Challenge | Kerstoutfit shoppen deel II - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Challenge | Kerstoutfit shoppen deel II


Dit jaar ga ik niet zomaar een kerstoutfit bij elkaar zoeken, nee: ik maak er een heuse challenge van! Ik ga zowel online als offline een kerstoutfit shoppen! Waar kan ik de meest goedkope outfit vinden? In een webshop of toch in de stad? En waar doe ik het langst over? Waar vind ik het snelst een geschikte outfit? 

Gisteren kon je al deel 1 lezen, waar ik je meenam tijdens mijn online shop avontuur! Vandaag is het tijd voor deel 2: de offline zoektocht naar dé perfecte kerstoutfit. Benieuwd hoe het offline shoppen bij beviel en welke items ik heb gescoord? Lees dan snel verder!

Let the challenge begin!
Twee weken geleden had ik een vrij dagje op vrijdag en daar besloot ik maar eens goed gebruik van te maken. De wekker ging om half 9 en om 10 uur zat ik in de trein richting Zaandam, klaar voor mijn offline shop avontuur. Ik vind Zaandam echt een hele fijne stad om te winkelen, alle leuke winkels zitten bij elkaar en bovendien is er Primark, yay!

Ik besloot om Primark voor het laatst te bewaren en dook als eerste de C&A in. Ik heb het jullie al eens vaker verteld, maar C&A is één van mijn favoriete winkels. Ik vond hier een hele mooie top die ik perfect vond voor kerst en deze ging zeker met mij mee naar huis!Glittery boots
Daarna ging ik naar Van Haren. Toevallig zag ik een week geleden op de blog Styleguide een heel leuk artikel over Van Haren schoenen waarbij één paar direct mijn aandacht trok: een kort exemplaar met een hakje en glitters op de hiel. Volgens mij zat deze vorig jaar ook al in de collectie en toen al vond ik het erg leuke schoenen! Bij Van Haren vond ik nu ook het zwarte exemplaar van deze schoenen met zilveren glitters op de hak. En het beste van alles: 50% korting! Mijn geluk kon niet op, ik rekende mijn nieuwe laarsjes af voor slechts €14,95.


De perfecte witte blazer
Ik wilde graag een witte blazer; een perfect basic item voor in je kast én erg leuk voor tijdens de Kerst. Tot mijn grote frustratie kon ik nergens een witte blazer vinden en stuurde een Tweet de wereld in over mijn frustraties. Met dat ik dat deed, kwam ik bij VILA aan en guess what: natuurlijk vond ik daar dé perfecte witte blazer! Ik paste hem en hij zat meteen als gegoten. Hij was wel wat duurder dan de kledingstukken die ik normaal koop, hij kostte namelijk €39,95. Maar dan héb je ook wat!


Finishing touch
Schoenen en blazer waren in the pocket, nu nog een broek en een mooie top! Ik besloot dat dit hét moment was om Primark binnen te vallen: mijn favoriete winkel op het gebied van extreem goedkope kleding. Ik ging meteen naar de broekenafdeling en vond daar al snel een perfecte, grijze broek waarvan ik dacht dat hij mooi zou staan bij mijn blazer en de C&A-top die ik al eerder op de dag scoorde. Totdat mijn oog ineens viel op een zwart shirtje met een geweldige (nep)leren bovenkant en mouwtjes. Deze vond ik veel leuker dan de C&A-top! Dus hup, die ging ook het mandje in. In principe was mijn outfit af, alleen miste ik nog een mooi sieraad die mijn outfit helemaal af zou maken. Ik ging snel richting de sieradenafdeling op zoek naar een mooie statementketting. Bijna alle statementkettingen bij Primark kosten slechts €5,- en dat is echt geen geld voor zo'n grote ketting. Uiteindelijk ging ik voor een mooi zilveren exemplaar die perfect bij de outfit paste!
Mijn eindoordeel over offline shoppen
- Tijd: 2 uur. Ik had het nooit verwacht, maar ik deed er minder lang over om offline een outfit bij elkaar uit te zoeken dan online. Nu komt dat misschien ook omdat ik echt uitgebreid de tijd nam om op Zalando te kijken en in Zaandam juist wat sneller te werk ging. Alsnog valt het me echt mee dat ik zoveel kledingitems heb gescoord in zo'n korte tijd!

- Prijs: €80,90. Wel een stukje duurder dan de outfit die ik online shopte, maar die bestond slechts uit drie items en mijn offline geshopte outfit bestaat uit maar liefst 5 items! Wat betreft de korting, alleen bij Van Haren was er een kortingsactie, bij de overige winkels betaalde ik gewoon de volle mep.

Levertijd: direct. Dat vind ik toch echt een groot voordeel van shoppen in de ouderwetse winkelstraat: geen gedoe met lange levertijd, je kunt je kledingstukken direct mee naar huis nemen!

Wachttijd: Bij alle winkels kon ik direct afrekenen, alleen bij Primark stond ik ongeveer een kwartier in de rij. Nu is dat wel eens anders bij Primark, maar dit keer viel het heel erg mee. Als je kleding wilt passen, ben je waarschijnlijk wel langer bezig. Ik heb alleen de blazer gepast bij VILA en de schoenen bij Van Haren, de rest van de kledingstukken nam ik direct mee naar huis. Als je het écht heel erg vervelend vindt om in de rij te staan bij de kassa en om bij de paskamer te wachten, dan kun je beter online shoppen. Maar ik heb daar niet echt problemen mee.

- Aanbod: Prima. Wat betreft het aanbod in de winkels: dat vond ik prima. Ik had in mijn hoofd dat ik graag een witte blazer wilde, maar die was dus vrij lastig te krijgen. Als je online naar een specifiek kledingstuk zoekt, kun je dat wel veel makkelijker zoeken dan in een winkelstraat.

Conclusie: Als ik moet kiezen tussen online en offline shoppen, dan ga ik toch voor mijn oude, vertrouwde winkelcentrum. Ik vind het heerlijk om door de winkelstraat te struinen en in allerlei verschillende winkels even een kijkje te nemen. Ik had gedacht dat offline shoppen langer duurde, maar niets is minder waar. Ook de wachttijden bij de kassa's en paskamers vielen mij heel erg mee. Mijn eindconclusie? Zowel online shoppen als offline shoppen heeft zo z'n voordelen. Maar voor mij is het duidelijk: ik ga liever écht shoppen dan online shoppen.

Ik ben heel erg benieuwd naar jouw mening: shop jij liever online of offline? 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

37 opmerkingen:

 1. Anoniem18.12.13

  Ah wat een leuke outfit! Vind die laarsjes echt amazing, snel even kijken bij Van Haren ;)
  En je witte blazer is ook erg gaaf, ik zou hem eerder in de zomer dragen maar vind hem zo ook mooi gecombineerd!
  En ja ik hou ook liever van echt shoppen: kleding passen, voelen en meteen kopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke outfit! Een witte blazer is zo'n prachtig item dat echt in ieders kleerkast moet hangen. Je rode lippen springen echt in het oog met deze outfit!

  X Sara

  http://windowonmywardrobe.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een onwijs leuk idee! Ik vind je look van vandaag leuker dan die van gisteren (maar dat is gewoon persoonlijke smaak ^-^), dus wat dat betreft is offline-shoppen een win-win!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind allebei de outfits heel leuk, maar deze stiekem iets leuker. Ik vind online heel handig als ik echt geen tijd heb om naar de winkels te gaan, of als het specifieke item dat ik wil hebben niet meer in de winkels is. Offline shoppen vind ik leuk, omdat je kan passen en gelijk ziet hoe zoiets er echt uit ziet. Ik heb niet echt een favorieten, ik vind het eigenlijk beide fijn. Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk gedaan! :) Beide outfits zijn heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waauw wat een te gekke look en die laarsjes zijn inderdaad veel goedkoper nu! Mooie ketting en ik ga ook liever voor het offline vertrouwde shoppen <3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind beide leuk! Ik vind beide leuk! Groot voordeel van offline is dat je direct ziet of de kwaliteit ruk is :p

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Héél mooi! En inderdaad een perfecte witte blazer. Je ketting is trouwens helemaal top! x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke challenge. Het shoppen door de winkelstraten geeft toch wat meer sfeer!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gave challenge zo! Ik ben tegenwoordig meer geneigd om online te shoppen, omdat het zo veel makkelijker is haha! :p Sowieso ben ik niet meer zo van het shoppen, want als ik wel de stad in ga, dan het liefst alleen zodat ik even snel de winkels langs kan gaan! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Er gaat niks boven een dagje shoppen! Ik vind je vorige outfit toch net iets leuker! Je ketting is trouwens wel heel erg mooi!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je blazer in combinatie met de ketting vind ik echt heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind de ketting erg mooi! Ik vind offline shoppen overigens ook leuker, kun je toch even voelen aan de kleding en het is natuurlijk een beleving opzicht. Zeker nu met al die kerstversieringen overal!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Gave ketting en schoenen! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik vind je outfit heel erg leuk geworden (: je korte haar staat je trouwens ook erg goed! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heel erg leuk! Ik vind offline shoppen ook veel leuker, vooral als ik met vriendinnen of met m'n moeder ga. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mooie outfit dit! Ik houd van witte blazers :) Ik vind online offline shoppen beide ideaal haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Deze outfit vind ik leuker dan de vorige, ziet er goed uit. Vooral je schoenen zijn erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik vind witte blazers mooi:) Maar het staat mij niet helaas:( Jij kan het goed hebben! Vind de ketting ook leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 20. staat je goed en erg leuke foto's
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Leuke outfit is het geworden! Ik ben zelf toch wat meer van het offline shoppen :)

  Xx Alex

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Deze outfit vind ik echt ontzettend leuk zeg, vooral je glitterlaarsjes, wauw! En dat voor ook nog een 50&, good job! Ik hou van winkelen en vind het op internet eigenlijk helemaal niks haha

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Deze is ook erg leuk! Alleen ga ik nog steeds voor het online shoppen, haha. XO

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een leuke outfit :) wat had je inderdaad een geluk met de laarsjes zeg! 14,95 vind ik een mooie prijs voor kerstschoentjes. De top is denk ik wel mijn favoriet van de outfit!
  Liefs, Demi

  BeantwoordenVerwijderen
 25. De witte blazer vind ik prachtig <3

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Prachtige outfit! Rode lippen staan je goed:)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Anoniem18.12.13

  Wauw die ketting is zo leuk! Love Primark!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Anoniem18.12.13

  Echt een top Challenge!!
  Ik shop ook veel liever offline!!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Anoniem18.12.13

  Die laarsjes zijn echt cool :)

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ik shop ook VEEL liever gewoon lekker offline :P. Lekker passen en het hele gebeuren is gewoon leuk. Ik koop eigenlijk nooit kleding online, heel soms via eBay :P. Ik vind deze outfit mooi, maar die andere nog mooier :).

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat een leuke outfit! Ik vind je laarsjes echt super leuk :-) En ik shop liever offline.. 't is veel leuker om gelijk plezier te hebben van je aankopen dan een week erop te moeten wachten! xo

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Deze outfit vind ik echt veel leuker dan de vorige. Love it! Ik vind offline nog steeds chiller qua shoppen.

  Liefs, Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Ik vind je challenge echt tof!
  Leuk geschreven, origineel en mooie foto's. (:

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wat een super leuke outfit! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Anoniem1.12.14

  Wauw! Hoop dat je voor 2014 weer een challenge doet. Ik blijf je volgen. :)

  BeantwoordenVerwijderen