THE 100 THINGS SUMMER CHALLENGE | WEEK 1 - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

THE 100 THINGS SUMMER CHALLENGE | WEEK 1
Vandaag het allereerste artikeltje over The 100 Things Summer Challenge. Vorige week zondag schreef ik hier al een artikel over, mocht je die gemist hebben, klik dan hier. In dat artikel lees je wat de challenge precies inhoudt. In het kort: deze zomer ga ik samen met andere bloggers de uitdaging aan om 100 spullen weg te doen en de extreme minimalisten gaan ervoor om slechts 100 spullen over te houden. Afgelopen week was de eerste week. Lees snel verder hoe het mij is vergaan!

Nadat we deze challenge hadden verzonnen, gingen we meteen aan de slag! We maakten Facebookpagina aan waar diezelfde dag nog heel veel andere mensen lid van werden. We hebben inmiddels al meer dan 130 leden die ook aan het minimaliseren zijn gegaan, echt super tof! Op deze Facebookpagina delen we al onze ervaringen, erg leuk om te lezen. En maandag ging ik voor het eerst écht aan de slag met het minimaliseren. Het eerste wat aan bod kwam was mijn beautyverzameling Je kunt dit gerust een verzameling noemen, aangezien mijn kast bijna uitpuilde van de spullen. Inderdaad, uitpuilde, want ik heb ontzettend veel opgeruimd! Ik heb alles op mijn bed gegooid en ben het toen gewoon gaan uitzoeken.Eigenlijk ging het vrij makkelijk. Ik had zoveel spulletjes die ik nog nooit had gebruikt en waarschijnlijk ook nooit zou gebruiken. Ik heb direct een stuk of twaalf nagellakjes weggedaan en ook vond ik heel veel gekke crèmes die ik echt nooit ga gebruiken.

Tijdens mijn zoektocht kwam ik ook zeven haarborstels tegen. Ja, je leest het goed: ze-ven. Wat moet een mens in vredesnaam met zeven haarborstels? Maar, ze zijn alle zeven nog prima, dus wilde ik ze niet wegdoen. Toen ben ik wel aan het denken gegaan: waarom heb ik ze dan ooit gekocht? Eén of twee borstels zijn echt wel genoeg. Waarom koop ik spullen als ik het al heb? Ik ga in het vervolg hopelijk drie keer nadenken voordat ik iets aan schaf. Uiteindelijk heb ik toch twee borstels weggegooid.

Om even de balans op te maken: deze week heb ik maar liefst 49 spullen weggedaan. Nu denk je misschien: Oh, dat wordt dus een makkie, ze is al bijna op de helft! Maar vergeet niet dat elke keer als ik iets koop, er weer +1 op de teller komt. Ik ben benieuwd hoeveel spullen ik aan het eind van de zomer heb weggedaan! Week 1 begon in ieder geval ontzettend goed!


Eindstand week 1:
49 spullen weggegooid/weggegeven: 12 nagellakjes, 3 zeepjes, 3 mascara's, 2 lipgloss, bronzer, 2 oogschaduwpaletjes, 3 kwasten, 3 maskertjes, deodorant, puff, bodybutter, hancrème, spiegeltje, BB-cream, nagelriemcrème, haarserum, zakje thee, 2 borstels, massageolie, een armband, een jurkje, een blouse, een blazer, een map, een fotolijstje, een kaarsje, een onderzetter en een boek.
10 spullen gekocht/gekregen: Yves Rocher nagellakje, een foundationkwast, een douchegel, 2 Elnett heatprotection, make-upremover, 4 armbandjes.

Daarmee komt de teller aan het eind van week 1 op 39 spullen!

Doe jij ook mee aan The 100 Things Summer Challenge? Hoe is jouw eerste week bevallen?

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

42 opmerkingen:

 1. Gaat al goed! Ik vind het echt leuk dat je dit op je blog deelt, ben benieuwd naar volgende week :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super goed bezig :)! Ik twijfel of ik het zou kunnen eigenlijk, ik heb helemaal niet zo veel spullen heb ik het idee, maar misschien als ik mijn kastjes eens doorzoek dat ik wel aan de 40 kom..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo grappig, een mens kan ook teveel hebben hè. Als ik naar de nagellakjes verzameling van Laura kijk schiet ik al in de lach, dat zijn er heeeeeeeeeeeeeeeeeeel veel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik doe er niet aan mee, maar vind het wel leuk om te volgen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als iets op is en je gooit het weg, telt dat dan ook mee? Je bent in ieder geval al goed op weg!:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als iets op is, dan is het gewoon afval en dat telt dus niet mee!

   Verwijderen
 6. Anoniem8.7.13

  Wat een grappige challenge! Lijkt me inderdaad moeilijker dan het lijkt. Je bent iig al goed op weg ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk stukje en leuk idee. Ik ga ook meedoen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat ben je al goed bezig! Ben benieuwd of het je gaat lukken, vast wel. Ik twijfel nog of ik mee wil gaan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. En wat bedoel je dan met wegdoen? Toch niet weggooien? Geef je ze weg aan vriendinnen?

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sommige dingen gooi ik weg (make-up over de datum, hele oude kleding enz. enz.) maar de rest geef ik inderdaad weg aan mijn zusje, vriendinnen of het gaat naar een goed doel/kringloop!

   Verwijderen
 10. Anoniem8.7.13

  Wat een leuke challenge! Je bent al goed bezig, succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een super leuk idee!
  Erg leuke blog heb je ook!
  xManon

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Super goed! Ik zit inmiddels al over de 300 spullen weg, ik had zoveel zooi! Voor mij is het nu voornamelijk bijhouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Anoniem8.7.13

  Wat een gave challenge! Leuk dat je dit op je blog zet! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Goed begonnen is half gewonnen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. echt heel goed! en superleuk om te zien!
  Maar ik moet eerlijk bekennen dat als ik al die spulletjes zou wegdoen ik niks over zou hebben, ik heb bijna geen nagellak.
  Maarja, toch 2 potjes weggedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wauw, knap zeg! En ook zo snel :O Liefs, Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oooh wat een gave Challenge!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Zo dan, lekker bezig!

  Liefs, Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Goed begin! Ben benieuwd naar hoe het verder gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wauw, heel goed bezig! xx

  www.creativityandchocolate.com

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ooooh wat een goed idee. Ik MOET hier ook echt aan gaan beginnen, maar kamer puilt uit van de zooi. Ik heb zelfs een doos van het verhuizen al ruim een jaar niet opengemaakt, de inhoud kan ik dus eigenlijk net zo goed wegdoen, maar weggooien is zo moeilijk haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Die Opi nagellak had ik graag overgenomen haha. Maar wat heb je veel spulletjes al weg gedaan zeg! Goed bezig :)

  Xoxo

  Caroline
  www.pickmeanoutfit.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik heb hem aan mijn zusje gegeven dus ik heb er wel iemand blij mee gemaakt!

   Verwijderen
 23. Leuk dat je het deelt! Ik hou het niet bij, maar probeer langzaam aan wel wat te minimaliseren.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat fijn dat je ook al zo lekker ver bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wauw goed bezig!
  Je kunt ook producten als (zeven) haarborstels even schoon maken en naar de kringloop of zo brengen!

  XO

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een leuke challenge en wat goed dat al op de 39 spullen zit. Ik geef eigenlijk al regelmatig dingen weg aan anderen waarvan ik weet dat ik ze niet zo snel zou gebruiken en ik hou ook regelmatig een opruiming met spulletjes die niet meer te gebruiken zijn en die gooi ik dan weg. Ik heb dus niet zo heel veel spulletjes die ik nog weg zou kunnen geven of weggooien haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Knap hoor! Wat vervelend nou dat je er ook weer spullen bij krijgt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat super leuk! <3 Die producten echt super mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat goed Nicole! Ik ga er binnekort ook mee aan de slag, ik ga nog even je artikel goed doorlezen over deze challenge en ga mee doen :) Echt een goede stok achter de deur.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wauw je bent alvast goed begonnen! Echt super knap van je! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Anoniem9.7.13

  Wat gaaf!
  Echt goed bezig x

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Ik wil ook nog mee gaan doen, echt al flink op weg jij; lekker! :) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Heel interessant om te lezen! Ik ben benieuwd naar je volgende week! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wat super goed dat je dat kan haha!
  Ik ga altijd twijfelen : Kan dit echt weg? of Krjig ik hier spijt van?
  goed dat het naar goede doelen gaat etc.!

  Xx Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Anoniem11.7.13

  Heel leuk project!
  Ik ga je volgen, ben heel benieuwd hoe het gaat verlopen! :)

  BeantwoordenVerwijderen