Challenge | Kerstoutfit shoppen deel I


Het is weer zover: als de maand december begonnen is, Sinterklaas voorbij is en Kerst in het vooruitzicht ligt, denk ik nog maar aan één ding: SHOPPEN! Kerst is namelijk hét perfecte excuus om je garderobe weer eens aan te vullen met mooie items. Want ja, je kunt natuurlijk niet in je oude kloffie aan het kerstdiner verschijnen!

Dit jaar besloot ik om er een soort challenge van te maken: zowel online als offline een kerstoutfit shoppen! Waar kan ik de meest goedkope outfit vinden? In een webshop of toch in de stad? En waar doe ik het langst over? Waar vind ik het snelst een geschikte outfit? 
Ik ging de uitdaging aan om dat te ontdekken en shopte twee kerstoutfits bij elkaar: één bij Zalando en één in de oude vertrouwde winkelstraat. 

Vandaag in deel 1: mijn online geshopte kerstoutfit! Benieuwd naar hoe ik dit ervaren heb en welke items ik heb gescoord? Lees dan snel verder!

Shoppen bij Zalando
Ik besloot mijn online kerstoutfit bij elkaar te zoeken bij Zalando. Ik heb hier al wel vaker eens iets besteld en ik vind het echt een onwijs handige en overzichtelijke site. Ze hebben super veel merken in hun assortiment waaronder Vero Moda, 10Feet en ONLY.
Met de speciale kortingscode van Actiepagina.nl kreeg ik ook nog eens 12% korting op mijn bestelling, dus dat was zeker niet verkeerd!

Ik besloot om op zoek te gaan naar een mooi rokje en een mooie top voor mijn kerstoutfit. Ik ben namelijk niet zo van de jurkjes en overdreven chique outfits. Ik houd het liever casual, maar toch een beetje extra omdat het natuurlijk toch een feestdag is.


Ik had niet echt een tactiek, ik besloot gewoon om bij Dameskleding te kijken. Maar... daar werden maar liefst 44.748 items aangeboden, *slik* Ik besloot wat gerichter te zoeken bij de rokjes en daar vond ik eigenlijk al snel waar ik naar op zoek was: een mooie, leren skater skirt! Die klikte ik direct in mijn mandje.
Over een mooie top deed ik veel langer, want daar stonden meer dan 7.000 items tussen. Op een gegeven moment zag ik door de bomen het bos bijna niet meer, ik had namelijk een heleboel tops alvast in mijn winkelmandje geklikt die ik allemaal leuk vond. En ja, toen kon ik niet meer kiezen. Heel wat getwijfel later, besloot ik toch voor mijn eerste keus te gaan: een mooie, witte mouwloze blouse met een schattig kraagje van New Look.

En toen de volgende vraag: wat voor jasje moest erbij? Want het leek me toch een beetje koud om met blote schouders de kerst door te brengen. Ik wilde niet dat mijn outfit super donker zou worden en dus ging ik op zoek naar een wat lichter jasje. Uiteindelijk ging ik voor een mooi spijkerjasje van ONLY.Wachten, wachten, wachten...
Nadat ik alle items in mijn winkelmandje had gegooid en had afgerekend, werd mij verteld dat mijn bestelling de volgende dag al binnen zou kunnen zijn en maximaal vier dagen binnen zou zijn. Ik - als ongeduldig mens - wilde natuurlijk dat het de volgende dag al binnen was. Helaas was dat niet zo. Uiteindelijk duurde het 3 dagen voordat ik de welbekende Zalando man voor de deur zag staan. Het bleek namelijk dat alles vanuit Duitsland moest komen en daarom vind ik dat het nog best snel geleverd werd.
Gelukkig paste alles en daarom hoefde ik niets terug te sturen. Pluspuntje: áls je iets wil terugsturen, kan dat gewoon kosteloos. 

Ik combineerde alle kledingstukken met mijn zwarte wedges van Van Haren en een simpele panty van Primark. Een perfecte outfit en helemaal "Nicole". Niet te chique, maar toch wel feestelijk.

Mijn eindoordeel over online shoppen
- Tijd: 2  uur en 45 minuten. Uiteindelijk heb ik mijn hele avond op de site van Zalando doorgebracht. Ik dacht dat ik eigenlijk zó alles in mijn winkelmandje had wat ik wilde, maar dat viel nog best tegen. Gelukkig vind ik online shoppen een heerlijke bezigheid en dus vind ik het ook helemaal niet erg om er lang mee bezig te zijn. Maar als je snel wat bij elkaar wilt zoeken, is online shoppen misschien niet eens de beste manier.

- Prijs: €61,51. Normaal betaalde ik voor deze outfit €69,85, maar door de kortingscode van Actiepagina.nl betaalde ik nog dus nog maar €61,51. Dat vind ik zeker een voordeel van online shoppen: er zijn altijd wel kortingscodes te vinden voor welke webshop dan ook!

- Levertijd: 3 dagen. Het duurde uiteindelijk 3 dagen voordat ik mijn geliefde kledingstukken in mijn armen kon sluiten. Ik vind dat eigenlijk vrij lang, aangezien de meeste webshops waar ik normaal bestel, de volgende dag leveren. 

- Aanbod: VEEL! Eigenlijk te veel voor een persoon zoals ik. Ik kan namelijk niet zo goed kiezen en als ik dan een internetpagina heb met 50.000 (!) kledingstukken, word ik eerder wanhopig dan gelukkig. Op de één of andere manier heb ik toch meer overzicht in een winkel, klinkt dat gek?

Conclusie: Online shoppen is ideaal als je even geen tijd hebt om echt de stad in te gaan. Bovendien is er altijd wel een kortingscode te vinden waardoor je je bestelling voor een heel fijn prijsje naar huis klikt. Het nadeel vind ik dat de levertijd wat langer is. Ook is het aanbod voor een mens zoals ik te groot, ik vind het moeilijker om doelgericht te zoeken. 

Morgen komt deel 2 van deze serie online, waarin ik offline op pad ga om een kerstoutfit bij elkaar te shoppen!

46 opmerkingen:

 1. Super leuk om te lezen!! Mooi rokje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk geschreven! Het aanbod is idd veeel, meestal sorteer ik op maat, kleur en prijs. Dat scheelt alweer ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat je een challenge voor jezelf hebt opgesteld. Ik vind echt dat je een hele leuke outfit bij elkaar hebt geshopt en dat niet eens voor een al te dure prijs. Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahaha, wat leuk geschreven dit! Vind het rokje erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk artikel. Leuke challenge. Je outfit is erg stoer!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke kleren :) Denk dat je in de stad meer sale zult gaan vinden.. Zalando kan nog best duur zijn..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke kleren :) Denk dat je in de stad meer sale zult gaan vinden.. Zalando kan nog best duur zijn..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk om te lezen, en wat een leuke outfit heb je bij elkaar gesprokkeld!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wow, het koste je best veel tijd om iets leuks bij elkaar te zoeken haha. Je rokje is leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel erg leuk om te lezen en wat een leuke outfit :) En super mooie foto's!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het rokje is echt super leuk voor de kerst! Ik ben zelf ook niet van de jurkjes :)

  X

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuke challenge! Erg leuk om te lezen en wat heb je een leuke outfit. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Erg leuk om te lezen en je outfit is ook top! Die leren skaterskirt is het einde :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jeetje wat origineel bedacht weer, erg leuk en ben heel benieuwd naar morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuke look! Ik denk dat het nog goedkoper kan als je bijv. een jurkje koopt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Een hele mooie outfit, staat je ook erg leuk! Ik vind Zalando een leuke webshop maar kan vaak niet kiezen!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een leuke outfit! Staat je ook erg goed! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Het staat je hartstikke leuk ! Niet te chique, maar toch net even anders. Ik houd daarvan.
  Voor Laura zijn we ook goed geslaagd...hier in de winkelstraat dus haha !
  Bij Intercity (Westzijde) is het nu 2 halen 1 betalen op de hele collectie, voor als je nog meer wilt shoppen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een leuke artikel. En wat een mooie outfit.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Heeel leuk gecombineerd en orgineel artikel! XO

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Leuke outfit! Ik vind het aanbod ook té groot bij Zalando, ik kan daar niet zo goed tegen haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hele leuke outfit!
  Grappig om het helemaal te lezen zo, ik doe namelijk m'n PWS over webshops en kijk daarbij o.a. naar Zalando (:

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Leuke uitdaging en leuke outfit! Het leuke is, deze outfit kun je tenminste vaker dragen dan een (kerst)jurkje!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Die skaterskirt staat je echt leuk! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Leuke challenge! Mooie outfit ook. Vind 'm niet heel kerstig, maar wel mooi. Ik heb ook meer overzicht in een winkel, haha. X

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wauw wat een leuke challenge :D Ik vind dat rokje echt heel erg leuk!
  Liefs Gea.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Leuk artikel en leuk rokje! Toch ga ik liever naar de winkel, dan kan ik mijn kleren tenminste passen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ik heb al (echt!!) meer dan 10 uur webshops doorgespit, en toch heb ik nog niks kunnen vinden waarvan ik denk WAUW. Zaterdag ga ik dus maar even real-life shoppen, hopelijk kom ik dan wel iets tegen. Jou staat dit in ieder geval geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat een onwijs leuk artikel! Mooie challenge en te gekke look heb je bij elkaar geshopt, i love it!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Prachtige outfit. Sinds vandaag ben ik al mijn GCF kwijt, daarom wil ik je vragen om elkaar te volgen op BlogLovin. XX

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat zie je er leuk uit Nicole! Echt leuk dat je niet voor de glitterzooi gaat maar gewoon lekker casual, daar hou ik van haha :) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Leuke challenge! Ik vind je rokje erg leuk. Ik ben heel benieuwd naar het tweede deel!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Vond het artikel erg leuk om te lezen :) Het rokje vind ik denk ik het leukste van de outfit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Ah je ziet er supe rleuk uit! Ik vind je rokje heel erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Erg leuk om te lezen! Het online shoppen is inderdaad erg makkelijk maar toch doe ik het nooit, want straks is het weer niet goed en dan kan ik het weer terug sturen. Maar het is wel erg makkelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Heel erg mooie outfit! :) Dat jasje is echt zalig!

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Ik zoek ook nog zo'n jasje! Leuke outfit heb je bij elkaar gezocht! (:

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Wat een leuk artikel! Ik vind online shoppen ook leuk, maar als een webshop heel veel te bieden heeft en geen goede zoekfunctie heeft, dan ga ik meestal ergens anders kijken. Maarrrr, straks gaan we offline shoppen woohoo! (het wordt nu wel waaierig hier hoor oei) Oh nu vergeet ik iets over de outfit te zeggen: I like! Ook tof rokje :D

  BeantwoordenVerwijderen