Hotspot | De Zaanse Schans


Ik vind het heerlijk om een dagje toerist in eigen land te zijn. En dat kan bijna nergens beter dan op de Zaanse Schans! Op deze über toeristische plek kom je werkelijk alle culturen van de wereld tegen. De Zaanse Schans is eigenlijk een soort openluchtmuseum, ook al is het niet per se als museum bedoeld. Je vind er allerlei schattige huisjes, winkeltjes en natuurlijk molens! In sommige huisjes wonen ook echt mensen, zodat er niet alleen maar toeristen op af komen. Ik woon hier ongeveer vijf minuutjes rijden vandaan en toen mijn oma's op bezoek waren in mijn kamer, besloten we om eens even een kijkje te gaan nemen! Kijk je mee naar de foto's?


De bovenste twee foto's geven wel weer hoe de Zaanse Schans er over het algemeen uit ziet: veel water, molens en huisjes. 

Als eerste kwamen we bij een klompenmakerij. Er werd hier een demonstratie gegeven over hoe klompen worden gemaakt. Je had al die Chinezen en Japanners moeten zien kijken, natuurlijk klikten ze er lustig op los met hun fototoestel.

 Hierboven zie je wat sfeerbeelden. En als laatste dit onwijs toffe Italiaanse ijscokarretje. Deze zou ik later echt in mijn voortuin willen, gewoon omdat het kan.

Op de Zaanse Schans is ook een super schattig Antiek winkeltje met allemaal hele leuke vintage spulletjes. Je valt meteen steil achterover van de prijskaartjes, maar het is wel leuk om er binnen te kijken!


Natuurlijk moesten we ook even proeven van een typische Hollandse lekkernij alsof we dat nog nooit hadden gegeten. Ik nam zo'n heerlijke, warme stroopwafel waarvan je na twee happen al vol zit. Maar oh, wat is het lekker!

Ook maakten we met een grote boot nog een tochtje over de zaan. De "kapitein" wist bij alles waar we langs voeren wel een leuk verhaaltje te vertellen. Zo kwamen we ook langs het raadhuis. Deze werd nog steeds gebruikt, vertelde hij. "Vorige week vrijdag zijn er nog twee mannen getrouwd." *Hele boot vol oude mensen in een soort shock*. "Eén om 11 uur en één om 2 uur." *Hele boot vol oude mensen ligt in een deuk.* Ik vraag me af hoe vaak op een dag de kapitein dit grapje zou vertellen, maar stiekem moest ik er ook wel een beetje om lachen.


Tot slot gingen we nog even naar de kaasmakerij waar we ook mochten proeven van allerlei soorten kazen, mjammie! Natuurlijk moest ik ook nog even op de foto met de Zaanse Schans achter mij. Vind je ook niet dat ik nét een echte toerist lijk?

Als je een keertje in de buurt bent van de Zaanse Schans, zou ik er zeker een kijkje nemen, al is het alleen maar om al die verschillende toeristen zo opgewonden te zien. En mocht je nog tips hebben over plekjes waar ik nog meer de toerist in eigen land kan uithangen, laat het me weten! :)

24 opmerkingen:

 1. Lijkt me best leuk om hier een keer heen te gaan. Daar is Nederland eigenlijk precies hoe de meeste toeristen over Nederland denken haha. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk hè daar, ik heb er nog niet zo lang geleden ook een verslagje over geschreven. Het is toeristisch maar toch ook kneuterig, heerlijk! Heb je nog in de grote klompen gestaan? Ik vond het ook zo grappig dat de klompenmaker vloeiend Japans (of was het Chinees) sprak hahahaha! Op de Zaanse schans hebben ze natuurlijk toeristenprijzen, want de potten mosterd die je kunt kopen in de mosterdmolen, kun je óók gewoon kopen bij de Albert Heijn en daar kosten ze de helft (maar dat weten de toeristen natuurlijk niet). However, het is absoluut leuk daar even rond te lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die ijskar is echt geweldig! Die zou ik ook wel in mijn tuin willen hebben haha. Maar ziet eruit als een leuke plek om te zijn, je ziet nu inderdaad hoe toeristen denken over Nederland haha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Grappig om te zien, je foto's zijn echt supermooi zeg! Toerist in eigen land gespeeld dus ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben er nog nooit geweest maar het ziet er best leuk uit!:) De ijskar is super leuk haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat blauwe servies is zooo mooi. Bunzlau Castle heet het, maar het is zo duur!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat blauwe servies is zooo mooi. Bunzlau Castle heet het, maar het is zo duur!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk park is dat hé? Ben er een tijd geleden ook geweest:)

  xx Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw, hele leuke foto's! Eerlijk gezegd heb ik nog nooit van dat park gehoord, haha! Lijkt me in ieder geval wel leuk om eens te zien :)
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een schattig en leuk plekje! Mooie foto's heb je ook gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben er serieus nog nooit geweest, maar daar wil ik wel een keer verandering in brengen. Wat een mooie foto's! Haha en die kapitein :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lijkt me wel leuk om daar een keer heen te gaan!
  x fashialies

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooie foto's heb je geschoten :) Ik ben er zelf al een keer geweest met een kennis die daar ook woont. Hartstikke leuk om een keer door heen te lopen en het bootje naar de overkant nemen vond ik ook leuk!
  Liefs, Demi

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat ziet het er leuk uit! En dat ijscokarretje is echt geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat ziet 't er leuk uit zeg! :-) Ik ben er nog nooit geweest, maar 't lijkt me zeker leuk om daar een keertje naar toe te gaan! xo

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het ziet er onwijs leuk en gezellig uit! Mooie foto's heb je trouwens gemaakt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. ah wat leuk, lekker hollands!
  En mooie foto's heb je er ook gemaakt!
  Liefs Lonneke

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mooie foto's! Al weet ik niet of het wat voor mij zou zijn, zo'n toeristische spot bezoeken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat leuk zeg! Dat ijskarretje is echt ge-ni-aal!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Super leuk! Ik heb er nog nooit van gehoord maar als ik in de buurt ben ga ik er zeker eens kijken.

  Liefs,
  Jamie

  BeantwoordenVerwijderen