DIY: Wandrek (Wall Grid) - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

DIY: Wandrek (Wall Grid)



Mijn favoriete bezigheid op een regenachtige zondagmiddag? Op Pinterest zoeken naar mooie inspiratiefoto's voor mijn interieur. Al na tien minuten scrollen, heb ik zin om mijn hele kamer te veranderen en het gebeurt dan ook regelmatig dat ik na een Pinterest-rondje fanatiek met meubels begin te schuiven.

Een tijdje terug kwam ik op Pinterest de zogenaamde 'wall grid' tegen; een tof ijzeren rek die je aan de muur kunt hangen en vervolgens vol kunt hangen met allerlei toffe dingen. Die wilde ik zelf ook maken! Op de leuke DIY-blog The Life Factory kwam ik deze DIY tegen die mij een handje hielp met het zelf maken van een wandrek. Ik ging aan de slag en inmiddels heb ik mijn eigen 'wall grid' boven mijn bureau. Benieuwd hoe ik dit gemaakt heb? Lees dan snel verder!


Bron foto 1 - Bron foto 2 - Bron foto 3

Inspiratiefoto's: Wall Grid

Eerst laat ik je even wat inspiratiefoto's zien, zodat je een idee hebt wat ik precies bedoel met een wall grid, oftewel 'wandrek'. Op bovenstaande foto's zie je wat verschillende wandrekken, die ik allemaal heel tof vind. Ik vond direct een zwartkleurig rek het mooist en qua grootte wilde ik het liefst eenzelfde soort rek als op foto 2 en 3.

Maar ja, waar koop je zo'n wandrek? 

Tja, dat vroeg ik me ook af. Het maken van een wandrek stond al maanden op de planning, maar ik kwam er maar steeds niet achter waar je nou een stevig wandrek kunt kopen.
Uiteindelijk heb ik - na een korte zoektocht online - een wandrek gevonden bij Karwei. Karwei verkoopt namelijk verschillende gaaspanelen voor in de tuin, die perfect geschikt zijn voor het maken van een wandrek. Uiteindelijk heb ik dit gaaspaneel gekocht van 150 x 80 cm met een breedte van 5 cm tussen de vakjes. Hier betaal je €14,95 voor. 

Het is echt een stevig paneel die je met behulp van een tang zelf op maat kunt maken. Aangezien ik zelf nog geen spijker in de muur kan slaan, heb ik mijn lieve vader dat voor me laten doen! :-) 
Ik heb lang getwijfeld, maar ik ben uiteindelijk toch voor een vierkant wandrek gegaan. Als ik in de toekomst ooit nog een langwerpig wandrek wil maken, kan dat prima, want met een gaaspaneel van 1 meter 80 kun je een flink wandrek maken :-)

Met behulp van twee kleine haakjes boven (zwart, zelfde kleur als het paneel, zodat je bijna niet ziet dat er haakjes zitten) kun je het wandrek ophangen waar je wilt.

En wat hang je dan aan je wandrek?  

Zoek op Pinterest maar eens naar 'wall grid' en je vindt inspiratie genoeg voor items die je aan het wandrek kunt hangen. Ik zal je een paar dingen laten zien die ik aan mijn wandrek heb gehangen.

Een ijzeren draadmaandje

In dit artikel kwam ik op het idee om ijzeren draadmandjes aan het rek te hangen. Ziet er niet alleen leuk uit, maar je zorgt ook direct voor extra opbergruimte. Helaas kon ik bij de IKEA niets vinden en heb ik uiteindelijk een wit draadmandje gevonden in de kringloop. Oorspronkelijk komt hij van Loods 5, het prijskaartje zat er zelfs nog aan en ik hoefde er maar €1 voor te betalen! 

Hangertjes voor foto's, kaartjes e.d.

Niet alles blijft zomaar hangen aan het rek en dus moet je zorgen voor hangertjes om je foto's, kaartjes en andere items mee op te hangen aan je rek. Bij de Action heb ik deze schattige mini wasknijpertjes gekocht, die ik nog zilver wil spuiten met zilverspray (ook van de Action).



Nog een hele handige tip voor hangertjes: bij de Blokker kocht ik voor €1 een fotoslinger. De haakjes kun je er heel makkelijk afhalen en deze kun je weer aan je wandrek bevestigen om foto's aan op te hangen.

En voor de rest... laat je creativiteit de vrije loop!

Er zijn zoveel leuke dingen die je aan het je wandrek kunt hangen! Zelf heb ik er bijvoorbeeld een mooie foto uit een tijdschrift aan gehangen, een kaartje die ik kocht in Antibes (Frankrijk), twee polaroidfoto's, een zelfgemaakt kaartje en een hanger waar je losse thee in kunt doen. En als je het niet meer leuk vindt? Dan haal je het er zo af en hang je je rek weer vol met andere leuke spulletjes!

Koop hier je wandrek bij Karwei. Wat zou jij aan zo'n wandrek hangen?

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

11 opmerkingen:

  1. Wat een GAAF idee! Dit wil ik ook. Heb je een linkje van jouw gaaspaneel bij Karwei? Ik vind alleen maar rollen. En de panelen die ze aanbieden hebben langwerpige openingen, geen vierkante.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Debbie! Ik heb zelf ook even in de webshop gekeken, maar het lijkt erop dat ze deze niet online aanbieden. Ik heb het gaaspaneel uiteindelijk gewoon in de winkel gekocht: zwart, 180 x 60 cm en €15,99.

      Verwijderen
  2. Wat een tof decoratiestuk! Dit zijn echt van die geweldige dingen die je even een keertje moet doen! Gewoon omdat je het anders in een hoekje laat liggen (althans dat is mijn struggle..) maar als je het dan eenmaal gedaan hebt.. Zo tof, leuk en handig! Ik ga hem zeker onthouden voor als ik ooit nog is op mezelf ga, haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Echt zo gaaf! Wat is Pinterest heerlijk hè. Ben nu ook volop bezig met wooninspiratie!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ik vind het er altijd zo gaaf uit zien maar weet nooit waar ik het zelf zou moeten hangen in huis XD

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh wat ziet dat er super leuk uit! En nog eens handig ook! :) Mooi gemaakt !

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ziet er super stoer uit! Bedankt voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik wil dit ooooook! Dit ga ik echt doen als ik een eigen appartementje heb hoor. Zo leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Super leuk!! Dit wil ik ook zo lang, maar ik wist ook niet meer waar ik moest zoeken! Hop Hop naar de Karwei, thanks! :) x

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Zo leuk, zo iets heb ik in ons vorige huis ook gemaakt! Ik zou het nu eigenlijk weer moeten doen, zo moeilijk is het niet en het is wel super leuk en handig.

    BeantwoordenVerwijderen