Low-budget vs. Expensive | Douchegel

Douchegel: je hebt ze in allerlei verschillende soorten, maten, geuren en... prijzen! Voor een euro kun je al een prima low-budget douchegel kopen bij bijvoorbeeld de Action, maar als je graag vijftien euro uit wilt geven aan een douchegel is dat ook géén probleem! Maar zijn de duurdere douchegels per definitie ook beter? Vandaag test ik er twee: een lowbudget én een dure douchegel, die beiden bijna dezelfde geur hebben.
De twee douchegels die ik testte, zijn de Palmolie Ayurituel Joyous Shower Gel (€2,89) en de Orange Blossom van Compagnie de Provence (€9,90) Beiden hebben een heerlijke bloemetjesgeur: die van Palmolive heeft een heerlijke lotusgeur en de Orange Blossom heeft - zoals de naam al doet vermoeden - de geur van bloesem. Ik zou de Orange Blossom beschrijven als een iets "groenere" kleur, hij is natuurlijker dan de Palmolive douchegel. Geur is heel erg persoonlijk, maar ik vind die van Palmolive nét wat lekkerder ruiken, omdat ik niet zo'n fan ben van die groene geuren.

De spuitdop van de Orange Blossom vind ik wél fijner dan die van Palmolive. Hij klein en zo spuit je niet in één keer een te grote hoeveelheid eruit (wat dus wel gebeurde bij de Ayurituel Joyous shower gel van Palmolive). Dat is iets wat ik vaker zie bij duurdere douchegels: die hebben een veel kleinere opening dan de goedkope douchegels. Daardoor gaan ze ook veel langer mee en zijn ze dus zuiniger in gebruik!


Dit is de Orange Blossom als ik hem heb uitgesmeerd op mijn hand. Ik ben gek op lekkere, schuimende douchegel, maar deze voldoet daar helaas niet aan. Wel merk ik dat hij heel zacht aanvoelt op mijn huid, een pluspunt!

Dit is de Ayurituel Joyous showergel als ik hem heb uitgesmeerd op mijn hand. Zoals je ziet schuimt deze al iets beter dan de Orange Blossom, maar nog steeds ben ik niet erg overtuigd. Ik heb zeker wel eens beter schuimende douchegel gezien, deze twee vallen allebei een beetje tegen.

Als ik moet kiezen, ga ik toch voor de Ayurituel Joyous showergel. De geur van deze douchegel staat me nét iets meer aan, maar dat is dus echt persoonlijk. Ook vind ik dat deze nét iets beter schuimt dan die van Compagnie de Provence. Als je houdt van frisse, natuurlijke geuren, kan ik de Orange Blossom ook zeker aanraden! Hij is namelijk ontzettend zuinig in gebruik en waarschijnlijk doe je met één douchegel van Compagnie de Provence net zolang als met twee douchegels van Palmolive.

De Ayurituel Joyous showergel kost €2,89 en is verkrijgbaar bij onder andere Kruidvat.
De Orange Blossom showergel van Compagnie de Provence kost €9,90 en is verkrijgbaar bij www.fonq.nl 

Wat is jouw favoriete douchegel? 

21 opmerkingen:

 1. Voor mij maakt het eigenlijk nooit uit, een dure of goedkope (al probeer ik de dure altijd wel goedkoop te scoren, haha!). Ik houd heel erg van de Rituals shower foams. En de douchegelds van Lush ( voornamelijk snow fairy!) zijn bij mij ook wel favoriet. Nu ik dit type bedenk ik me dat deze dus eigenlijk wel bij de wat duurdere douchegels horen, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk hoe je dit zo vergelijkt! Net zoals de persoon hier boven vind ik de shower foams van rituals heel erg fijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk zo'n vergelijking! Voor mij is goedkoop altijd wel prima, al geven de duurdere douchegels me vaak wel een beter verwengevoel. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Rituals Zensation doucheschuim, organic rice milk & cherry blossom... met stip op 1 bij mij, zooooooo lekker. En het schuimt natuurlijk super de puper!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goede vergelijking! Ik heb niet een favoriete douchegel, maar Dove komt dicht in de buurt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik let bij doucheproducten niet echt op de prijs. Als de geur maar lekker is en hij maakt goed schoon :) Ik heb wel een zwak voor de douche foam van rituals en de douche gel van the body shop

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik snap wat je bedoelt met de groene geuren, ik zelf houd ook net iets meer van de wat zoetere geuren. Ik heb zelf eigenlijk geen favoriete douchegel, wat er in huis is gebruik ik gewoon. Laatst was ik in een hotel waar ze van die gratis douchegelletjes hadden en die rook echt overheerlijk! Maar helaas zijn die gratis spulletjes niet in de winkel verkrijgbaar haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk artikel. Ik probeer altijd veel verschillende douchegels maar ik snuffel altijd wel eerst even ;) xx

  www.creativityandchocolate.com

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk artikel! Ik gebruik meestal goedkope douchegels, vind ze meestal wel fijn hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goede review! Ik koop ook altijd lekker budget douchegels haha.

  Liefs,
  Kiki / Chicks About Fashion

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De Earth Lovers douchegels van The Body Shop zijn mijn favoriet!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Die van Palmolive ruiken altijd zo heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hele leuke post. Ik wissel erg vaak af van douchegel, ik heb al hele dure gehad van Sephora en Le Petit Marseillais enzo, maar nu heb ik gewoon simpele van de Action en alhoewel je het verschil in aanbrengen en de minder sterke geur wel merkt, is het voor mij allemaal hetzelfde :p x

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk, duur met goedkoop vergelijken!
  Vaker doen (:

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuke test! Ik vind zelf de happy douchegel van Albert Heijn echt suuuperlekker, zeker een aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuk zo'n vergelijking, ik ga meestal ook voor de budget varianten! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heel leuk artikel, je geeft een duidelijk beeld van de voor - en nadelen van zo'n shampoo!

  BeantwoordenVerwijderen