Budgetfood | Super Sandwich met kifilet, avocado en ei

Zin in een lekkere en luxe lunch, maar heb je geen zin om er veel geld aan te besteden? Wat mij betreft is deze super sandwich zéker restaurant waardig, alleen betaal je er wel vijf keer zo weinig voor door het zelf te maken! Benieuwd hoe je deze overheerlijke sandwich met kipfilet, avocado, ei en komkommer maakt? Lees dan snel verder!


Dit zijn de ingrediënten: 1 hardgekookt ei - twee eetelepels mayonnaise - twee sneetjes brood (ik koos zuurdesem brood) - peper en zout - twee tot drie plakjes kipfilet - plakjes komkommer - halve avocado - satéprikkers.

Allereerst begin je met het koken van een ei. Je brengt water aan de kook, legt het ei er een minuut of 10 in en je hebt een perfect hardgekookt ei.
Ondertussen kun je natuurlijk alvast beginnen met de sandwich. Je legt de twee sneetjes brood op een bord en smeert ze beide in met mayonaise. Als je aan de lijn doet, kun je deze stap natuurlijk ook overslaan, maar als je - net zoals ik - gewoon lekker geniet van het leven: moet je het zeker doen! Dit geeft namelijk extra veel smaak aan je sandwich.
Vervolgens beleg je één van de twee sneetjes met twee of drie plakjes kipfilet en daarna leg je er een aantal plakjes komkommer op.

Dan ga je aan de slag met de avocado. Ik kocht deze avocado op de markt, daar kosten ze slechts €0,70 per stuk in plaats van 1 euro bij de Appie. Scheelt toch weer een paar centen!
De handigste manier om de avocado uit te hollen, is om deze over de lengte door de helft te snijden en vervolgens één helft uit te hollen met een lepel. De avocado snijd je vervolgens in grove stukken die je op je brood doet.
Nadat je het hardgekookte ei hebt laten schrikken (BOE! Sorry jongens, deze blijft grappig) pel je deze en snijd je hem in plakjes. De plakjes leg je op de sandwich en om het geheel nog extra smaak en pit te geven, doe je er nog een snufje zout en peper op.

Je legt de ene snee brood op de andere en voilà: (bijna) klaar is Kees! Om het geheel nog extra "chique" te maken, snijd je de sandwich door de helft en steek je in beide helften een halve satéprikker. Deze kun je gewoon met een schaar door midden knippen.
Ik heb afgelopen zaterdag heerlijk gesmuld van deze lunch, want man, oh man - deze sandwich is echt heel erg lekker! Bovendien is hij ook nog eens ontzettend voedzaam, dus ik had aan twee van deze broodjes zeker genoeg!


Welke ingrediënten zitten er op jouw favoriete sandwich?

38 opmerkingen:

 1. Oh lekker! Dit ga ik volgende week zeker maken als lunch! Mijn collega's gaan jaloers zijn ;-)

  X Sara

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oehh, wat een fijne tip! Deze ga ik onthouden! XO

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zoiets heb ik laasts nog gegeten, heerlijk! Ik had alleen in plaats van peper en zout een dun laagje pesto op het brood gesmeerd.
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hmm, dat ziet er echt lekker uit. <3 Nu heb ik honger, oh oh.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ohhh ziet er lekker uit! Bij de Bagels en Beans hebben ze ook een heerlijk broodje met kipfilet, avocado, pesto en pijnboompitjes, dat is echt mijn favoriet! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Superlekker, dit ga ik dit weekend 'ns lunchen! :) X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er echt heerlijk uit! Ga ik zeker een keer maken als lunch, ik hou zo erg van advocado <3
  Met wat mayonaise ertussen is het denk ik ook lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ohhhh dat ziet er echt heerlijk uit! het is dat ik net me ontbijt op heb anders was ik meteen naar de supermarkt gelopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hmm lijkt me heerlijk. Als op kamers zittende student kan ik wel wat budget recepten gebruiken, deze ga ik zeker proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh heerlijk! Dat is echt iets voor mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Deze ga ik zeker proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mmm het ziet er heerlijk uit, dit ga ik zeker eens proberen! Mooie foto's heb je ook gemaakt. (:

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat ziet er heerlijk uit, leuk receptje! Ik zou alleen de mayo vervangen door boter, dat vind ik lekkerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jummie, dat ziet er heerlijk uit! Wat een handig artikel! Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hmmm, klinkt goed en ziet er lekker uit. Ik ga hem onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Lekker! Ziet er ook gezellig uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ziet er enorm lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hmmm dat lijkt mij heerlijk! Ik vind alles wat erop zit lekker, dus deze ga ik onthouden :D

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hmm ik heb het net gemaakt en het was heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen