erg leuk en gezellig uit en heel budget.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik bewaar alles helemaal niet zo netjes, maar bij elkaar in een toilettas gepropt..

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik heb die make-up box van de Action echt 3 keer genegeerd omdat ik dacht het niet nodig te hebben, maar kwasten in een laatje is echt een no-go. Nu heb ik hem dus toch gehaald en ik ben er zooo blij mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Oh wat leuk! Die thee doos is geniaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wel leuke manieren, maar wat nou als de grootte van je stash uit de hand begint te lopen?

  BeantwoordenVerwijderen
 24. wat een leuke en handige tips!! ik vind die laatste leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Leuke opties, ik heb mijn make-up ook in een doosje zitten anders raak ik ook alles kwijt!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een leuke ideeen, die blikjes vind ik heel schattig. Die make-up organizer wil ik nog steeds heel graag!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Oeh handig, ik vind het glazen potje en de theedoos het leukst! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ik ben gék op weckpotten (of is dat glazen potje niet echt een weckpot?), maar mijn make-up bewaar ik zeer praktisch (maar niet mooi) in zo'n plastic ladebakje van Xenos. Mag het trouwens wel weer eens gaan uitzoeken, want er liggen echt dingen tussen die ik nóóit gebruik en die allang niet goed meer zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Leuke opbergtips! Die theeblikjes zijn zó schattig

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ik ben meteen na het lezen na je post naar de Action gereden en heb vele tips over genomen! De glazen pot met nagellak is helemaal geweldig! en daarnaast had ik het make-up bakje van de action al. Daarnaast haalde ik ook twee kleine potjes voor mijn kwasten en potloden/mascara's.
  Ik zal het binnenkort op mijn blog laten zien, want kocht nog veel meer om mijn dressoir helemaal in te richten als mijn beautyhoek ;), en dan zal ik deze post wel even linken.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ik vind een glazen potje met zo een kurk erin superleuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Dat soort blikjes gebruik ik om mijn steekoorbelletjes in op te bergen. lekker compact.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Heel wat een leuke post, ik heb net je blog ontdekt en ik vindt het echt super, ik wordt zeker een vaste bezoekster. Ik wist trouwens helemaal niet dat ede een kringloop heeft, waar zit die dan?
  Xoxo chy

  BeantwoordenVerwijderen