Betaal jij te veel voor internet & tv? - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Betaal jij te veel voor internet & tv?


Betaal jij te veel voor internet en tv

Ergens te veel voor betalen: niemand wil het, toch doet bijna iedereen het. Als je je vaste lasten, abonnementen en verzekeringen eens écht goed onder de loep noemt, kom je maar al te vaak tot de conclusie dat je goedkoper uit kan zijn. Bijvoorbeeld door bij je huidige leverancier over te stappen op een ander pakket, over te stappen naar een andere leverancier of door gebruik te maken van een kortingsactie. 

Ben jij benieuwd of je misschien wel te veel betaalt en welke mogelijkheden er zijn voor goedkoop internet en tv bij jou thuis? Check het in dit artikel!

Check wat je nu betaalt voor internet & tv

Voordat je weet of en hoeveel je kan besparen, moet je natuurlijk eerst inzichtelijk maken wat je op dit moment maandelijks betaalt voor je internet- en tv-aansluiting. En ook belangrijk: waar je dan precies voor betaalt. Pak je bankapp erbij, log in bij je huidige internet- en tv-provider en controleer:

1. Welk bedrag je op dit moment betaalt voor internet & tv

In je account kan je zien wat je op dit moment betaalt voor internet & tv. Pak ook je rekeningoverzicht erbij om te zien wat je de afgelopen maanden betaalde. Misschien maakte je wel gebruik van een kortingsactie van je leverancier, waardoor je de eerste maanden minder betaalde. Wel zo fijn om te weten hoe het bedrag tot stand is gekomen.

2. Of je huidige abonnement bijna afloopt

Het (bijna) aflopen van je huidige abonnement geeft je in principe twee mogelijkheden:
  1. Je stapt over op een andere leverancier
  2. Je verlengt je contract, maar belt je huidige provider op en vraagt om korting bij verlenging
Dat tweede trucje werkt bij mij al jaren op rij en bespaart me elke keer tientallen euro's. Als ik contact opneem met mijn provider, kunnen ze me bijna altijd een korting aanbieden als ik mijn abonnement verleng. Je profiteert dan van dezelfde korting als nieuwe klanten (of een gedeelte van die korting). Ook kan dit natuurlijk een goed moment zijn om over te stappen op een andere leverancier als de besparing dusdanig groot is. Daarover later meer in dit artikel.

3. Of je extra betaalt voor televisie en dit ook daadwerkelijk gebruikt

Een jaar of twee geleden belde ik mijn provider op om televisie uit mijn pakket te laten halen. Ik keek toch nooit live televisie en hoopte hiermee een mooie besparing te realiseren. Wat bleek? Ik zou slechts €1 per maand minder gaan betalen als ik televisie uit mijn pakket zou halen. Valt mee dus, die besparing. Maar bij sommige providers betaal je al snel €10 per maand voor het kijken van televisie. En als je dat nooit doet, betaal je dus €120 per jaar te veel. Check eens wat je bij je huidige provider zou kunnen besparen door "televisie" uit je pakket te halen, als je toch nooit televisie kijkt.

4. Voor welke internetsnelheid je betaalt en of je dat ook nodig hebt

Bij vrijwel elke internetprovider heb je de keuze uit verschillende snelheden internet. Hoe sneller de upload- en downloadsnelheid, hoe meer je vaak betaalt. En het is natuurlijk hartstikke fijn om snel internet te hebben, maar als je geen fanatieke streamer of video-editer bent, dan heb je echt niet altijd de hoogste snelheid internet nodig. Voor de gemiddelde internetgebruiker is een downloadsnelheid van 50 Mb/s al voldoende en dan profiteer je van goedkoop internet thuis, een stuk goedkoper dan wanneer je een pakket van 100 Mb/s hebt, bijvoorbeeld.

5. Bekijk welk telefoonabonnement jij en andere personen in je huishouden gebruiken

Heb je een telefoonabonnement bij Vodafone maar maak je gebruik van internet van KPN? Dan kan het best wel eens interessant zijn om over te stappen op Ziggo. Je profiteert dan namelijk van combikorting omdat je Ziggo én Vodafone gaat gebruiken. Hetzelfde geldt voor de combinatie KPN & T-Mobile, waar je ook profiteert van combinatiekorting. Inventariseer in je huishouden welke telefoonabonnementen iedereen gebruikt en onderzoek wat voor jouw huishouden de meest gunstige combinatiekorting zou opleveren. 

Onderzoek welke alternatieven er zijn voor jouw postcodegebied

Loopt je abonnement bijna af, kan je huidige provider je geen korting aanbieden en wil je dus onderzoeken of het loont om over te stappen op een andere provider? Check dan eerst welke mogelijkheden er zijn. Stel dat ik dolgraag over willen stappen naar KPN. Heel leuk en aardig, maar in mijn flat is er alleen een coax-aansluiting voor internet. KPN levert geen internet op een kabel en dus ben ik overgeleverd aan internetproviders die op deze manier internet kunnen leveren. De enige grote provider die dat kan, is Ziggo. 

Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor glasvezel. Dat kan je natuurlijk alleen gebruiken als er ook daadwerkelijk glasvezel is aangelegd in jouw wijk.

Via verschillende vergelijkingswebsites en sites van providers kan je op basis van jouw postcode checken welke internetpakketten er mogelijk zijn op jouw adres. Mijn tip: check dit altijd dubbel door even te bellen met de betreffende provider - zéker als je in een flat woont. Niet alleen ik, ook andere vrienden die in een flat wonen, hebben meegemaakt dat ze het pakket al thuis geleverd kregen en dat daarna ineens bleek dat er tóch geen aansluiting gerealiseerd kon worden. Beter voorkomen dan genezen, scheelt een hoop gedoe!

Vergelijk internet- en tv-providers voor jouw adres

Nu je weet welke providers er op jouw adres internet (en eventueel televisie) kunnen leveren, kun je verschillende providers met elkaar vergelijken. Welke kortingsacties hebben de providers voor nieuwe klanten? Wat betaal je bij welke provider en voor welke internetsnelheid? Gebruik een vergelijkingsplatform om de verschillende aanbieders eenvoudig met elkaar te vergelijken. 

Als je een nieuwe provider hebt gevonden waar je bijvoorbeeld een interessante welkomstactie krijgt én je onder de streep ook nog eens goedkoper uit bent dan bij je huidige provider, dan kan het dus zeker interessant zijn om over te stappen. Het opzeggen van je oude abonnement doet je nieuwe provider vaak voor je en kost je dus geen moeite. Het enige "gedoe" is dat je alles opnieuw moet aansluiten thuis, maar je kan er zelfs voor kiezen om dat door een monteur te laten doen. Kost je wat extra, maar als de besparing door overstappen dusdanig interessant is, loont dat vaak ook nog.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Providercheck.nl. 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten