Schoonmaaktips om je badkamer & toilet zo lang mogelijk mooi te houden - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Schoonmaaktips om je badkamer & toilet zo lang mogelijk mooi te houden


Badkamer schoonmaken tips

De badkamer schoonmaken: het zal nooit mijn favoriete huishoudelijke klus worden en ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat ik niet de enige Nederlander ben die hier niet bepaald dol op is. Gelukkig heb ik een schoonmaakster en maakt zij elke twee weken mijn badkamer schoon. Echt een enorme luxe! 

Naast haar grote poetsbeurt twee keer per maand, ben ik natuurlijk ook nog regelmatig in de weer met sopjes en schoonmaakdoekjes. Want ook al vond ik het enorm overdreven dat ik - toen ik nog thuis woonde - altijd het bad en de douche moest afdrogen als ik klaar was met douchen, nu snap ik dat wel.

Kalkaanslag is een veelvoorkomend probleem in de badkamer en zorgt ervoor dat je douchewanden, tegels, wastafel en bad aangetast worden. Zonde! Om alle onderdelen van je badkamer en toilet zo lang mogelijk mooi te houden, is een periodieke schoonmaakbeurt dan ook essentieel. Met deze schoonmaaktips komt dat helemaal goed!

Toilet schoonmaken

Het toilet wordt meerdere keren per dag bezocht door jezelf en eventuele huisgenoten en gasten. Wel zo fijn als dit plekje in huis schoon blijft. 
Maak de pot meerdere keren per week schoon met een wc-borstel en schoonmaakmiddel en pak dit een paar keer per maand iets grondiger aan. 

Gebruik bleek en spuit dit onder de randen van de toiletpot en gebruik de borstel om te poetsen. Neem daarna de buitenkant van het toilet af met een natte doek en schoonmaakmiddel (bijvoorbeeld allesreiniger). Neem daarna de pot af met een microvezeldoekje. Tot slot doe je hetzelfde met de binnenkant van de pot.

Extra tip: Vergeet niet om het bakje van je toiletborstel regelmatig te legen en schoon te maken. 

Badkamer schoonmaken

Als er regelmatig iemand met lange haren in je badkamer doucht, dan is dit een klusje waar je niet onderuit komt: de lange haren uit het doucheputje halen. Doe dit regelmatig, om te voorkomen dat de afvoer verstopt raakt.

Maak de douche zelf twee tot vier keer per maand schoon (afhankelijk van hoe vaak deze gebruikt wordt en hoe groot je huishouden is). Vergeet ook niet de tegels schoon te maken, zo zorg je ervoor dat ze lang mooi blijven en vrij van kalkaanslag blijven. Gebruik hiervoor een sponsje of borstel, maar let wel op dat je niet te hard boent. Zonde als er krassen op je tegels ontstaan!

Sproei de tegels eerst nat met de douchekop, gebruik dan een sponsje/borstel en schoonmaakmiddel en spoel daarna alles weer af met de douchekop. Gebruik tot slot een droge doek om de tegels droog te maken. Op deze manier voorkom je dat er kalkaanslag op de tegels ontstaat. 

Voegen schoonmaken

Na een paar jaar zal je zien dat de voegen van je ooit zo mooi gekitte tegels, langzaamaan verkleuren. Dit kan je weghalen door met een tandenborstel en bleek de voegen te schrobben. Of gebruik een citroen, snijd deze door midden en veeg hiermee langs de voegen. Spoel de tegels daarna af met warm water. 

Glazen douchewanden & douchedeur schoonmaken

Heb je glazen douchewanden en/of een glazen douchedeur? Neem deze na elke douchebeurt af met een trekker. Het zal vast niet je meest favoriete klusje worden, maar is wel dé tip om minder snel kalkaanslag op de wanden te krijgen. Maak de wanden daarnaast regelmatig schoon en gebruik hiervoor bijvoorbeeld schoonmaakazijn. Een heel fijn middeltje voor het verwijderen van kalkaanslag in de douche.

Wasbak schoonmaken

Neem de wasbak af met een sopje, allesreiniger voldoet al. Hardnekkige vlekken poets je weg met bijvoorbeeld Dettol. Gebruik na het poetsen een droge doek om alles af te drogen. Ook weer om kalk te voorkomen.

Heb je een spiegel boven je wasbak hangen? Maak deze schoon met een sopje en gebruik tot slot een glasspray. Dit zorgt ervoor dat alle vette vingers en vlekjes van je spiegel verwijderd worden en dat je spiegel mooi glanst. 

Bad schoonmaken

Heb je een bad in je badkamer? Dit is natuurlijk enorm luxe en heel fijn, maar ook hét item wat stof blijft vangen dan dan ook regelmatig schoongemaakt moet worden - ook als je deze niet gebruikt. 

Spoel eerst met de douchekop (als die in de badkuip zit) het stof weg. Gebruik schoonmaakazijn en water of een speciale badkamerreiniger om de badkuip schoon te maken. Laat dit even intrekken en spoel het daarna weer af met de douchekop of een flinke emmer water. Maak alles tot slot droog met een droogdoek, om kalk zo min mogelijk kans te geven.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Megadump Tiel.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten