Het nut van contant geld - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Het nut van contant geld


Nut van contant geld

De meeste mensen kijken tegenwoordig vreemd op als je vertelt dat je nog vaak met contant geld betaalt. Nu dat vrijwel iedereen een pinpas heeft, waarmee ze vaak contactloos kunnen betalen, is contant geld een concept dat steeds meer aan het verouderen is. Het komt zelfs steeds vaker voor dat je bij een café of restaurant niet eens meer met contant geld kunt betalen! Toch is deze ontwikkeling niet helemaal terecht. Contant geld kan in bepaalde situaties nog enorm goed van pas komen: wij laten je zien in welke situaties, en waarom.

Op vakantie

Als je op vakantie naar het buitenland gaat, is het altijd verstandig om wat cash mee te nemen. Niet kunnen betalen, en dat vervolgens ook niet duidelijk kunt communiceren, omdat je de taal niet machtig bent, is de nachtmerrie van vrijwel elke onervaren reiziger. Door wat cash mee te nemen kun je een hoop stress vermijden. Waar kun je het beste geld wisselen? Dat kan meestal bij een station. Ook kun je het altijd bij de bank vragen: zij sturen je de juiste richting op!

Overzichtelijk

Door wat vaker met contant geld te betalen, houd je beter overzicht over jouw uitgaven. Betalen met een pinpas kan soms best verraderlijk zijn: je weet niet altijd wat er precies op je rekening staat, behalve als je dit constant online checkt. Met cash in je portemonnee kun je in een oogopslag zien hoeveel geld je tot je beschikking hebt. In tegenstelling tot pinnen moet je bij het betalen met cash het geld ook fysiek overhandigen. Impulsaankopen worden voor de meeste mensen zo een stuk minder aantrekkelijk. Dat is makkelijk geld besparen!

Betrouwbaar

Cash is een stuk minder vatbaar voor alles wat met cybercriminaliteit of fraude te maken heeft. De meeste dieven richten zich tegenwoordig op online slachtoffers, door middel van identiteitsdiefstal of andere vormen van oplichting. Ook hackers zijn een steeds meer voorkomend probleem: zij kunnen digitale betalingssystemen tijdelijk uit de lucht halen, waardoor niemand meer met zijn pinpas kan betalen. Natuurlijk zijn er bepaalde zaken die alleen online geregeld kunnen worden, maar dat geldt niet voor alles! Met contant geld kun je nog een flink eind komen. Loop bijvoorbeeld even langs de winkel, in plaats van alles wat je nodig hebt gelijk online te bestellen.

Als souvenir

Contant geld is niet alleen een betaalmiddel, maar heeft ook een culturele waarde. In veel landen is contant geld niet zomaar een saai briefje, maar een manier om te laten zien wat voor dat land belangrijk en bekend is. Kom je dus net terug van een prachtige vakantie in Amerika? Dan kun je overwegen om wat extra geld naar dollars te wisselen. Zo maak je van een betaalmiddel een mooi aandenken aan de reis!

Dit artikel is een samenwerking met Goudwisselkantoor.nl

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten