Hoe kun je besparen op je verzekeringen? - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Hoe kun je besparen op je verzekeringen?


Besparen verzekeringen

In Nederland ben je verplicht om verschillende verzekeringen af te sluiten. Denk hierbij aan een zorgverzekering, maar ook woonverzekeringen of je autoverzekering. Ben je op zoek naar een verzekering goedkoop? Ze zijn vaak niet heel goedkoop, maar ze zijn nog steeds erg belangrijk. Gelukkig zijn er wel verschillende manieren waarop je kunt besparen op je verzekeringen. We gaan je wat tips geven hoe je kunt besparen.

Een passende verzekering

Je bent in Nederland verplicht om een zorgverzekering en een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering voor motorrijtuigen af te sluiten. Dit is niet zo gek, aangezien wanneer je een ongeluk krijgt of een dure medische behandeling nodig hebt, dit hoog in de papieren kan lopen. Verzeker alleen datgene wat je niet zelf kunt betalen. Vaak kiezen mensen ervoor om een inboedelverzekering af te sluiten, zodat meubels en andere spullen in huis vervangen kunnen worden bij schade. Zorg er ook voor dat je voorkomt dat je oververzekerd, onderverzekerd of zelfs dubbel verzekerd bent. Schade wordt maar één keer uitgekeerd, dubbel verzekeren is dus altijd zonde van je geld. Ook onder- of oververzekeren komt vaak voor. Onderverzekeren houdt in dat je voor een veel lager bedrag dan de waarde van je spullen verzekerd bent. Bij schade wordt dus niet alles gedekt. Bij oververzekeren betaal je een stuk meer dan je spullen waard zijn, wat ook weer niet nodig en zonde van je geld is.

Alles bij 1 verzekeraar

Het loont vaak om al je verzekeringen bij 1 verzekeraar af te sluiten. De meeste verzekeraars bieden namelijk pakketkorting. Hoe meer verzekeringen je bij de verzekeraar afsluit, hoe meer korting je krijgt. Ook hoef je vaak per maand minder te betalen als je kiest voor een hoger eigen risico.  Daarnaast geven ook veel verzekeraars korting wanneer je per jaar betaalt. Ook worden er soms juist toeslagen gerekend wanneer je per kwartaal of per maand wilt betalen. Een voordeel van alles in 1 keer betalen is niet alleen de korting die je kunt krijgen, maar ook hoef je gedurende het jaar niet meer naar je verzekeringen te kijken. 

Kijk ieder jaar naar je verzekeringen

In een jaar kan er veel gebeuren en veranderen. Denk er dan ook goed over na voordat je schade claimt. Zeker bij een autoverzekering kan het indienen van een schadeclaim grote gevolgen hebben voor je maandelijkse premie. Door jaarlijks al je verzekeringen te controleren, kun je nagaan of ze nog steeds bij je huidige situatie passen. Staat er bijvoorbeeld geen reis gepland voor het komende jaar? Dan is een doorlopende reisverzekering niet langer nodig. Ook door jaarlijks verzekeringen te vergelijken en over te stappen, kun je geld besparen op je verzekeringen.

Dit is een gastartikel van Allianz Direct.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten