Nieuw vloerkleed in de woonkamer - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Nieuw vloerkleed in de woonkamer



In september verhuisde ik naar mijn nieuwe huis: een prachtige jaren '30 2-onder-1-kap woning in één van mijn favoriete straatjes in Veenendaal. We hadden geluk, omdat de vorige eigenaren de gehele benedenverdieping de afgelopen jaren al hadden gerenoveerd - en dat was precies in onze stijl. Er ligt een prachtige visgraatvloer, de keuken en badkamer zijn nieuw en tijdloos en de muren strak gestuuct. Met hier en daar een likje verf, konden we twee weken na de sleuteloverdracht al verhuizen, hoe fijn?!

Maar zoals het altijd gaat met een nieuwe woning, is het nog niet helemaal 'af'. En eerlijk is eerlijk: is een woning ooit helemaal af? Bij mij niet in ieder geval... Eén van de ruimtes in huis die zeker nog niet af is, is de woonkamer. We willen nog steeds iets aan de muur hangen (maar wat?!), zijn nog op zoek naar een perfecte loungestoel én er ontbrak nog een vloerkleed. Ontbrak ja, want daar is verandering in gekomen. Er ligt nu namelijk een prachtig creme vloerkleed op de vloer, die ik heb gekregen van Tapeso
 

Nieuw voerkleed kopen: waar moet je op letten?

Zo'n nieuw vloerkleed uitzoeken, ik vond het maar lastig! Want voor welke vorm, kleur en materiaal ga je? Een aantal tips die mij heel erg hebben geholpen:
  • Bestaat je woonruimte al uit veel rechte vormen? Kies dan voor een rond, ovaal of organisch vloerkleed in plaats van een standaard rechthoekig vloerkleed. Dit zorgt voor een fijne afwisseling qua vormen in de woonruimte.
  • Wil je rust en eenheid creëren? Kies dan voor een vloerkleed in eenzelfde tint als de bank. Een vloerkleed mag ook juist voor contrast zorgen in de woonruimte, dan is het aan te raden om voor een vloerkleed in een compleet contrasterende kleur te zoeken.
  • Een vloerkleed mag zeker een ander materiaal zijn dan de bank. Zo is onze bank van een geweven stof en wilde ik qua vloerkleed het liefst een contrasterend materiaal, bijvoorbeeld jute, wol of een hoogpolig vloerkleed.
En dit is 'm dan geworden: ons geweldige nieuwe vloerkleed! Omdat we in de woonkamer al veel rechte vormen hebben, zocht ik dus naar een vloerkleed in een ovalen of organische vorm. Ik wil de zithoek in de basis graag rustig houden en dus mocht het vloerkleed van mij eenzelfde kleur hebben als de bank. De kleurrijke details breng ik wel weer terug met kussentjes en een kleurrijke poef, zoals je ziet!

Uiteindelijk ben ik voor dit ovalen creme / wit vloerkleed gegaan. Het is het Wollen vloerkleed ovaal Lett Witt met de afmeting 152 x 245 cm: de perfecte afmeting voor onze grote bank van 3 meter. Ik kon het vloerkleed gemakkelijk een beetje schuin onder de bank leggen en vind 'm heel leuk staan in combinatie met onze zwarte, organische salontafeltjes.

Het vloerkleed is van wol gemaakt en bestaat uit allemaal kleine bolletjes die met zwart touw aan elkaar zijn gewoven. Dat zwarte detail komt weer terug in de tafeltjes en de stoelpoten van de bank, dus ik vind het een supermooi geheel zo.
Het vloerkleed voelt kwalitatief goed aan en ik denk dat we hier heel lang plezier van gaan hebben!
 
Het vloerkleed heb ik gekregen van Tapeso.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten