Budgettip: een dagje uit in Nederland! - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Budgettip: een dagje uit in Nederland!


Dagje uit in Nederland

Een dagje uit in Nederland hoeft niet duur te zijn. Er zijn tal van budgetvriendelijke opties om een leuke dag te hebben zonder de bank te breken. Zo kan je een aantal kroegen Den Helder bezoeken of naar een gratis musea gaan in Nederland. In dit artikel vind je enkele tips voor een goedkoop dagje uit in Nederland. Ook vertellen we je hoe je de dag goed en goedkoop kan afsluiten.

Ga naar een natuurgebied

Nederland heeft een prachtige natuur die gratis toegankelijk is voor iedereen. Waar kun je zoal terecht voor een gratis wandeling in de natuur? Ga bijvoorbeeld wandelen in de duinen, fietsen door de polders of picknicken in een park. De Veluwe, de Biesbosch en de Waddeneilanden zijn enkele voorbeelden van mooie natuurgebieden die je gratis kunt ontdekken. Wel moet je natuurlijk rekening houden met de eventuele kosten om jezelf te vervoeren naar de betreffende locatie. 

Welke musea zijn gratis te bezoeken?

In Nederland zijn er tal van musea die gratis toegankelijk zijn. Welke musea zijn dit precies en wanneer zijn ze gratis te bezoeken? Online kan je er genoeg vinden en dus een informatieve en vooral leuke dag tegemoet gaan. Het Rijksmuseum in Amsterdam en het Van Gogh Museum zijn bijvoorbeeld op bepaalde dagen gratis voor bezoekers onder de 18 jaar. Het Mauritshuis in Den Haag en het Stedelijk Museum in Amsterdam zijn altijd gratis te bezoeken voor jongeren onder de 18 jaar. Maar ook voor mensen boven de 18 zijn er gratis museums in Nederland.

Hoe kun je een stad op een goedkope manier ontdekken?

Verken een stad te voet en ontdek alle verborgen plekjes en bezienswaardigheden. Veel steden bieden gratis stadswandelingen aan met een gids die je alles vertelt over de geschiedenis en cultuur van de stad. In Amsterdam kun je bijvoorbeeld de gratis wandeling van het VVV-kantoor nemen. Door zo’n wandeling te doen krijg je veel te zien van de stad en kom je op plekken waar je anders nooit zal komen, een aanrader dus!

Ga naar festivals

In Nederland zijn er het hele jaar door festivals. Van muziekfestivals tot foodfestivals, er is voor ieder wat wils. Veel festivals zijn gratis toegankelijk, maar het is verstandig om van tevoren te checken of er eventuele kosten verbonden zijn aan bijvoorbeeld workshops of proeverijen. Je kan in je omgeving of online veel informatie opdoen en vragen stellen zoals: Wat voor soort festivals zijn er allemaal en zijn er ook festivals die speciaal gericht zijn op kinderen?

Hoe de dag goed en goedkoop afsluiten?

Als je de dag goed en goedkoop wilt afsluiten, kun je overwegen om bijvoorbeeld een kroegentocht te maken in Den Helder of een cafe Maastricht te bezoeken. Beide steden hebben een bruisend uitgaansleven en bieden tal van opties voor een leuke avond uit. Na een lange en vooral leuke dag ben je natuurlijk toe aan een hapje en een drankje. Door vooraf onderzoek te doen, kun je de leukste en goedkoopste kroegen en café's vinden om je dag op een leuke manier af te sluiten. 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Dnob.nl.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten