VOLWASSEN?! NEE BEDANKT.

Over drie maanden en twee dagen is het zover: dan ben ik vol-was-sen. Een verschrikkelijk woord, met een nog verschrikkelijkere achterliggende betekenis. Ik wil helemaal niet volwassen worden. Weet je nog, dat je vroeger twaalf was en zo uitkeek naar de dag waarop je achttien zou worden? Maar nu het zo dichtbij komt word ik bang.
Dit is de betekenis van het woord volwassene volgens Wikipedia:
Over drie maanden en twee dagen verwacht dus iedereen van mij dat ik volledig zelfstandig ben en geen hulp meer nodig heb. Maar wat als? Stel dat ik op de WC zit, en het WC-papier ineens op blijkt te zijn? Ik mag geen hulp inschakelen, ik ben immers volwassen, dus zal ik deze issue zelf op moeten lossen. Of wat als ik mijn been breek doordat ik uitglij in de badkamer, met mijn kin tegen het opstapje stoot, over de overloop glijd en vervolgens van de trap naar beneden val en met mijn inmiddels gebroken breen tegen het schoenenrek knal?
Nou Nicole, je bent toch volwassen? Dit kun je zelf oplossen, zonder hulp van anderen.
En dan nog niet gesproken over het feit dat ik met mijn één meter zestig niet bij de bovenste schap in e supermarkt kan. Helaas, dan maar geen yoghurt, want ik kan handelen zonder de hulp van anderen.

Het lijkt me werkelijk verschrikkelijk om volwassen te worden… WORDT VERVOLGD!

Kijk jij uit naar volwassen zijn? Of ben je het al? En hoe vind je dat?

22 opmerkingen :

 1. Grappig en herkenbaar van jaaaaren geleden!
  Ik voel me ondertussen wel volwassen maar dat mag ook wel want ik word bijna 25 ;)

  Soms voel ik me nog wel een beetje 17 hoor ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihihi, leuk geschreven. En herkenbaar. Gelukkig duurt het bij mij nog wel even :p He en...: ook volwassenen kunnen niet alles alleen doen ;)

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Interessant verhaaltje!
  Met mijn 14 jaar heb ik nog niet veel verstand van maar ik snap ik wel dat je het een gek idee vind.
  ik zou er nu ook nog niet aan moeten denken om zonder hulp alles te moeten doen.
  maar uiteindelijk valt het vast wel mee denk ik!
  veel succes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben volwassen. Ik ben blij want nu kan ik mezelf ziek melden woop

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, jij maakt je druk om 18 worden. Zo maak ik me druk om het feit dat ik over een paar maanden geen tiener meer ben :( 20 klinkt gewoon oud.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. haha leuk om dit te lezen!
  Ik weet eigenlijk niet of ik er wel zo naar uitkijk. x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha wat een leuk artikel!
  Ik vind je blog heel mooi! x.

  (ik volg je nu!~)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel erg herkenbaar vooral dat een meter zestig stukje :p

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wauw leuk om te lezsen!
  tja het lijkt mij ook geen pretje.
  maarja het is maar een cijfertje zullen we zeggen.
  Ik ben pas 14.
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nee, ik ben nog niet volwassen, maar het hoeft niet zo nodig van mij. Kijk er ook niet tegen op ofzo ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Eigenlijk niet echt, ik ben 14 en ik vind het prima zo ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Over een paar maand word ik 25, ik kan met mijn 1m58 ook niet overal aan (hoera voor trapjes), woon op mezelf, ben best independent, maar ... soms toch ook lekker nog een kid at heart. Laat het niet of-of zijn. En niemand verwacht zelfstandigheid over één nacht ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nou, je bent pas helemaal volledig volwassen voor de wet als je 21 bent, dus maak je maar geen zorgen :P

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk artikel!
  Ik ben 22, maar soms voel ik me ook absoluut nog niet volwassen hoor..

  BeantwoordenVerwijderen
 15. hahahaa super leuk ik ben 15 en word bijna 16 dus ik heb dit ook een beetje...
  ik ga je volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoooooooi, ik heb vanmiddag je brief verstuurd dat als je geluk hebt, ligt hij morgen op de deurmat!
  liefs xo

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Yeah ik ben 20 maar soms heb ik nog mega lachbuien of kinderachtige acties met mijn vriendinnen en ik geniet daar echt van! Ik heb niks met andere mensen te maken en er komen nog genoeg momenten dat ik echt volwassen moet zijn dus af en toe kind zijn moet kunnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuk artikel !
  Ik ben pas 14 dus ik maak me nog geen zorgen, maar ik verlang nu al soms naar de tijd dat alles zomaar voor je geregeld werd & je zelf alleen maar lol kon maken. Ik ben benieuwd hoe dat is als ik 18 word.

  xxTessa.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Waarom ben je eigenlijk weer terug gegaan naar de naam 'Cocogold'? Vroeg ik me al een tijdje af ;) En nog een vraagje: je hebt 'beantwoorden' onder je reacties, hoe heb je dat ingesteld? Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Geweldig artikel!! Zat het te lezen met een grote glimlach.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Oh god, nu zie ik er ook tegen op om volwassen te worden!
  Gelukkig heb ik nog 3 jaar de tijd om te genieten van het kind zijn haha.
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Maar ik ben nu wel blij dat ik 2 cm groter ben dan iemand die bijna volwassen is! Haha x

  BeantwoordenVerwijderen

My Instagram

Privacy Verklaring | Copyright © The Budget Life | Blog over budget interieur, kleding & leven.