Food | Summer Salad - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Food | Summer Salad


Met dat warme weer heb ik nooit echt zin in een gigantisch grote en vullende maaltijd. Een lekkere salade vind ik meestal wel genoeg! Vandaag laat ik mijn favoriete salade aan jullie zien: super easy om te maken, onwijs gezond en ook nog eens heel lekker!

Voor een salade voor vier personen heb je het volgende nodig: een krop eikenbladsla - 2 eieren - 4 augurken - 2 grote tomaten - 150 gram gerookte kipfilet - 2 lente-uitjes - 2 tot 3 eetlepels sladressing - lepel mayonaise.


Als eerste kook je alvast de eieren, zodat ze straks koud genoeg zijn om bij de salade te doen. Het is belangrijk dat de eieren hardgekookt zijn, wat betekent dat je ze ongeveer negen minuutjes moet koken. De eikenblad sla was je (tenzij je biologische koopt natuurlijk!) en laat je uitlekken in een vergiet.

Vervolgens snijd je de gerookte kipfilet in stukjes. Ik kocht zelf een verpakking waar de stukjes kip al gesneden waren, die was zelfs nog goedkoper dan ongesneden gerookte kip! Ook de twee lente-uitjes, de 2 tomaten en de 4 augurken snijd je in kleine stukjes. Als de eieren klaar zijn, laat je ze even afkoelen in koud water. Vervolgens snijd je deze in plakjes met behulp van een eiersnijder. Je kunt alles heel makkelijk door elkaar gooien, 2 tot 3 eetlepels sladressing er aan toevoegen (net zoveel als jij lekker vindt!) en een flinke lepel mayonaise. Serveertip: met een heerlijke schnitzel en gekruide krieltjes!

Wat is jouw favoriete salade? 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

21 opmerkingen:

 1. Anoniem11.8.13

  Klinkt lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mjum mjum mjum! Dit laat ik mijn mams eens zien ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah jammie ziet er lekker uit :) ik heb ook een tijdje gehad dat ik als snack smiddags een bakje sla nam in plaats van koekjes ofzo, toen was ik echt verslaafd. Echt een vaste favoriete salada heb ik eigenlijk niet, ik gooi er gewoon in wat we in huis hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er lekker uit! Ik hou van allerlei soorten salades.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel lekker! xx

  www.creativityandchocolate.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er heerlijk uit! Ik hou echt van salades:)

  xx Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lekker hoor, maar ik zelf zou de mayo er dan niet in doen...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er heerlijk uit! Ik ben ook dol op salades in de zomer. Mijn favoriet is tonijnsalade.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ziet er echt super lekker uit! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Anoniem11.8.13

  Jummmmmmm :) Btw mooie foto's ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Salade vind ik heerlijk bij warm weer! Ik vind fruit erbij een salade ook lekker maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ziet er overheerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dit is onze standaard salade, maar dan zonder de kip! Heel lekker :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Lekker! Wij doen er nooit augurk door heen maar nu ik het lees... jammie!

  BeantwoordenVerwijderen