Photo Diary #90 | Istanbul reünie in België (+ dagjes uit naar Antwerpen & Brugge!)


Het is maandagavond, kwart voor 11 en eigenlijk wil ik heel graag naar bed. Maar ja... ik heb zo'n leuk weekend gehad dat ik zelf ook stiekem nog eventjes wil wegdromen bij alle leuke foto's van afgelopen weekend. En dan kun je net zo goed meteen een Photo Diary in elkaar zetten, toch? :-)

Afgelopen weekend was ik in België waar ik na een jaar mijn lieve vriendinnetjes uit mijn studieperiode in Istanbul weer zag. We zijn naar Brugge en Antwerpen geweest, hebben vooral heel veel gelopen, gegeten (!) en gedronken en natuurlijk ook heel veel bijgekletst. Ben je benieuwd naar mijn week? Lees dan snel verder!


Op maandagavond sta ik weer braaf in de sportschool voor een lesje X-CO. Begin oktober zijn er weer nieuwe groepslessen gelanceerd en de herfst-editie is een hele zware. De volgende dag heb ik direct flinke spierpijn, maar dat betekent alleen maar dat ik een goede workout heb gehad!


Op woensdag komt Tim eten en probeer ik weer eens een nieuw receptje uit. De hele zomer ben ik inspiratieloos geweest wat betreft avondeten, maar de herfst doet blijkbaar wonderen voor mijn kookkunsten :-) Ik maak een ovenschotel met couscous, gemarineerde kip, tomaat, kookroom en peterselie. Prima te eten, maar niet heel bijzonder, dus niet voor herhaling vatbaar.


Op mijn werk ben ik lekker creatief bezig. Voor het ontbijtbuffet maak ik een nieuw krijtbordje...


... en ook de coffee corner wordt voorzien van een door mij gemaakt krijtbordje.


Oooh, die lunches bij Van der Valk. Niet goed voor de lijn... Ik neem een broodje gezond en pompoensoep, die alleen in de herfst op het menu staat. Zoooo ontzettend lekker!


Na een week werken, geniet ik op vrijdag van mijn welverdiende vrije dag. Of nou ja, genieten... ik ben ontzettend druk en heb het idee dat ik de hele dag van hot naar her ren. 's Ochtends valt ook nog eens de elektriciteit en de CV-ketel uit, waardoor ik én mijn laptop niet kan opladen én onder een koude douche sta. First world problems, zeg maar :-)
Ik werk aan mijn blog en 's middags spreek ik af met drie vriendinnen. We gaan - zoals altijd - naar Koffie & Koffie in Ede waar we thee drinken, taartjes eten en gezellig bijkletsen.


De volgende ochtend word ik opeens wakker in... België. Nou ja, niet geheel 'opeens' natuurlijk, want de avond ervoor ben ik samen met Rianne naar België gereden. Samen met Rianne studeerde ik begin 2015 aan de Bilgi Universiteit in Istanbul en daar hebben we zulke leuke mensen ontmoet, dat we elkaar nog steeds regelmatig spreken én zien! Dit weekend is het namelijk tijd voor onze reünie. We hebben een ontzettend leuk weekend voor de boeg bij onze vriendin Céline die in het Vlaamse Waasmunster woont en vriendin Aimee komt over vanuit Berlijn. We mogen het weekend bij haar en haar ouders verblijven in hun prachtige huis. Check hun geweldige tuin!


Op zaterdag gaan we een dagje naar Antwerpen, wat ongeveer op twintig minuten rijdafstand van Célines woonplaats ligt. Vorig jaar was ik ook al twee dagen in Antwerpen met mijn vriend, maar ik vind het zo'n leuke stad dat het helemaal niet vervelend is om terug te zijn.


We beginnen de dag bij Glow, een schattig koffietentje in het centrum van Antwerpen. Terwijl de rest van de meiden koffie drinkt (ik ben niet zo'n koffie-fan), ga ik voor de huisgemaakte ijsthee (super lekker!) en een broodje gezond.


We lopen die dag ruim 10 kilometer door Antwerpen en 's avonds ploffen we neer bij K. Zappa om daar een hapje te eten. Ik neem de kipburger met guacamole, bacon en frietjes. En we nemen er natuurlijk een Belgisch biertje zijn, want tja... we zijn toch een stelletje toeristen!


Na ons eten steken we letterlijk de straat over naar een retro café, Korsakov. (Ja, sorry.. ik heb die naam ook niet verzonnen!) Terwijl de rest daar nog meer Belgische biertjes drinkt, houd ik het bij muntthee aangezien ik de bob ben.


De volgende ochtend gaat de wekker weer vroeg want we hebben nog een citytripje op de planning staan. Vandaag gaan we naar Brugge, wat een uurtje rijden is vanaf het huis van Céline. Beide dagen hebben we trouwens super mooi weer, als we in Brugge aankomen schijnt het zonnetje volop.


Net als Antwerpen, is het ook nu niet de eerste keer dat ik Brugge bezoek. Een aantal jaar geleden ben ik samen met mijn ouders een dagje naar Brugge geweest, maar om heel eerlijk te zijn kan ik er niet veel meer van herinneren. Het voelt dus toch een beetje alsof het de eerste keer is :-)
En Brugge is leuk! Heel veel oude gebouwen, leuke boetiekjes en koffiezaakjes.


Ik ben dol op al die oude huisjes en de camera van mijn telefoon maakt in Brugge overuren. Zoveel moois om te fotograferen!


Voordat we de stad verder gaan 'exploren', is het eerst tijd voor een koffie break bij de Espresso Bar, dichtbij het grote plein. Zelfs ik drink koffie (of nou ja, latte macchiato...)! Bij een winkeltje hebben we een doos bonbons gekocht die we bij de koffie op eten. Ik heb zo genoten van de Belgische bonbons en ik ben heel blij dat ik nog een voorraadje mee naar huis heb genomen!


Ik moet erg lachen om dit bordje bij de WC!


Nog even genieten van de laatste zonnestralen van 2016: met een wijntje (belachelijk duur, maar wel een toplocatie) op het terras. Heerlijk!


En hoe kun je een weekendje in België nu beter afsluiten dan met een mega bak Vlaamse frieten? :-)


Nog even een groepsfoto en dan is het alweer tijd om naar huis te gaan. Ik heb een ontzettend leuk weekend gehad met deze meiden! Het was alweer een jaar geleden dat we elkaar voor het laatst hebben gezien, maar ook nu we elkaar weer zagen was het net alsof we elkaar nog wekelijks zien, zo vertrouwd voelde het. We hebben nu al plannen gemaakt voor onze reünie volgend jaar; in de zomer willen we weer naar het huis van Céline en in oktober willen we wel naar Berlijn waar Aimee woont.


Rond acht uur 's avonds ben ik weer thuis, waar Tim me opwacht met zelfgebakken pannenkoeken. Ik bof maar met zo'n vriend :-)


En maandag begint het harde kantoorleven gewoon weer! Na een dagje werken, doe ik eerst boodschappen bij de Albert Heijn en koop ik deze pompoen. Ik wil al heel lang pompoensoep maken en dat moest nu toch maar echt eens gebeuren. De pompoenen zijn deze week trouwens in de aanbieding bij de Albert Heijn, volgens mij betaalde ik voor deze pompoen ongeveer €2,50.

Dat was mijn weekje alweer! Deze week werk ik gewoon vijf dagen bij Van der Valk en heb ik verder nog niet hele spannende plannen gemaakt. Vanavond komt de kapper, ik ben deze week nog bezig met wat freelance marketingklusjes en zaterdag vieren mijn ouders hun verjaardag.
Ik wens jullie een hele fijne week!

6 opmerkingen:

 1. Ah wat tof dat je na een drukke werkweek naar België bent geweest! Vooral Brugge vind ik zo geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk om even naar Belgie te gaan, Antwerpen is super leuk he. Ik zie dat je genoten hebt, de foto's liegen er niet om. Love it.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Antwerpen en Brugge?
  Je vergeet een mooie stad tussen deze 2: Gent!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat tof dat je nu bij Van der Valk werkt! Die krijtborden zien er erg mooi uit met je handlettering. En ik wil ook erg graag naar Brugge nu! Antwerpen heb ik al eens gezien maar Brugge dus nog niet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke overzicht! Je krijtbordjes zien er echt leuk uit :D

  BeantwoordenVerwijderen