Jouw woning verduurzamen in een paar stappen - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Jouw woning verduurzamen in een paar stappen


Woning verduurzamen
 
Doordat het klimaat veranderd, moeten wij mee veranderen. Het is daarom belangrijk dat je een aantal stappen onderneemt om duurzamer te leven. Een manier om dit te doen is door jouw woning te verduurzamen. Je huis energiezuinig maken klinkt misschien lastig, maar met een paar eenvoudige aanpassingen is dit zo gedaan. 

Maar welke opties zijn er eigenlijk allemaal? Lees in dit artikel op welke manieren jij jouw woning kan verduurzamen.

Woning verduurzamen door isolatie

Eén van de manieren om een woning te verduurzamen, is door het isoleren van bijvoorbeeld een spouwmuur. Over het algemeen verliest een woning rond de 20 procent aan warmte door de muren heen. Als je warmte in jouw woning bast kan houden, hoef je dit weinig tot niet meer op te wekken. Goede isolatie is daarom essentieel. Niet alleen van muren, maar ook van schuine daken. Energieverlies via daken is namelijk vergelijkbaar met muren. Tevens is het ook de goedkoopste en eenvoudigste manier om een woning te verduurzamen. Je hoeft namelijk geen hele verbouwing te ondergaan en isolatiemateriaal is niet duur.

Met een warmtepomp jouw woning verduurzamen

Je kan er ook voor kiezen om jouw woning volledig van gas te ontzien. In dat geval kies je voor een warmtepomp om jouw woning van energie te voorzien. Een warmtepomp is heel duurzaam doordat het buitenlucht gebruikt om het water en de radiatoren in jouw woning te verwarmen. Een andere groene eigenschap van een warmtepomp is dat het jouw CO2-uitstoot gemiddeld met 35 procent verminderd. Je verliest namelijk weinig tot geen warmte en je gasverbruik daalt. Tevens is het ook goedkoop. In combinatie met een HR++ cv ketel is een warmtepomp een hybride oplossing en daarmee financieel gezien de beste optie.

Laat zonnepanelen aanleggen op jouw dak

Wat momenteel misschien wel de populairste manier is om jouw woning groener te maken is het kiezen voor zonnepanelen. Een zonnepaneel is een verzamelnaam voor zonnecellen die zonlicht direct om zetten in energie. Op deze manier kan aan de energiebehoeften van een huishouden worden voldaan door middel van groene stroom. Elke woning is echter anders en daarom is het van belang om eerst goed te bekijken wat het verbruik van jouw huishouden is en hoeveel stroom je dus nodig hebt om jouw woning van energie te voorzien. Kijk daarnaast naar de beschikbare ruimte om jouw dak en meet dit goed uit.

Zonnepanelen aanleggen kost iets meer energie

Op basis van deze analyses kies je welke zonnepanelen het meest geschikt zijn voor op het dak van jouw woning. Het aanleggen van zonnepanelen heeft echter wel wat meer stappen nodig dan het isoleren van muren en daken of het aanleggen van een warmtepomp. https://www.solease.nl/ kan jou helpen bij het in kaart brengen van jouw energieverbruik en het aanleggen van zonnepanelen. Met de hulp van gecertificeerde installateurs weet je zeker dat je passend advies krijgt en dat de zonnepanelen op een vakkundige manier geïnstalleerd en aangesloten worden. Dit kan namelijk niet zomaar door iedereen uitgevoerd worden.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Solease.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten