De niet-grappige grapjas

In het restaurant waar ik werk, komen een heleboel niet-grappige grapjassen langs. Even voor de duidlijkheid: dit zijn mensen die denken dat ze héél grappig zijn. Maar nee, dat zijn ze niet. Helaas hebben ze mij gekozen als slachtoffer om hun niet-grappige grappen op af te vuren. En ik maar blijven lachen, want ja: de klant blijft koning.

Elke avond zit er wel één niet-grappige grapjas tussen. Je kent het wel: gezellig met de familie uit eten en opa is de grootste grapjas met zijn uit-de-jaren-dertig-stammende-grapjes, die dus niet grappig zijn. Afgelopen vrijdag was er sprake van een extreem geval. Is er normaal één niet-grappige grapjas, die avond waren er maar liefst vijf niet-grappige grapjassen. Ja, je hoort het goed: vijf stuks. Het was een gezin met papa, mama en drie niet al te bijster intelligente noch aantrekkelijke zonen in de leeftijd van zestien tot eenentwintig jaar.
Mooie foto's, ik weet het, maar dit is ter illustratie van het probleem.

Het begon al goed toen de oudste zoon een tonic bestelde. Een tonic? Are you kidding me? Een echte eenentwintig-jarige jongen zou bier drinken, net als zijn vader. Maar nee, deze jongen besloot tonic te bestellen, een drankje dat ik never nooit niet voor mijn vijfenzestigste zal drinken. In de tweede ronde bestelde diezelfde jongen een bitterlemon. Een tikkeltje minder erg dan een tonic, maar minstens net zo beschamend. Waarop de middelste zoon antwoordde: "Zo, jij drinkt exotische dranken!" De rest van de familie bulderde natuurlijk van het lachen. Wat er precies exotisch is aan bitterlemon en tonic weet ik niet, maar volgens de middelste zoon was dat wel heel exotisch.

Vervolgens bracht ik twee flesjes Dubbel Friss naar de tafel, ook niet het meest spannende drankje, maar dat terzijde. Zegt de middelste zoon: "Ha-ha, dat is dubbel Dubbel Friss!", waarop papa, mama en de andere twee zoons weer gierden van het lachen. En ik maar meelachen als een boer met kiespijn. Na een tijdje begon ik met het opruimen van de borden. De niet-grappige papa vroeg: "Zeg, moet ik soms helpen met afwassen?" Niet-grappige mama lag natuurlijk weer in een scheur van het lachen.

Tot slot zag ik tot mijn grote verbazing dat de jongste zoon een Fristi had besteld. Het leek wel alsof ze het expres deden. Dus ik met een Fristi naar de tafel, wachtend op weer een slechte opmerking, maar nee: het bleef stil. Deze mensen snappen het gewoon niet. Als een negentienjarige jongen Fristi drinkt, mag je daar om lachen. Dán mag het. Maar volgens hen was dit dus normaal.

Tot zover, het verhaal van de niet-grappige grapjassen. Ken jij ook zo'n niet-grappige grapjas?
 

26 opmerkingen:

 1. Hihi zoals jij het vertelt is het dan weer wél grappig ! Als jij die mensen op deze manier de gezelligste avond van hun leven geeft (mét tonic) dan vind ik dat je opslag mag vragen aan je baas.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahahaha, ja 19 jaar en fristi ik zou ook moeten lachen! Super leuk geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah wat irritant zeg! Dat van die 19 jarige & fristi vind ik inderdaad dan weer wel grappig hahahaha. xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha leuke post :)
  alleen snap ik niet zo veel van die familie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahahaha, hilarisch Nicole :P. Fristi, my god. Die fotootjes maken het wel helemaal af trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahahahahaha. Ja dat is gewoon heel herkenbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ghehehehehe, weet je wat jij zou moeten doen, Nicole? Een boek schrijven. Hm, wacht, dat zal ik dan meteen verwerken in de brief die ik voor je aan het schrijven ben.

  liefs
  theseasarestormy.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hahaha, leuk geschreven! Mijn vader drinkt ook altijd, als hij de BOB is, een exotisch glaasje bitter lemon, haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hahahah Bitter Lemon exotisch, spannend hoor! En inderdaad mag er keihard gelachen worden om een 19-jarige jongen die een Fristi bestelt hahaha! Lekkere combinatie trouwens: bami met Fristi...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hahaha, wat een rare mensen.. Bij mij in de winkel vind ik dat soort dingen ook altijd zo awkward, maar dan gaan ze niet grappen maken maar schreeuwen tegen hun kind en dat soort dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hahaha, wat leuk om te lezen zeg!! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hahaha geweldig geschreven, wat een familie joh haha. En vet leuk met die foto's erbij, die maken het nog grappiger.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hahaha jij beleeft 'grappige' dingen mee op je werk. Geniaal :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zo ken ik ze ook, maar ik zit achter de kassa. Als je pint, komt er op het schermpje 'GESLAAGD' te staan. En echt een hilarische man + vrouw en twee koters, dacht dat hij de eerste was die dit opmerkte. 'OH ik ben geslaagd.. mag ik nu mijn diploma?' - oftewel de kassabon. Ze hadden het niet meer, het is dat de ruimte voor de kassa een beetje krap is anders hadden ze over de grond gerold. Ik voel me inmiddels na een aantal uur aan een stuk werk zonder pauze niet meer zo peppy, dus geef hem met enigszins zuur gezicht zijn bonnetje, waarop hij constateert: 'Wat een praaachtige cijferlijst, ik heb een 24 gehaald!' Haha. /FACEPALM. Meneer, deze grap hoor ik nu al een jaar, het is écht niet grappig meer. Echt niet. Nooit geweest ook.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, oké, dat soort mensen zouden echt niet mogen bestaan!

   Verwijderen
 15. hahahah 'als een boer met kiespijn'!
  super leuke foto ook haha! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hhahaahah echt een leuk artiekel! Mijn buurman heeft ook wel wat weg van een niet grappige grapjas! x

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hahaha okee die mensen falen wel zeg, Fristi drinken op je 19e :')

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hahaha je schrijft het echt leuk!
  Mijn opa heeft altijd hele slechte grappen,
  en in de winkel bij ons zijn er ook vaak zat van die "niet grappige - grapjassen"


  Liefs Marieke,
  2NDtheytalk.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hahahah... wat een epic fail. Ik zie het al voor me een 19 jarige met fristi. Hee je had er een rietje en een snoepje bij moeten doen. Of je had kunnen vragen: Wenst u ook een kindermenu? :P

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Leuk geschreven, ik heb ook in de horeca gewerkt en had ook elke dag mensen die dachten dat ze grappig waren, maar dat totaal niet waren!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. hahaha vreselijk! En fristi is wel gewoon heel erg lekker (maar doe dan maar gewoon in het gemak van je eigen huis, niet uit eten;))

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Haha, ik had er ook een keer zo één. Bij mij op mijn werk hebben we geen frisdrank, dus we hebben een heel riedeltje uit ons hoofd moeten leren voor als er weer eens zo'n onbenul binnenkomt die om een cola light vraagt. Nou, ik was halverwege het "ja maar we hebben wel allemaal heel erg lekkere versgeperste sappen kotskots" toen ik merkte dat hij een heel erg nare grijns op zijn hoofd had. "Weet ik! Grapje! HAHAHAHA!" Ik heb die tafel toen maar aan een collega gedoneerd :')

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen