Meer besparen met een thuisbatterij voor zonnepanelen - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Meer besparen met een thuisbatterij voor zonnepanelen


Zonnepaneel

Mensen praten al een tijdje over of het wel handig is om thuisbatterijen samen met zonnepanelen te gebruiken. Maar die combinatie wordt steeds aantrekkelijker, vooral nu er een nieuw soort netkosten berekend wordt, het zogenaamde capaciteitstarief. Met een slimme thuisbatterij van Solarconcept kun je je energiegebruik veel beter regelen, waardoor die nieuwe manier van kosten berekenen je niet in de weg zit.

Efficiënt gebruik van zonne-energie

Een thuisbatterij bewaart de stroom die je zonnepanelen maken. Als je zonnepanelen meer stroom opwekken dan je nodig hebt, gaat die extra stroom niet terug naar het elektriciteitsnet, maar wordt het in je batterij opgeslagen. Zo kun je de stroom die je overdag niet hebt gebruikt, bijvoorbeeld 's avonds of op dagen dat de zon niet schijnt, alsnog gebruiken. Dit betekent dat je meer gebruikmaakt van je eigen zonnestroom en minder afhankelijk bent van het elektriciteitsnet.

Onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet

Een thuisbatterij verhoogt je autonomie van het elektriciteitsnet. Als de stroom uitvalt, kan de thuisbatterij werken als soort noodvoeding. Op die manier kun je alle belangrijke apparaten blijven gebruiken, zelfs als anderen in het donker zitten. Dit zorgt voor geruststelling, vooral in als je ergens zou wonen waar de stroom regelmatig kan uitvallen.

Financiële voordelen

Er zijn ook een aantal financiële voordelen. Door meer zelf opgewekte energie te gebruiken en minder afhankelijk te zijn van het elektriciteitsnet, kun je je energierekening flink verlagen. Bovendien bieden sommige energiebedrijven beloningen of subsidies aan voor huiseigenaren die investeren in batterijopslag. Je zult dus zelfs de aanvankelijke kosten van de installatie verminderen.

Optimalisatie van energieverbruik

Met een thuisbatterij kun je ook je energieverbruik verbeteren. Sommige systemen gebruiken bepaalde technologie die je energieverbruik thuis analyseert en de batterij laadt of ontlaadt op basis van je behoeften en het weerbericht. Je kunt zo alle opgeslagen energie efficiënter gebruiken en dus maximaal besparen!

Overwegingen bij aanschaf

Er zijn wel enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat de capaciteit van de batterij past bij je energiebehoeften en de omvang van je zonnestelsel. Daarnaast moet je letten op de initiële kosten van de installatie en mogelijke onderhoudskosten op lange termijn. Ook is het slim om te kijken of je in aanmerking komt voor subsidies of andere voordelen van lokale overheden of energiebedrijven. Zie jij de voordelen er al van in? Ga dan vandaag nog op zoek naar een geschikte oplossing! 

Dit is een gastartikel van Solarconcept.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten