DIY | Christmas box met mini-cadeautjes

Aangezien de afgelopen twee weken al steeds in het teken van Kerst staan, kan natuurlijk ook een Christmas DIY niet ontbreken! In de unboxing video die afgelopen maandag al op mijn blog verscheen, zag je de mega bestelling al die ik plaatste bij DaWanda, een soort marktplaats met allerlei leuke zelfgemaakte items en DIY spulletjes. Zoals ik toen al verklapte, zou ik er een DIY mee maken en tadá: daar is-tie dan!

Ik besloot om een leuk, persoonlijk kerstcadeautje te maken: namelijk een zelf versierde Christmas box met kleine cadeautjes erin. Benieuwd hoe je dit maakt? Lees dan snel verder!
Op bovenstaande foto's zie je een aantal materialen die ik heb gebruikt. Dit kan echt van alles zijn! Denk aan vrolijke kerstlintjes, bakkerstouw, papieren onderzettertjes, washi tape, stempels, stickers... je kunt het zo gek niet bedenken, of het komt vast wel van pas bij deze DIY!

Zo ziet het doosje eruit zonder enige versierseltjes. Ik kocht deze boxjes ook via DaWanda en ze kostten slechts €0,44 per stuk, echt een koopje! Ik bestelde er 10 zodat ik lekker veel mensen blij kan maken met een doosje.

Dit is het allereerst Christmax boxje die ik in elkaar knutselde. Met een perforator (het duurde ongeveer tien minuten voordat ik op dit woord kwam...) en wit papier maakte ik kleine rondjes die ik vervolgens op het doosje plakte. Dit was een aardig klusje kan ik je vertellen, haha.
De witte labels bestelde ik ook via DaWanda en met behulp van een stempelsetje die ik ooit voor 50 cent in de kringloop kocht, stempelde ik er "Merry Christmas" op. Een leuk stukje washi tape erbij en je label is Christmas proof! Ik maakte het doosje helemaal af door er rood-wit gestreept bakkerstouw omheen te doen en zes kleine sterretjes aan het touwtje te rijgen.

Hieronder zie je alvast drie andere doosjes die ik ook maakte!Ik ben benieuwd welke jij het leukst vindt! :)

En dan gaan we door naar de inhoud. Want ja, heel leuk en aardig zo'n doosje, maar als er niets in zit is er natuurlijk ook niks aan. Je kunt natuurlijk van alles in het doosje doen wat die persoon leuk vindt. Denk aan zijn/haar favoriete theesmaak, lekkere chocolaatjes, een mooi potje nagellak, een paar proefmonstertjes, snoepjes, stickers, enzovoort enzovoort. 

Bij DaWanda bestelde ik ook een heleboel zakjes om de cadeautjes in te verpakken: 20 kleine envelopjes van craft papier en wit doorschijnend papier en nog 10 wat grotere envelopjes van hetzelfde doorschijnende papier. Ik besloot het zakje nog wat op te vrolijken met een papieren onderzetter (deze kun je gewoon bij Action kopen) en een schattig rood lintje.

Mango is één van mijn favoriete theesmaken, mjammie! Heel leuk om ook in het doosje te doen. Je kunt het zakje dichtplakken met een mooie sticker of een leuk stukje washitape.

En wie kent deze chocolaatjes? Het zijn de zogenaamde "After Eight" chocolaatjes die volgens mij uit de Middeleeuwen stammen. Maar lekker zijn ze wel! Met een stukje lint met kerstboompjes eromheen, zorg je ervoor dat zelfs deze chocolaatjes helemaal in de kerstsfeer zijn!

En nog twee lekkere bonbonnetjes die ik in een wat groter zakje stopte.

En welk meisje wordt nu niet gelukkig van een nagellakje? Ik pakte deze glittery nagellak in van Catrice met een schattig rood strikje. 

En zo ziet het geheel er dan uit: je eigen Christmas box!

Ga jij deze DIY ook maken?

41 opmerkingen:

 1. Echt zó mooi gedaan. Ik had gisteren ook een post geschreven over christmas wrapping, maar de mijne was (zoals ik ook schreef) behoorlijk mislukt, haha. Maar dit ziet er echt héél mooi uit. X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat schattig zo'n box! Leuk bedacht :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk en origineel gedaan Nicole! Het ziet er zo schattig uit en je foto's zijn werkelijk waar om op te vreten, zo mooi :) Je site is echt heel mooi geworden, chapeau ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt superleuk gedaan! Ik vind ze allemaal leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een super leuke DIY :D ik vind het super leuk om zo dingen in te pakken. Gister nog een pakje voor een blog vriendinnetje gemaakt ook geprobeerd op zo'n manier leuk in te pakken hihi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt super super super leuk! Zeker iets om een keer te proberen en wat onwijs leuk om te krijgen! Ik vind het doosje met de kerstbal denk ik het leukst, maar dat was nog wel een hele moeilijke keuze.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leukerds heb je er van gemaakt zeg, de ontvangers zullen er vast heel blij mee zijn!


  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw, super mooi en creatief! Ik ga ook eens kijken op die webshop. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het ziet er echt heel leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hé....zijn dat mijn After Eight chocolaatjes???

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja mam, die waren van jou! Nu heb ik ze lekker opgegeten, HA-HA!

   Verwijderen
 11. Heel erg aanstekelijk, jouw knutselwerkjes! Ik heb gelijk zin om ook aan de slag te gaan! Vooral de lintjes en stickertjes, ontzettend lief! En de inhoud is ook erg leuk gevonden; degenen die zo'n leuk pakketje in ontvangst mogen nemen zijn er zeker weten onwijs blij mee! Liefs, Stella.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wij geven geen cadeautjes aan elkaar met kerst, maar je DIY is echt super! Zeker een aanrader voor mensen die wel aan cadeautjes doen:)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ziet er onwijs leuk uit.! ik vind het envelopje met wit papiertje en rode strik erg mooi xx

  BeantwoordenVerwijderen
 14. dat ziet er echt super schattig uit! heel leuk om cadeau te doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heel leuke ideeën zeg, ook die strikjes I love it :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een superschattig ideetje! Ook goed uitgevoerd joh, I like!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Aaaah, dit is echt zo'n ontzettend leuk idee! Super mooi gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Superleuk gedaan! Ik heb mijn vriendinnen met Sinterklaas een pakketje gestuurd :) En ik heb wel één kerstpakket samengesteld, maar die is voor de winactie op mijn blog :)

  Xx Alex

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wauw echt heel leuk! Super schattig (:

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ontzettend leuk! Die doosjes zijn ook heel erg gaaf! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat ontzettend leuk bedacht Nicole! :) Zo'n persoonlijk cadeautje is echt het aller leukst

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Dit is super leuk voor een verjaardag ofzo!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Awwh wat schattig zo'n doosje! Ook leuk voor niet-Kerstige feesten.

  BeantwoordenVerwijderen