Op workation in Málaga - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Op workation in Málaga


Workation Málaga

Ik ben op workation! Work-a..whut?! Ja, workation. "Work" en "Vacation" in één. Omdat het voor mijn werk als freelance online marketeer eigenlijk niet uitmaakt waar vandaan ik werk (als ik maar internet heb!), maak ik maar al te graag gebruik van deze mogelijkheid. 

Mijn eerste workation in 2021

Toen ik in 2020 full time ging ondernemen, droomde ik van werken in het buitenland. Ik was nog maar een paar weken bezig toen ik mijn eerste workation al boekte. Ik zou een maand in een prachtige villa verblijven aan de oostkust van Spanje met allerlei andere ondernemers van over de hele wereld. Te gek! Ik kon niet wachten, maar ja, toen kwam Covid... En dus werd mijn tripje gecanceld.

Zodra het weer kon, ruim een jaar later, dacht ik: áls ik ga, dan moet ik het goed doen. En dus ging ik niet een maand, maar direct 3 maanden. Ik koos Barcelona uit als bestemming. Een bruisende stad waar altijd wat te doen is, een fijner klimaat én bovendien een stad waar veel andere zzp'ers uit Europa en andere werelddelen naartoe komen. Ik was er nog nooit geweest, maar Barcelona: dat leek me wel wat.

Ik heb daar 3 te gekke maanden gehad. Zoveel meegemaakt, zoveel geleerd... het was echt niet altijd leuk of makkelijk, maar zelfs die momenten koester ik nu. En die eerste workation, dat smaakte natuurlijk naar meer.

Eerste workation naar Málaga

Eind 2021 ontmoette ik ook mijn vriend. Toevallig is hij ook zzp'er en kan hij ook gedeeltelijk locatie-onafhankelijk werken. Je snapt: 1+1 is 2, dus in 2022 besloten we samen een paar weken naar het buitenland te gaan. Hij is videograaf, draaide verschillende video's in Nederland en nam zijn editwerk mee. En ook ik nam mijn laptopje - en dus mijn werk - mee. 

We wilden eigenlijk naar Portugal gaan, maar verbaasden ons over de prijzen van Airbnb's daar. Niet normaal! Onder de 2.000 euro per maand had je eigenlijk niets. We besloten verder te kijken en kwamen uiteindelijk bij Málaga uit. En daar gingen we heen met de auto! Een flinke rit (ruim 24 uur zonder stops), waar we lekker onze tijd voor hebben genomen. De reis ernaartoe was al een reis op zich!

Uiteindelijk hebben we 5 fantastische weken gehad in Málaga. Waar in Nederland de herfst al lang was ingetreden, liepen wij nog rond in onze korte broek. Op de dag dat we weer vertrokken (in de eerste week van november) hebben we zelfs nog in onze zwemkleding op het strand gelegen, hoe bizar!

Málaga is een top plek voor een workation!

Ik vond Málaga zo'n geweldige stad voor een workation, dat ik al in mijn tweede week daar besloot dat ik terug wilde komen. Ik appte vriendin en Finance Freaks compagnon Dionne of ze mee wilde. En ja hoor, dat wilde ze wel! Een kleine 3 maanden later, eind februari 2023, vertrokken we samen naar Málaga voor een maand.

We boekten een werkplek bij The Living Room Coworking, net als ik in oktober had gedaan, waar we een hele leuke tijd hebben gehad. Je kunt hier superfijn werken, want elk bureau heeft een goede bureaustoel en monitor. Ideaal! En er zijn veel leuke mensen van over de hele wereld. Er worden veel activiteiten georganiseerd dus voor je sociale leven op zo'n nieuwe plek tijdens een workation, is het ook de perfecte plek.

Ik heb hier onwijs productief kunnen werken aan mijn eigen projecten: van mijn blog The Budget Life tot mijn affiliate websites.

Dit is een jaar lang een geweldige herinnering geweest. Zo geweldig, dat ik in januari heel spontaan besloot terug te gaan naar Málaga. Ik was klaar met de Nederlandse winters, de planning en mijn portemonnee lieten het toe en dus vertrok ik op 27 januari weer naar Málaga. En daar ben ik nu nog steeds! Dit keer in m'n eentje (al kwam Dionne wel gezellig langs voor een lang weekend en hebben we maximaal herinneringen opgehaald!) en dat bevalt ook heel goed. Echt doen waar je zin in hebt, productief werken en tussendoor genieten van de zon en het strand. Want ja: het is februari en je kunt op sommige dagen al op het strand liggen in je bikini. Hoe geweldig?!

Ik ben hier nog tot en met maandag en koester deze periode nu alweer zó erg! Ik ben tot rust gekomen, heb heel veel genoten van de zon (wat me heel goed heeft gedaan!), heb lekker veel bewogen, weer veel over mezelf geleerd en alle tijd gehad voor reflectie en doelen stellen. Zo, zo goed en zo, zo fijn! 

PS. De nieuwe workation is alweer geboekt! Ik ga samen met Dionne van 1 t/m 13 maart naar Lagos in Portugal. Een nieuw land, een nieuwe plek, kom maar op! 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten