Vreetzak? Ik ben gewoon slim! - The Budget Life | Blog over financiën en besparen -->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Vreetzak? Ik ben gewoon slim!


Mensen die mij maar een beetje kennen, weten allemaal wel dat ik van eten houd. En niet zomaar een beetje, ik denk dat ik stiekem wel bekend sta als de vreetzak van de school. Als ik weer eens in de kantine sta te twijfelen of ik een broodje frikandel of een broodje kroket of gewoon allebei zal nemen, voel ik dat alle blikken op mij gericht zijn. “Zou je dat nou wel doen?” hoor ik die jongen denken. Of, zoals één van mijn klasgenoten ooit sarcastisch zei: “Als je het nou kon hebben…”

Het is niet zo dat ik eet omdat ik lekkere trek heb, of omdat ik me verveel (oké, soms wel). Maar 9 van de 10 keer eet ik omdat ik gewoon écht honger heb. En niet zo’n beetje, mijn maag rommelt en bromt alsof ik zestien dagen geleden voor het laatst gegeten heb. Dit gebeurt ook regelmatig in de klas en ik vind het zo vervelend als mijn klasgenoten mij dan weer moordende blikken geven. Ik dacht dat ik gewoon gek was, wie heeft er nu ALTIJD honger? Maar, ik heb nu eindelijk het antwoord op al mijn vragen en onzekerheden gevonden. Ik ben gewoon te slim! Nu zal je wel denken: wat heeft slim zijn en veel eten met elkaar te maken? Nou, dat zal ik eens haarfijn uitleggen.


Uit recentelijk onderzoek is namelijk gebleken dat, hoe groter de hersenen, hoe meer eten je nodig hebt. Dit komt doordat hersenen enorme energievreters zijn. En laat ik nu nét een de beschikking hebben over een gigantisch brein! En als ik niet genoeg eet om mijn hersenen genoeg energie te geven, lopen mijn andere organen het gevaar om in een soort slaapstand te komen om energie te sparen. En dat willen we natuurlijk niet hebben.

Dus, lieve klasgenootjes en schoolgenoten (waarvan er ook een paar mijn blog lezen!), ik eet niet omdat ik een vreetzak ben. Ik heb het gewoon geluk dat ik beschik over een grote hersenmassa met de zeer vervelende bijkomstigheid dat ik veel eten nodig heb. Altijd en overal. Ik verwacht dat jullie vanaf nu af aan niet meer zo vervelend en verwijtend naar mij kijken als ik weer eens een panini, een broodje kipsaté of een maaltijdsalade naar binnen zit te werken (wat zijn die dingen toch ongelooflijk lekker!), ik heb het gewoon nodig!

Ben jij ook zo'n vreetzak en heb je nog meer goede smoesjes voor je vreetbuien?

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

40 opmerkingen:

 1. Hahahah yess, dan ben ik dus ook heel slim!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hahahahahahahaha, ja dat is héél duidelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij deze heb jij mij een verklaring gegeven waarom ik om de twee uur weer roep dat ik honger heb! Haha. Ook moet ik er bij zeggen dat ik gewoon beter moet lunchen, maar dan nog. Zelfs na het avondeten roep ik om 8 uur en 10 uur alweer dat ik trek heb. Bedankt! haha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, dat van die hersenen heb ik eerder gehoord. Verklaart gelijk waarom ik in tentamenperiodes zoveel honger heb terwijl ik geen seconde op de loopband sta ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hahaha super grappig dit! Ik denk dat ik dit smoesje ook maar ga gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig!
  Leuk geschreven en zo herkenbaar. Ik ben denk ik ook heel slim.

  Groetjes

  01vivacious.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hahaha dan beschik ik dus ook over een gigantisch brein *uhum*. Ik volg je.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geweldig! Dat wist ik nog niet. Nu kan ik eindelijk tegenover mijn vriend verantwoorden waarom ik níets in de voorraadkast kan laten liggen. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hahaha... daar is mijn antwoord!! x

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat verklaart een hoop. Ik vind het maar irritant, die honger de hele tijd. En dat geluid dat het maakt. Houd gewoon even je bek, denk ik dan altijd, ik bepaal zelf wel wanneer het mij uitkomt om te gaan eten, ja.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk dat je dat heb uitgezocht haha! Ik heb op sommige dagen wel een groot brein en op sommige dagen niet.. kan dat? ;) liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haha geniaal, nou ik vind het soms ook wel erg vervelend. Ik zit nou op het moment dat ik super veel honger heb elk uur moet eten (waardoor ik dus van lokaal naar lokaal eet) omdat anders andere mensen mijn brommende maag aan moeten horen. Echt handig is het niet en ik eet dus ook vaak in de les wat weer boze blikken van leraren oplevert. Tja, in de groei zal ik het maar noemen?:D

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Haha geweldig. Eindelijk weet ik waarom ik zoveel eet ;) Origineel artikel, echt leuk!

  http://fashionchocolate-esra.blogspot.nl/

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hahaha superleuk artikel! Je hebt sowieso een hele leuke blog, followed! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hahaha, geweldig! Ik denk dat ik ook ontzettend slim ben :) :) :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. HAHAHHA! Ik denk dat dat mijn probleem is waarom ik dus altijd wil eten!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hahaha ik heb echt het omgekeerde! Als ik druk bezig ben dan ben ik afgeleid en merk ik m'n honger niet.
  Als ik me dan een beetje verveel terwijl ik tv kijk of iets in die richting, kan ik me echt to-taal niet inhouden en eet
  ik alles wat los en vast zit!
  Maar, na een aantal uurtjes leren heb ik toch ook wel meer trek dan normaal, dus misschien is er stiekem toch nog
  een sprankeltje hoop voor mij (:

  Trouwens, ik vind dat je altijd zulke originele posts schrijft over dingen waar ik echt nooit op zou komen! Super leuk!

  Veel liefs,
  Stella.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dan ben je daarmee gezegend! Hoe drukker ik ben, hoe sneller ik ga eten omdat ik meestal geen zin hem om door te gaan met dat gene waar ik druk mee was (school enzo, blehhh) Dank je wel voor het lieve complimentje :)

   Verwijderen
 18. Hahaha, echt een grappig artikel! Ik heb ook serieus al-tijd honger :') Dus yay: ook slim!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. hmmm goed excuus als ik mijn toetsen niet goed maak: 'ik heb gewoon niet zulke grote hersens want ik heb niet zo veel honger!'.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Super goed artikel! Vandaar dat ik na school altijd zoveel honger had! ;)

  Liefs, Annabel

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Anoniem9.1.13

  Haha, super leuk en heel herkenbaar! Deze is trouwens ookwel toepasselijk en leuk:

  I'M ON A SEA-FOOD DIET, I SEE FOOT AND EAT IT!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hahahaha ja ik herken me hier wel in ja, gelukkig word ik niet snel dik :)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Haha, wat een leuke post! Dat onderzoek had ik al eens van gehoord ja haha. Gewoon lekker blijven eten hoor! Ik heb niet de hele dag door honger maar ik kan toch ook best wel wat dingen wegsnaaien op een dag hihi. X

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Dit heb ik dus ook. Altijd. Altijd rommelt mijn maag, en dan moet ik echt iets eten anders word ik gek.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Anoniem9.1.13

  Hahaha wat een leuk artikel! Ik heb ook echt altijd honger als ik op school ben !!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. hahah super leuk!! Volgende keer zeg ik dus mooi : Dik? Ik ben helemaal niet dik! Ik ben gewoon super slim :D

  Altijd leuk zo iets.
  Liefs, Paula
  www.ifiwarg.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat staat er een geweldig leuke foto bij dit artikel, haha! Maar een leuk weetje om op de vroege morgen te lezen. Die ga ik vaker gebruiken! Ik verzin eigenlijk alleen maar de bekende smoesjes voor mezelf. ongesteld, niet lekker in mn vel, aah we gaan wel sporten. Uuuh niet dus;)

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Hihi,leuk geschreven! Ik heb dat de laatste jaren ook, misselijk en een brommende buik van de honger! Ik dacht ook dat ik gek was/werd, nu heb ik het antwoord gevonden. ;P

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Zalig! Die moet ik onthouden, ik kan namelijk ook elke 2 uur van de dag iets eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. haha geweldig, vandaar dat ik altijd trek heb ;-). x

  Raves 'nd Ramblings

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Heeel herkenbaar haha! Ik warm altijd om half 10 's avonds nog eten bordje eten van de avond op omdat ik dan alweer verrek van de honger. Ben ook inderdaad altijd aan het eten :p

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Hahaha geweldig om te lezen

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Super leuk geschreven!
  En nu heb ik eindelijk een excuus om te gebruiken als ik voor de zoveelste keer naar de keuken loop, naar het automaat op school loop of in mijn tas zoek naar eten. (:

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Hahah heel leuk geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen