Hoe weet je of een Black Friday aanbieding een échte aanbieding is? - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Hoe weet je of een Black Friday aanbieding een échte aanbieding is?


Black Friday aanbieding

Als rasechte koopjesjager en bespaarfanaat is Black Friday één van mijn favoriete dagen van het jaar. En aangezien de meeste webshops de laatste jaren een heuse Black Friday week in het leven roepen, kan ik - en de rest van Nederland - de hele week al profiteren van  Black Friday aanbiedingen.

Vanaf augustus maak ik al een lijstje op mijn telefoon waarop ik producten zet die ik wil kopen, maar waar ik maar al te graag even mee wacht totdat het Black Friday is. Van een nieuwe stofzuiger tot een koptelefoon en leesboeken: de laatste jaren heb ik heel goede deals gescoord tijdens Black Friday.

Zoals je misschien ook wel weet, zijn webshops helaas niet altijd even eerlijk met hun deals. Een aantal dagen of weken voor Black Friday worden standaard prijzen verhoogd, waardoor de aanbieding die ze tijdens Black Friday live zetten, stiekem helemaal niet zo'n goede aanbieding is als het misschien lijkt.

Maar hoe weet je nu of die Black Friday aanbieding wel écht zo'n goede aanbieding is?

Regels zijn aangescherpt

Het goede nieuws is dat er regels zijn waar merken zich aan dienen te houden. Als merken stunten met "van-voor-prijzen", dan mogen ze niet zomaar een willekeurige van-prijs toevoegen, die een stuk hoger ligt dan de prijs dat het product ooit heeft gehad. 

De prijs die hier getoond wordt, moet de daadwerkelijke prijs zijn die het product in de afgelopen drie maanden heeft gehad

Doet een bedrijf dat niet en vullen zij zomaar een (te hoge) van-prijs in? De Autoriteit Consument & Markt houdt dit in de gaten en kan daar hoge boetes voor uitdelen. Toch blijkt uit dit onderzoek van de Consumentenbond dat niet alle merken zich aan deze regels houden en alsnog stunten met nepaanbiedingen. Grote ketens zoals Beter Bed, Leen Bakker, Xenos en ICI Paris XL verhoogden vlak voor de aanbieding hun prijzen. Een voorbeeld:

Bij MediaMarkt was de Samsung 50QN92A Neo QLED televisie in de aanbieding van €1499 voor €849. De prijs ging vlak voor de aanbieding voor een paar dagen omhoog van €999 naar €1499. De aanbieding zou dan eigenlijk van €999 voor €849 moeten zijn (bron: Consumentenbond)

Het is dus belangrijk dat jij als consument alsnog scherp blijft op de aanbiedingen die je ziet tijdens Black Friday. Is dit wel écht een goede aanbieding?

3 tips: zo weet je of een Black Friday deal nep is of écht zo goed

Met deze tips kan je controleren of de Black Friday aanbieding écht een goede deal is of dat de aanbieding eigenlijk nep is en de van-prijs en korting niet kloppen.

  1. Vergelijk prijzen in verschillende webshops. Zoek het product dat je op het oog hebt eens op in andere webshops. Wat zijn de van-prijzen en huidige prijzen daar? Door hetzelfde product te vergelijken bij verschillende aanbieders ontdek je al snel of die ene aanbieding die jij hebt gezien nu écht een goede aanbieding is of niet.

  2. Gebruik de productvergelijker van Actuele-Aanbiedingen. Dat vergelijken van productprijzen gaat een stuk makkelijker met de productvergelijker van Actuele-Aanbiedingen.nl die je bij elke aanbieding vindt. Deze tool laat je direct zien bij welke aanbieder je op dit moment de laagste prijs betaalt voor het product:

    Actuele Aanbiedingen Black Friday

  3. Stel een prijsalert in (kan ook via Actuele-Aanbiedingen.nl, soms ook bij de webshop zelf). Doe dit bij voorkeur al een aantal dagen of weken voor Black Friday. Je kan dan een vanaf-prijs instellen waarbij jij denkt: "dán ben ik geïnteresseerd in het product!" Zo krijg je automatisch een mailtje wanneer het product die prijs (of lager) heeft bereikt.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Actuele-Aanbiedingen.nl.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten