Een duurzame tuin: dé trend van 2023 - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Een duurzame tuin: dé trend van 2023


Duurzame tuin
Wie anno 2023 een tuin aan wil leggen, kan niet om het woord ‘duurzaamheid’ heen. Een groene en duurzame tuin is niet alleen goed voor het milieu, het zorgt bovendien voor een natuurlijke en moderne uitstraling. Daarnaast biedt een milieuvriendelijke tuin tal van voordelen. In deze blog lees je hoe je jouw tuin duurzaam in kunt richten.

Duurzaam tuinmeubilair

De koude wintermaanden zijn voorbij en de eerste warme dagen liggen weer in het verschiet. Dit is voor de meeste mensen hét moment om de tuin aan te pakken. Wie een tuin heeft, wil daar lekker en comfortabel in kunnen zitten. Duurzame tuinmeubels zijn tegenwoordig steeds meer in trek. Kies bijvoorbeeld voor een tafel uit duurzaam teakhout of hardhouten stoelen met een FSC-keurmerk. Het hout van meubels met een FSC-keurmerk komt uit duurzaam beheerde bossen en zijn daarom zeer milieuvriendelijk. 

Nu het meubilair staat, zoeken veel mensen een plek in de tuin om wat schaduw te creëren. Dit kan op een natuurlijke manier, door bijvoorbeeld hoge planten of bomen te plaatsen. Echter kies je met een schaduwdoek of parasol van gerecycled materiaal, denk aan polyethyleen, ook voor een duurzame schaduwplek in je tuin. Het voordeel van een parasol of een schaduwdoek ten opzichte van hoge beplanting, is dat deze eenvoudig naar wens te verplaatsen zijn.

Een milieuvriendelijke border aanleggen

Een onderhoudsvrije tuin is tegenwoordig zeer populair. De meeste tuinen zijn voor grote delen voorzien van bestrating om zodoende het onderhoud te beperken. Om de tuin wat kleurrijker en stijlvoller te maken, is het aanleggen van een border een makkelijke én doeltreffende oplossing. Hierbij wordt steeds vaker gebruik gemaakt van verschillende soorten borderranden. Kies bijvoorbeeld voor borderranden uit cortenstaal. Cortenstaal heeft een unieke uitstraling die bijna in elke tuin past én is bovendien duurzaam vanwege het recyclebare materiaal. Dit maakt het een bewuste en mooie keuze voor je tuin.

Wil je liever een rond bloemenperk of een kronkelend grindpad aanleggen? Dan zijn borderranden van kunststof een goede uitkomst. Zo creëer je een mooie scheiding tussen je grindpad of bloemenperk en je gazon of straatwerk. De borderranden kunststof zijn gemaakt van gerecycled kunststof en zijn Uv-bestendig, waardoor de kleur minder snel vervaagd. Overigens kan deze variant tegen een zeer aantrekkelijke prijs worden aangeschaft. 

Tuin bewateren met regenwater

Nadat de tuin verfraaid is met borders en andere elementen, is het tijd om de tuin te onderhouden. Bij onderhoud kun je denken aan de bewatering van de tuin. Veel mensen maken daarbij gebruik van water uit de kraan. Het gebruik van regenwater is een veel duurzamere manier en ook nog eens makkelijk te realiseren. Plaats bijvoorbeeld een regenton in je tuin, bij voorkeur in de schaduw, om het regenwater op te vangen. Verbindt deze eenvoudig aan de regenpijp van je schuur en gebruik het opgevangen water voor de bewatering van de planten. Naast het feit dat dit beter is voor de portemonnee, is regenwater ook nog eens beter voor de planten. Het regenwater bevat namelijk bepaalde mineralen en stoffen die kraanwater niet bezit. 

Samengevat zijn er veel manieren en mogelijkheden om je tuin duurzaam en toch stijlvol in te richten, zonder daarbij heel veel geld uit te hoeven geven. Kies bijvoorbeeld voor mooie borderranden of duurzaam meubilair. Zo draag je je steentje bij aan het milieu en kun je tegelijkertijd heerlijk genieten van je tuin!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Wovar.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten