Waarom je voor daktrimmen moet kiezen - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Waarom je voor daktrimmen moet kiezen


Daktrimmen

Je hebt vast weleens gehoord van daktrimmen, vooral als je regelmatig in bouwmarkten te vinden bent heb je deze vast zien liggen. Een daktrim zorgt voor een nette afwerking van je platte dak en is dus eigenlijk onmisbaar. Je kunt bijvoorbeeld je dak, je uitbouw of je overkapping hiermee afwerken. Daktrimmen worden doorgaans gemaakt van het materiaal aluminium of RVS, ze moeten namelijk weersbestendig zijn. Daktrimmen krijgen het nodige te verduren met alle slechte weersomstandigheden in Nederland, zowel regen als heel warm weer. En het ziet er super mooi uit. 

Wat zijn daktrimmen?

Als eerst is het belangrijk om te weten wat daktrimmen precies zijn, voordat we alle voordelen gaan vertellen. Een daktrim wordt ook wel een dakrandprofiel genoemd en wordt gebruikt om een plat dak netjes mee af te werken. Naast een nette afwerking zorgen daktrimmen ervoor dat er geen (regen) water tegen je dak kan aankomen. Een dak kan door barre weersomstandigheden schimmel ontwikkelen en andere schade krijgen en dat voorkom je dus door daktrimmen te plaatsen. Het is dus belangrijk dat je hieraan denkt als je zelf bijvoorbeeld een overkapping gaat plaatsen. Wordt het geplaatst door een bedrijf, heb je er geen omkijken naar want dat regelen zij vanuit de bouw. Gemak dient de mens. 

Strakke afwerking

Naast dat een daktrim eigenlijk noodzakelijk is, wil het oog natuurlijk ook wat. Door mooie daktrimmen te plaatsen, zorg je voor een strakke look en dat staat natuurlijk erg mooi. Als je een epdm dak zo laat zonder af te werken, ziet dat er erg slordig uit en dat wil je voorkomen. Door het dak rondom helemaal af te werken ziet het geheel er beter uit. Naast dat het er mooi uit ziet, is het ook echt wel een belangrijke handeling om lekkage en vuil tegen te gaan. Daarover lees je in de volgende alinea. Je kunt kiezen voor strakke hoeken of een daktrim wat rond afloopt voor een sjiekere uitstraling. Zoek dus van te voren uit waar jouw voorkeur naar uit gaat. 

Een daktrim gaat lekkage tegen

Je wilt na het plaatsen van een overkapping geen last krijgen van lekkage. Je kunt dit voorkomen door daktrimmen te plaatsen. Daktrimmen hebben naast het ‘water buiten de deur houden’ nog een ander belangrijk voordeel; je houdt het vuil buiten de deur. Door het gebruik van daktrimmen krijgt vuil geen kans om zich te nestelen onder je dak. Als je je dak voor een langere tijd onbedekt laat, heb je een grote kans op lekkage, vuil onder je dak en dat het hout hierdoor gaat rotten. Zo zie je maar weer dat het plaatsen van daktrimmen echt een must is. Zo kun jij onbezorgd genieten van jouw overkapping! 

Dit is een gastartikel van EPDMXL.nl

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten