Hoe begin jij je eigen postproject? - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Hoe begin jij je eigen postproject?


 
In december 2011 startte ik met mijn postproject. Voor degene die niet weten wat dit is: het houdt in dat ik brieven schrijf met bloggers én niet-bloggers van over de hele wereld, maar ook met meiden uit Nederland. Nu, ruim een jaar later, heb ik al meer dan 140 brieven ontvangen.

Het blijkt wel dat vele van jullie geïnspireerd zijn door zo'n postproject. Ik krijg de laatste tijd namelijk heel veel mailtjes met de vraag: hoe begin ik mijn eigen postproject? Daarom heb ik vandaag deze blogpost geschreven om jullie tips te geven over het starten van je eigen postproject!


1. Hoe begin ik met mijn postproject?
Heb je nog geen blog? Maak die dan aan! Als je al een blog hebt, kun je een aparte pagina aanmaken voor je postproject. Hierop zet je een oproep over het feit dat jij ook een postproject hebt. Het is handig om hierbij je e-mailadres te zetten en bijvoorbeeld wat foto's van brieven en pakketjes die jij maakt. Zo krijgen anderen een beetje een idee van wat ze kunnen verwachten van jouw brieven. Mensen kunnen op deze pagina reageren of jou een mailtje sturen en daarbij zeggen dat ze graag mee willen doen aan je postproject.


2. Hoe kom ik aan mensen die meedoen aan mijn postproject?
Een pagina aanmaken over je postproject is natuurlijk zo gepiept. Maar, hoe krijg je mensen zover dat ze meedoen? Het belangrijkste is dat je bekendheid werft voor je eigen postproject. Ik had in de eerste week ook niet meteen twintig mensen waarmee ik kon schrijven. Dat kost echt tijd. Ik denk dat ik de eerste maand nog maar twee mensen had die meededen met mijn postproject. Geduld is dus een schone zaak. Natuurlijk kun je er wel wat aan doen om je postproject meer publiciteit te geven. Je bent namelijk niet de enige die brieven wil schrijven! Er zijn tegenwoordig al heel veel bloggers met hun eigen postproject. Op hun blogs kun je een reactie achter laten of hen een mailtje sturen met de vraag of jij met hun postproject mee kunt doen.


3. Wie hebben er al een postproject?
Zelf zit ik helaas aardig vol met mijn postproject. Ik neem eigenlijk geen nieuwe aanmeldingen meer aan. Maar gelukkig zijn er nog genoeg andere meiden die ook een postproject hebben en misschien wél een plekje voor je vrij hebben! Hieronder een overzichtje van een paar blogs met een postproject. Heb jij ook een blog met een postproject en wil je ook in dit rijtje staan? Laat dan even een reactie achter of stuur me een mailtje: cocogold@hotmail.com !

- Suzanne van My Paperblank                                                    
- Rachel van Rachel Kromdijk
- Linda van Let's do the Penguin
- Lisa van The Seas are Stormy
- Tessa van Everlasting Novels
- Janne van With love, Janne
- Kendra Lady Kay
- Elisse van Bij gebrek aan beter
- Elodie van C'est qui la fille?
- Didi van Sweet Little Things
- Lisa van Liliabeth
- Maaike van A Thousand Dandelions
- Mariska van Curly Creative
- Céline van Monty's Wereld
- Leen van Leen Philips


4. Wat stop ik in de envelop?
Ik vind het altijd leuk om de envelop vol te stoppen met allerlei leuke goodies. Dit hoeft natuurlijk niet, maar het maakt je pakketje extra leuk! Je kunt werkelijk van alles in je envelop stoppen. Dingen die ik vaak gebruik: vintage postzegels (die kun je kopen bij mij voor €1,50 per 30 stuks. Stuur me een mailtje als je hier meer over wilt weten!), kaarten, theezakjes, stickers, envelopjes, zelfgemaakte dingen, strikjes, lintjes, papieren onderzettertjes, snoepjes, kaarten van een mooi kaartspel, visitekaartjes, treinkaartjes enz. enz. Leuke spulletjes om bij je brieven te stoppen en je post te versieren vind je onder andere in de volgende webshops: Vlinders in je Buik, Postpapierenzo, Paper Stories en Studio Stationery.

 
5. Ik krijg post, wat nu?
Eindelijk, je eerste brief valt op de mat! Ik weet nog dat ik mijn eerste brief wel 10 keer heb gelezen en de inhoud van de envelop minstens zo vaak bekeken heb. Het is leuk als je snel weer antwoordt, maar dat hoeft natuurlijk niet. Wat het belangrijkst is: besteed er tijd aan. De ander doet dat vaak ook en ik heb er een hekel aan als ik mijn pakketje moet afraffelen. Hoe lang mijn brief is ligt meestal aan de lengte van de brief van de ander en hoeveel ik in de envelop stop ligt ook aan hoeveel de ander in de envelop stopt. Als je een brief verstuurt of ontvangt is het leuk om daar een foto van te maken en die op je blog te posten. Zo zien anderen jouw post ook en denken ze misschien wel: "Hé, dat ziet er leuk uit, ik doe mee!" Zo heb je meteen weer wat nieuwe aanmeldingen.


Ik wens jullie allemaal veel succes als je je eigen postproject op gaat starten. Ik kan het van harte aanraden, want er is niets leukers dan zo'n mooi pakketje op je deurmat vinden!
Follow Coco Gold


Deze blogs vind je misschien ook leuk:

26 opmerkingen:

 1. Mij lijkt dat echt leuk! Handig artikel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het hartstikke leuk en twijfel er al een tijdje over! Maar ik denk dat er toch best wel veel geld in gaat zitten, al dat papier enzo moet je natuurlijk ook gewoon kopen! Dus ik blijf twijfelen haha
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk artikel.. Ik zit er ook over te denken, maar misschien over een paar maandjes dan hihih.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat grappig, ik heb over dit fenomeen wel gelezen maar nooit hoe je zoiets begint :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt een leuk idee dit, goede post ook! Ik volg je blog Nicol!:)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super leuk artikel! En bedankt voor het linken ;) !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha ik zat heel aandachtig te lezen tot ik mijn eigen naam tegenkwam ! heel erg leuk bedankt misschien helpt dit mij aan meer schrijfsters ik ben benieuwd!

  je heb dit heel goed en leuk in elkaar gezet met mooie foto's erbij!
  super! have a nice weekend.
  ik ga zaterdag lekker carnavallen dus ik ben benieuwd..

  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Door jou ben ik geinspireerd om zelf z'n project op te starten en het is super! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Plus kan ik envelopjes bruine's bij jou bestellen en postzegels? ik weet niet hoeveel dat is bij elkaar? kan je mij daarover een mailtje sturen?

  liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goeie tips! Ik vind zo'n post project echt heel erg leuk, misschien ga ik er toch ook maar eens mee beginnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. dat is echt een leuk idee zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Handig artikel! Ik vind het heel leuk om het bij andere bloggers te lezen! Maar zou er zelf niet mee beginnen denk ik.. haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat pakketje op die laatste foto: mooi zeg! Even serieus. Handig en leuk artikel Nicole, ook al (hoop ik dat) doe ik dit allemaal al, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Super leuke artikel. Leuke manier om andere mensen en/of bloggers te leren kennen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ha Nicole, tof artikel! Leuk ook dat je mijn blog vermeldt :) Ik noem het zelf niet echt een postproject, maar eigenlijk valt wat ik doe wel onder die noemer! Helaas heb ook ik niet echt tijd meer voor nog een extra penpal, maar mensen mogen mijn verzonden en aangekregen post altijd komen bekijken op mijn blog natuurlijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Lijkt mij echt erg leuk! Alleen denk ik dat mijn ouders minder blij zijn met het feit dat 'veel' mensen dan ons adres hebben..

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Duidelijk stap voor stap uitgelegd! Ik vind het echt superleuk dat mensen dit doen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Vind het heel gaaf dat meiden dit doen! Leuk ook dat je hier wat tips geeft. Wat is nou de meest bijzondere brief die je hebt mogen ontvangen!?

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Leuk om te lezen, ik heb me eigen postproject al en wat is het leuk zeg weer lekker pennen en leuke dingen mee sturen... En natuurlijk al dat moois terug te ontvangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Goede tips, een post project lijkt me heel leuk. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ontzettend leuke blog heb je, ik heb je gevonden via Suzanne en ik doe sinds kort aan Snail-Mail, heb 1 pakketje al ontvangen maar door een ziekenhuis opname van mijn zoontje nog niet aan toegekomen om wat terug te sturen, ook omdat ik het niet wil afraffelen, ik ga je blog volgen en van de week eens lekker zitten voor mijn 3 Snail-Mail contacten
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Leuke idee...!!! is het veel werk,,,vast wel

  New blogpost: tips voor valentijnsdag...x

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik vind het zo leuk! Ik ga volgende week op de rommelmarkt staan en dan kan ik ook mooi even rondkijken voor leuke dingetjes!

  Ik heb ook mijn postproject, moet er alleen nog een pagina over maken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat ontzettend grappig zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Super interessant en wat een fantastisch leuk concept! Ik zit hier ook aan te denken :)
  x

  BeantwoordenVerwijderen