Je facturen snel uit laten betalen? Dat kan met factoring - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Je facturen snel uit laten betalen? Dat kan met factoring


Factoring freelance facturen

Een ingewikkelde administratie bijhouden, facturen die niet betaald worden en de Belastingdienst: ik gok dat dit voor veel mensen redenen zijn om nooit te beginnen met ondernemen. 

Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat het in praktijk allemaal wel meevalt, maar ik begrijp dat het van tevoren spannend kan lijken. Ik vond dit ook allemaal doodeng voordat ik begon. Maar voor het bijhouden van je administratie kan je een boekhouder inschakelen en ook voor je facturatie kan je hulp inschakelen. Daarover vertel ik je meer in dit artikel.

Wat is factoring?

Als je een bedrijf inschakelt voor factoring, houdt dit in dat zij je facturen overnemen. In het geval van het bedrijf Freelance Factoring bijvoorbeeld, worden je facturen binnen 24 uur betaald, ongeacht de betalingstermijn van de klant. Superfijn, want ik weet uit ervaring dat het bij sommige opdrachtgevers wel 60 tot 90 dagen kan duren voordat je je geld op je rekening hebt staan. 

Je opdrachtgever betaalt uiteindelijk aan het factoring bedrijf dat je inschakelt.

Wat zijn de kosten van factoring?

Het is gebruikelijk dat een factoring bedrijf een bepaald percentage per factuur als commissie rekent. Over het algemeen gaat het om een commissie van 2% tot 5%.

Verstuur je bijvoorbeeld een factuur van €1000,-? Dan rekent het factoring bedrijf tussen de €20 en €50 aan kosten. Best een flink verschil én ook een flinke hap uit je omzet, natuurlijk - dus het is wel slim om een goede vergelijking te maken van de kosten van factoring.

Er zijn ook factoring bedrijven die een vaste prijs rekenen. Dit houdt in dat je voor elke factuur hetzelfde bedrag afdraagt, ongeacht de hoogte van de factuur. Dit kan in sommige gevallen aantrekkelijker zijn dan een percentage, afhankelijk van de hoogte van bedragen op facturen die je stuurt.

Traditionele factoring & American factoring

Als je voor de traditionele vorm van factoring kiest, dan stuur je (dat kan vaak geautomatiseerd!) elke factuur naar het factoring bedrijf toe. 

Maar als je kiest voor American factoring, kan je zelf bepalen welke facturen je wel en niet doorstuurt naar het factoring bedrijf. Stuur je bijvoorbeeld maandelijks een factuur naar een opdrachtgever waarvan je wéét dat deze eigenlijk altijd snel betaald worden? Dan vind je het misschien niet nodig om deze via het factorings bedrijf te versturen. In het geval van American factoring, kan je ervoor kiezen om sommige facturen gewoon zelf te versturen. 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Freelance Factoring.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten