3 tips voor het kopen van een speaker - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

3 tips voor het kopen van een speaker


Speaker kopen tips

Naast mijn koffiezetapparaat, televisie en laptop, is mijn speaker één van de meest gebruikte apparaten in mijn huis. Ik vind het heerlijk om tijdens een flinke schoonmaaksessie in huis de top 40 uit de speakers te laten knallen, of tijdens een relaxed avondje kaarsjes aan te steken jazz-muziek op de achtergrond af te spelen (tip: de playlist "Jazz in the Background" op Spotify!). 

Ook als ik een filmpje kijk op mijn laptop, sluit ik de speaker graag aan voor supergoed geluid. En als ik een dagje naar het strand ga of een weekendje weg ben met vriendinnen, mag de speaker absoluut niet ontbreken in mijn tas.

Kortom: die speaker (een housewarming cadeau een aantal jaar geleden) is één van de beste cadeaus die ik ooit heb gekregen. Sta je op het punt om een speaker te kopen? In dit artikel vind je een aantal tips waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een goede speaker.

Grootte

Als je van plan bent om de speaker mee te nemen onderweg of wanneer je 'm regelmatig verplaatst in huis, is het wel zo fijn als de speaker niet enorm zwaar en groot is. Maar een té kleine speaker, kan ook weer een slechtere geluidskwaliteit hebben. Er zijn bijvoorbeeld Sonos speakers die qua formaat in je zak passen (hoe handig is dat!) en hartstikke betaalbaar zijn, maar de geluidskwaliteit is dan misschien wat minder dan van grotere speakers. 

Als je van plan bent om een speaker vooral op dezelfde plek te laten staan én je bankrekening het toelaat, wil je misschien liever kiezen voor een wat grotere speaker. Zelf heb ik een speaker van zo'n dertig centimeter breed. De speaker heeft een stijlvol design en is zwart van kleur, waardoor 'ie ook nog eens mooi staat bij de meubels en woondecoratie in mijn woonkamer. Met zo'n speaker maak ik m'n huis dus ook nog eens helemaal vtwonen proof. 😉

Geluid 

Dat de grootte van de speaker een rol speelt in het gecreëerde geluid is net al genoemd, maar er zijn nog meer dingen die invloed hebben op de geluidskwaliteit. 

Zo kan je het beste kiezen voor speakers met meerdere drivers. Op deze manier krijg je laag, midden en hoog geluid, wat ervoor zorgt dat de geluidskwaliteit verhoogd wordt. Wel kom je dan al snel in een duurder segment. Er zijn ook speakers met maar één driver, maar als je die qua geluid vergelijkt met een speaker met meerdere drivers, zal je het verschil in geluid absoluut horen. 

Batterij

Het is handig dat je een draagbare speaker overal mee naartoe kunt nemen, alleen dit heeft wel als nadeel dat je te maken hebt met een batterij die leeg kan raken. Je komt dan ineens zonder geluid te zitten en moet de speaker dus opladen. Let daarom bij de aankoop van een speaker op de kwaliteit van de batterij. Kijk hierbij niet alleen naar het aantal mAh, maar zoek ook de batterijduur op. Voor de zekerheid trek je hier nog 10 procent van af, waardoor je precies weet hoe goed de batterij is van de speaker die je op het oog hebt. 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met de Bijenkorf.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten