Budgetbeauty | HEMA kwastenreiniger - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Budgetbeauty | HEMA kwastenreiniger


Volgens mij is het reinigen van kwasten een klusje waar geen enkele beautyblogger echt naar uit kijkt. Toch is het iets dat moet gebeuren, hoe vervelend we het ook vinden. Gelukkig maakt de HEMA Brush Cleanser dit vervelende taakje al een stuk gemakkelijker. Vandaag review ik deze kwastenreiniger voor jullie!

Ook mijn kwasten waren weer hoognodig toe aan een schoonmaakbeurt, het was al minstens een maand (!) geleden dat ik voor het laatst mijn kwasten had schoon gemaakt. Meestal gebruik ik gewoon water en zeep, maar dat hoeft niet meer met deze kwastenreiniger. De reiniger komt in een flesje met een grote opening, waardoor ik de eerste keer veel te veel van de reiniger op mijn tissue had gedaan. Een spuitpompje was handiger geweest! Wat me meteen opviel was de geur van de reiniger. Die is namelijk ontzettend lekker! Nu vind ik het alleen niet echt fijn als mijn kwasten zo'n geparfumeerde geur hebben, maar beter dan dat het stinkt.

 Ik begon met het schoonmaken van mijn kabuki-kwast, die ik elke dag gebruik voor matterende poeder. Wow, wat kwam er veel zooi van die kwast af! Op de foto kun je zien dat de hele tissue ineens gekleurd was. Ik heb in totaal twee tissues moeten gebruiken om de kwast schoon te maken, maar op een gegeven moment merkte ik dat er niet meer af kwam. Er bleef nog wel wat achter op de kwast, maar hij was in ieder geval een stuk schoner dan eerst.

Het schoonmaken van mijn Stippling Brush (jaja, een fake Real Techniques van eBay, love it!) ging gelukkig een stuk beter. De haartjes die normaal wit horen te zijn, waren door het gebruik van foundation helemaal bruin gekleurd. Maar na het gebruik van de kwastenreiniger waren ze weer helemaal wit, zo goed als nieuw!


EINDOORDEEL:
Ik ben erg tevreden over deze kwastenreiniger van HEMA. Hij werkt goed, ruikt lekker en is ook nog eens ontzettend budget! Het enige échte nadeel vind ik de grote opening van de fles, waardoor hij niet erg zuinig in gebruik is. Toch vind ik deze Brush Cleanser een absolute aanrader. Hij is verkrijgbaar voor €4,50 bij de HEMA filialen.


Maken jullie gebruik van een kwastenreiniger?

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

24 opmerkingen:

 1. Dit lijkt me een hele goede reiniger, als die van MAC op is koop ik deze budget versie! Ik was mijn kwasten altijd met water en shampoo en dat werkt voor mijn kwasten het beste, heb toch altijd het idee dat ze dan net wat beter schoon worden dan alleen een reiniger. Maar ik ga er vaak daarna nog met zo'n reiniger achteraan omdat er alcohol in zit en dan zijn ze weer helemaal lekker bacterievrij schoon :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gebruik zelf geen kwasten dus ook geen reiniger, maar deze ziet er wel uit als een goede :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze post komt goed uit. Ik zat net te denken of ik mijn brush zou weggooien, maar dit is echt ideaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit klinkt positief! Ondanks dit, blijf ik bij de babyshampoo. De kwasten worden daar ook heel goed schoon van.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik ben heel erg benieuwd, ik gebruik eigenlijk altijd baby shampoo haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik gebruik hem ook al een tijdje en vind hem ook erg fijn! Veel beter kwa prijs dan die van MAC!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik heb deze zelf ook en vind hem erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ga hem binnenkort ook kopen, de kwasten zien er ook super goed uit. Één vraagje, die kwast van ebay vallen de haren daar snel uit?x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hmm, misschien toch nog eens in huis halen... (:

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh ik wil deze al zo lang proberen, ik ga 'm zeker halen! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ziet er echt goed uit! Heb er sowieso heel veel goede verhalen over gehoord:)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Anoniem7.8.13

  Zelf gebruik ik geen kwasten dus ook geen reiniger. Maar hij lijkt me wel heel fijn! Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Klinkt echt heel erg fijn! Ben al heel lang benieuwd naar deze, heb er al veel goeds over gelezen. Maar telkens vergeet ik 'm te kopen haha, binnenkort ga ik dat echt doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Klinkt super fijn, ik ben nog op zoek naar een goede reiniger en ik denk dat ik voor deze ga :)
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik heb hem toevallig ook in huis, maar ik heb hem nog niet gebruikt. Mijn kwasten zijn ook wel toe aan een grondige schoonmaakbeurt, dus ik denk dat ik hem maar eens ga gebruiken. xx

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dat ziet er goed uit! Vooral de voor en na foto, daar zie je het goed :D

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wauw wat een verschil! Dit is zeker een product die ik nu ga kopen!

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oh ik gebruik normaal ook gewoon beetje water en vaak make-up reiniger. Ga dit de eerstvolgende keer dat ik bij de Hema ben ook gelijk aanschaffen

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik gebruik die van Kruidvat eigenmerk, vind ik ook heel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ja dat zou ik ook eens moeten doen. Haha. Leuke blog, ik volg je!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat handig, ik wist helemaal niet dat ze zoiets hadden!:)

  xx Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Kijk hier was ik nou naar opzoek, een fijne goedkope kwasten reiniger!
  Erg bedankt voor dit artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik was mijn kwasten gewoon met water haha, slecht. Maar dit ziet er goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen