5 Budgettips voor de zomermaanden - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

5 Budgettips voor de zomermaanden



Zodra het zonnetje weer aan het stralen is en de temperaturen stijgen, is het perfect weer om heerlijk een terrasje te pakken, naar een festivalletje te gaan, een dagje naar het strand en ga zo maar door. Op de één of andere manier rolt het geld tijdens deze maanden stukken sneller en lijkt het gat in onze hand nog vele malen groter te worden. Om toch de zomermaanden door te kunnen komen, en wel alle leuke dingen te kunnen blijven doen, zijn hier een paar tips om op het een en ander te besparen in de zomermaanden.

#1 Bewuster shoppen
Natuurlijk heb je in de zomer nieuwe kleding nodig, want rondlopen in je winterkleding zit er (hopelijk) niet bij, maar dat houdt niet in dat dit goedkoper kan. Zo kan je denken aan het shoppen in opnieuw de tweedehandswinkels of neem eens een kijkje in de sale. Op websites zoals die van your-look-for-less.nl kan je ook vaak net dat ene kledingstuk vinden wat jij al langer wilde, maar dan vele malen goedkoper!

#2 Seizoensfruit en -groente kopen
Het kopen van fruit en groente in het juiste seizoen kan de kosten behoorlijk drukken. Zodra bepaalde groente- en fruitsoorten gekocht worden in de maanden dat deze ook daadwerkelijk uit zichzelf groeien, is dit niet alleen goed voor de portemonnee maar ook voor het milieu. Op de website van milieucentraal.nl kan je zien in welke maand, welke groente en fruitsoorten 'in' zijn.

#3 Kijk eens bij de kringloopAls je op zoek bent naar nieuwe spulletjes voor in huis of op je kamer, is de kringloopwinkel een perfecte oplossing. Hier vind je spullen die nog in goede staat zijn, maar veel goedkoper worden aangeboden aangezien het tweedehands spullen zijn. En daar vind je vaak nog erg leuke spullen tussen. Leuk voor jezelf én voor de portemonnee.

#4 Picknicken 
Hartstikke leuk dat uit eten, maar zo plunder je je bankrekening natuurlijk binnen no time. Nu het toch zulk lekker weer is, is het veel leuker om een stel vrienden en vriendinnen op te trommelen om lekker te gaan picknicken in het park. Iedereen neemt wat eten en drinken mee en laat het zonnetje haar werk maar doen! Minstens nét zo gezellig, maar een stuk goedkoper dan uit eten gaan.

#5 Neem je eigen eten en drinken mee!
Als ik een dagje wegga, neem ik eigenlijk altijd mijn eigen lunchpakketje mee en ook een flesje water mag nooit ontbreken in mijn tas. Natuurlijk is het lekker en gezellig om ergens te lunchen, maar het is veel goedkoper om gewoon je eigen eten mee te nemen! Zo bespaar je daar weer op en kun je het ergens anders aan uit geven.

Zo zie je maar weer, als je hier en daar op een klein aantal dingen let, houd je meer dan genoeg geld over om te genieten van de heerlijke zomerse evenementen die er overal georganiseerd worden. Dus bespaar hier en daar en geniet van de zomer!

Wat doe jij om in de zomermaanden te besparen zodat je genoeg leuke dingen kunt doen? Ik ben benieuwd!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Your Look for Less.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

17 opmerkingen:

  1. Leuk dat je dit met ons deelt! :) dat picknicken doen wij ook altijd zo! Ook heb ik altijd een flesje water mee, en zeker nu met dat warme weer!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke tips! Vooral dat picknicken!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. bewust shoppen in de sale vind ik altijd zooooo moeilijk !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Anoniem2.8.13

    Handige tips :D Picknicken is altijd erg gezellig

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nu heb ik zin om te picknicken! Ga ik vandaag nog doen, leuk. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Altijd handig zo'n artikel. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Anoniem2.8.13

    Dit is eigenlijk zo'n beetje wat ik ook doe. Alleen slaag ik nooit zo bij de kringloop helaas (en koop ik sommige dingen liever nieuw).

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Handig artikel met goede tips! x

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Handig artikel! Ik doe de meeste dingen al:)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Leuke tips! Handig artikel :) Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik neem meestal zelf mijn eten en drinken mee, bespaart inderdaad ook weer wat geld. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Heel fijn artikel! Zelf eten en drinken mee nemen als je weg gaat vind ik altijd een goede manier om geld te besparen. Ook shoppen in de Sale als je dingen echt nodig hebt, is heel fijn :)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een super leuk en handig artikel! Ik neem ook vaak m'n eigen eten en drinken mee, ook wel erg makkelijk :)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Goede tips. Ik wil zeker nog eens gaan picknicken deze vakantie.

    BeantwoordenVerwijderen