Mijn plannen voor de tuin - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Mijn plannen voor de tuin


Toen ik in juli vorig jaar het huis bezichtigde waar ik inmiddels woon, werd ik direct verliefd op de tuin. De tuin is maar liefst 34 meter diep, was 4 weken voor de funda-aanmelding nog helemaal afgemaakt door een hovenier, bevat veel groen (zelfs een appelboom en perenboom!) en er is plek voor allerlei leuke zitjes. Ik heb dan ook al heel wat uurtjes in de tuin doorgebracht: met m'n ontbijt achterin de tuin, in de hangstoel met een goed boek of aan de eettafel met vrienden.

De tuin begint steeds meer af te raken, maar met zo'n gigantische tuin is er altijd wat te doen én is er altijd wel een hoekje dat nog wat aankleding kan gebruiken. In dit artikel laat ik zien welke budgetvondsten ik al heb gedaan voor onze tuin én wat de plannen nog zijn voordat de zomer officieel aanbreekt.

Ligbedden

Bovenaan het lijstje staat een set fijne ligbedden. Als ik op vakantie ben op een zonnige bestemming is één van mijn favoriete activiteiten: urenlang doorbrengen met een goed boek of podcast op een ligbedje aan het zwembad. Hoe lekker als ik dit ook kan doen in mijn eigen tuin? Het liefst ga ik voor kunststof ligbedden die wel tegen een regenbuitje kunnen en jarenlang mooi blijven. 

Kleurrijke plantenpotten

De tuin is heel groen, maar het terras naast het huis kan nog wel wat kleur en groen gebruiken. In de kringloop heb ik al een aantal leuke plantenpotten gescoord die ik snel hoop te vullen met mooie planten. Plantenpotten die ik qua vorm en grootte mooi vind, maar qua kleur niet, neem ik onder handen met (spuit)verf. Dit heb ik al vaker gedaan en is supermakkelijk! Ook wil ik wat plantenpotten ophangen aan het afdakje bij de schuur en zelf van die leuke macramé-hangers gaan maken. Ook dat is weer een leuke budgettip, natuurlijk.

Palletkussens & parasol via Marktplaats

De rechterzijde van de tuin ligt bijna de hele dag in de zon. De vorige eigenaren hadden daar al een leuk zitje gemaakt: eigenlijk heel simpel met een aantal stoeptegels en mooi hout tegen de leuning en aan de voorzijde. Wat nog ontbrak: een set palletkussens. Die heb ik uiteindelijk via Marktplaats gescoord voor maar €25. Ze zitten heerlijk en zien eruit als nieuw!

Omdat het hier ook bloedheet kan worden als er geen wind is en de zon er vol opstaat, leek een parasol me een goede aanwinst voor dit zithoekje. Ook die vond ik via Marktplaats: een vrolijke, beige/roze parasol voor maar €10! Met een budget van €35 heb ik dus een superleuk hoekje weten te creëren. Zo zie je maar: een leuke tuin hoeft niet duur te zijn!

Lichtjes

Er hangt al een solarlichtsnoer van 15 meter in de tuin, maar dit soort gezellige sfeerlichtjes kun je wat mij betreft nooit genoeg hebben! Ik kijk er ook enorm naar uit om straks op een zwoele zomeravond nog tot in de late uurtjes in de tuin te kunnen zitten en een spelletje te doen. Zowel sfeerverlichting als praktische verlichting boven de eettafel, staan dus nog op het lijstje. 

Heb jij een tuin? Wat staat er op jouw tuin wishlist?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Wehkamp.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten