5 tips voor een betaalbare kampeervakantie in Europa - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

5 tips voor een betaalbare kampeervakantie in Europa


Betaalbare kampeervakantie

Kamperen: ik ben er dol op! Als kind kampeerde ik met mijn ouders en zusje een stuk of tien zomers achter elkaar in Nederland. Hoe ouder we werden, hoe minder we bij de caravan zelf te vinden waren. M'n zusje en ik maakten vriendjes en waren van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat op pad. Pingpongen, zwemmen, 'hangen', knutselen met het recreatieteam... ik heb zóveel goede herinneringen aan kamperen!

Drie jaar geleden kochten mijn zusje en ik zelfs een eigen caravan: een kinderdroom die uitkwam. We hebben de caravan twee seizoenen op een mooie seizoensplek midden in het bos gestald. Ook daar hebben we heel wat fijne weekendjes beleefd. Vooral 's avonds laat met een boekje onder de luifel zitten, kaarsjes aan, de vogeltjes horen fluiten... zo idyllisch! De caravan is inmiddels weer verkocht, maar mijn liefde voor kamperen is zeker nog voorbij.

Kamperen in andere landen dan Nederland staat dan ook hoog op mijn bucketlist. Het lijkt me te gek om met een tentje (of camper!) door Europa te trekken. Ben jij ook dol op kamperen en kun je wel wat budgettips gebruiken voor een betaalbare kampeervakantie in Europa? Dan is dit artikel voor jou!

1. Boek je camping ruim van tevoren of juist last minute

Kamperen was een paar jaar geleden per definitie nog een budgetvakantie, maar dat is tegenwoordig zeker niet meer zo. Alles wordt duurder, óók campings. Maar, met de juiste tips kun je je staplekje op een camping toch betaalbaar boeken. Eén van de tips: boek je campingplek op tijd.

Zeker als je op zoek bent naar campings in populaire landen, zoals campings Frankrijk of campings Italië is het aan te raden om op tijd te boeken. Zo profiteer je vaak nog van vroegboekkorting óf voorkom je dat er alleen nog maar hele dure, onnodig luxe kampeerplaatsen over zijn. 

Ben je niet zo kieskeurig en durf je het wel aan om een risicootje te nemen? Dan kan het ook juist de moeite waard zijn om last minute te boeken, bijvoorbeeld pas 1 of 2 dagen van tevoren. Dan profiteer je in sommige gevallen van een leuke last minute korting. Zeker als je in het laagseizoen kampeert (zie tip 2!) kun je dit proberen, in het hoogseizoen is het last minute boeken van een kampeerplekje misschien té risicovol.

2. Ga buiten het hoogseizoen om op kampeervakantie

Ben je niet aan schoolvakanties gebonden? Dan is één van de beste tips om te besparen op een kampeervakantie: ga kamperen in het laagseizoen! Oké, in januari je tentje opzetten in de Ardennen is misschien wat te enthousiast, maar vanaf april of mei kun je al prima kamperen op wat zonnigere plekken zoals in Italië of Frankrijk. Je betaalt een stuk minder voor een overnachting op de camping dan een maand of twee/drie later, als het volop hoogseizoen is.

3. Kies een goedkopere bestemming

Frankrijk, Duitsland en Italië zijn toch wel de bekendste bestemmingen voor veel Nederlandse kampeerders. Maar als er veel vraag is naar een bepaalde bestemming, zie je dat natuurlijk ook terug in de prijzen. Verdiep je eens in minder bekende bestemmingen. Denk aan Tsjechië, Slovenië of Polen. Ook hier kan je prima kamperen met je tentje, caravan of camper.

4. Investeer in een goede campingkoelkast

Het vakantiegevoel is misschien wel extra compleet als je dagelijks uit eten gaat, maar dat loopt natuurlijk flink in de papieren. En dagelijks boodschappen moeten doen omdat je geen of een hele kleine koelkast hebt, is ook weer niet bepaald relaxed. 

Ik zou je dan ook altijd aanraden om te investeren in een goede campingkoelkast. Wij hadden in de caravan al een prima koelkastje met vriesvak, maar die was wel aan de kleine kant. Voor een paar tientjes hebben we via Marktplaats een tweede koelkast gekocht die we in de voortent konden zetten. Ideaal!

5. Kampeer bij een boer

Niet alleen een stuk goedkoper dan een grote camping, maar ook nog eens een stuk unieker: kamperen bij een boer. Verwacht geen luxe restaurants, enorme speeltuinen en een gevuld recreatieprogramma, maar wel knusse veldjes, alle ruimte voor je kinderen om te spelen en heel dichtbij de natuur leven. 

Hopelijk helpen deze tips je om dit jaar een betaalbare kampeervakantie te boeken! Ik krijg meteen zin om vandaag nog mijn spullen te pakken 😉

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Vancasoleil.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten