Eenvoudig geld besparen? Koop niet de nieuwste smartphone! - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Eenvoudig geld besparen? Koop niet de nieuwste smartphone!


Ook al ben ik een grote Apple-fan en kan ik niet zonder mijn MacBook, een paar jaar geleden stapte ik toch over van iPhone op een Android-telefoon. De reden? Als “superbespaarder” kon ik het echt niet over mijn hart krijgen om €1.200 te betalen voor de nieuwste iPhone. Bovendien is een dure smartphone voor mij sowieso geen goed idee, want hij valt regelmatig uit mijn jaszak of erger nog: hij belandt in de wc. En tja, dan is zo’n glazen scherm van een iPhone toch wat minder vergevingsgezind.

Vorige maand stapte ik toch weer over op een iPhone. Want eerlijk is eerlijk: die goede camera en functionaliteiten van de nieuwe iPhones vind ik héél aantrekkelijk. En met een gemiddelde schermtijd van 3,5 uur per dag is een goede smartphone natuurlijk wel erg belangrijk 😅 

Uiteraard wilde ik niet de volle mep voor een nieuwe iPhone betalen. Je kunt namelijk eenvoudig besparen door simpelweg niet de nieuwste smartphone te kopen. Zo wachtte ik geduldig tot de iPhone 13 geïntroduceerd werd en kocht ik vervolgens de iPhone 12 die direct goedkoper werd. Ik ging voor de iPhone 12 Mini: véél fijner voor die kleine handjes van mij, vrijwel dezelfde specificaties als de iPhone 12 en toch weer een paar honderd euro goedkoper. Wil je nóg goedkoper uit zijn? Als je kiest voor een refurbished iPhone, dan loopt je voordeel nog hoger op!

Refurbished iPhone

Je hebt ‘m ongetwijfeld wel eens gespot tijdens je online zoektocht naar een nieuwe telefoon: de refurbished iPhone. Wat mij betreft een perfect budget alternatief voor een nieuwe iPhone. Een refurbished iPhone is een smartphone die van een eerdere eigenaar is geweest, nog prima een ronde mee kan, gecheckt is op technische problemen en vervolgens voor een heel fijn prijsje te koop wordt aangeboden.

Zo’n refurbished toestel scheelt dus een hoop geld in je portemonnee. Het voordeel ten opzichte van een tweedehands iPhone kopen via bijvoorbeeld Marktplaats, is dat je ook gewoon twee jaar garantie krijgt op een refurbished iPhone. Je kunt bijvoorbeeld een refurbished iPhone kopen bij Forza, een partij die over het Keurmerk Refurbished beschikt. Zij openen elke iPhone die ze ontvangen van een eerdere eigenaar, controleren ‘m op vele technische punten en voeren reparaties door als dat nodig is. Speciale software controleert of alle technische problemen zijn verholpen. Hierdoor koop je een iPhone voor minder geld die tóch volledig functioneel is.

Groot aanbod

Kies je voor een refurbished iPhone? Dan is het aanbod soms zelfs groter dan wanneer je kiest voor een nieuwe. Dat komt omdat veel oudere toestellen vaak niet meer nieuw verkrijgbaar zijn, maar nog wel als refurbished variant. 

De iPhone 8 refurbished is zo’n toestel. Nog altijd super populair en deze iPhone uit 2017 haal je voor minder dan €200 in huis. Vanwege de software-updates die er zijn, kan ‘ie nog jaren mee. Ook het compacte formaat maakt de iPhone 8 gewild. Wil je liever een soortgelijk toestel die iets sneller is en een betere camera heeft? Dan kun je beter voor de iPhone SE refurbished gaan. Dit is de smartphone die Apple in 2020 uitbracht. Nog steeds erg recent dus, maar refurbished al een stuk voordeliger verkrijgbaar. 

Alle kosten onder controle

Een refurbished iPhones koop je als los toestel. Er zit dus geen duur abonnement bij en dat is fijn, want zo kun je zelf een goedkoop sim only abonnement afsluiten en houd je de kosten onder controle. 

Er zijn veel providers te vinden waar je voor een prikkie een sim only abonnement aanschaft. Ik betaal bijvoorbeeld maar €15 per maand voor 8 GB internet en onbeperkt bellen. 

Natuurlijk is het kopen van een smartphone altijd een grotere investering, maar als je er twee jaar of langer mee kunt doen én kiest voor refurbished iPhone waar je ook nog eens twee jaar garantie op krijgt, is dat de investering vaak meer dan waard. En een bijkomend voordeel: iPhones blijven hun waarde behouden, dus als je ‘m uiteindelijk weer wil doorverkopen, kun je er nog een leuk zakcentje voor vangen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Forza.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

1 opmerking:

  1. Ikzelf heb ik een sim only abonnement en koop mijn telefoons altijd zonder abonnement, scheelt enorm veel!

    BeantwoordenVerwijderen