Betaalbare raamdecoratie in de slaapkamer - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Betaalbare raamdecoratie in de slaapkamerRaamdecoratie: stiekem heb ik daar nog steeds een haat-liefde-verhouding mee. Ik vind raamdecoratie al snel lelijk en als ik dan een keer mooie raamdecoratie vind, dan schrik ik van het prijskaartje. Inmiddels is mijn woonkamer voorzien van mooie (en betaalbare!) inbetween gordijnen en is het nu tijd om de volgende ruimte van passende raamdecoratie te voorzien: de slaapkamer. Door de bordeauxrode muur, het mooie, zwarte stalen bed, de posters en de planten is mijn slaapkamer één van mijn favoriete woonruimtes in huis, totdat ik naar het raam kijk en daar die foeilelijke, donkergrijze gordijnen zie hangen...

De gordijnen die nu in mijn slaapkamer hangen zijn namelijk de goedkoopste, standaard maat verduisterende gordijnen die ik een paar jaar geleden bij een woonwinkel kocht. Ze hingen in mijn vorige huis en hebben nu uit gemak een plekje in de slaapkamer gekregen. Maar eerlijk is eerlijk, deze gordijnen winnen niet bepaald de schoonheidsprijs. De hoogste tijd om mijn slaapkamer écht om te toveren in mijn favoriete plekje in huis met nieuwe, betaalbare raamdecoratie.

Ik twijfel tussen houten jaloezieën en verduisterende gordijnen. Optie één vind ik misschien wel het mooist, maar is ook het duurst en wellicht niet al te praktisch. Optie twee is vaak goedkoper en maken je kamer donkerder, maar gordijnen zijn wat mij betreft wat minder mooi dan houten jaloezieën. Twijfel je ook tussen deze twee soorten raamdecoratie voor de slaapkamer? Ik zet beide opties tegenover elkaar en laat je alle voor- en nadelen zien.

Gordijnen

Gordijnen zijn voor een slaapkamer wat mij betreft de meest voor de hand liggende keuze en vaak een betaalbaarder alternatief dan houten jaloezieën. Tegenwoordig kun je online heel eenvoudig gordijnen op maat bestellen door de hoogte en breedte van je raam op te geven en kun je gratis kleurstalen ontvangen om te kijken welke stof je het mooist vindt.

Eén van de belangrijkste eisen waar raamdecoratie in mijn slaapkamer aan moet voldoen, is dat deze volledig verduisterend is. Ik slaap graag in een donkere kamer en vind niets vervelenders dan 's ochtends heel vroeg wakker worden door het licht.
Verduisterende gordijnen bevatten een extra laag die ervoor zorgt dat er geen daglicht naar binnen kan komen. Het nadeel van dit type gordijnen vind ik dat ze al snel heel dik worden en ze voornamelijk verkrijgbaar zijn in heel donkere, standaard kleuren. Ik denk bijvoorbeeld dat witte of oudroze gordijnen supermooi zouden staan in mijn slaapkamer, maar de keuze is vrij beperkt en je komt al snel op zwarte of grijze gordijnen uit.


Toch vond ik bij de raamdecoratiespecialist Doe Het Budget mooie, 100% verduisterende gordijnen in zowel een roze tint en crème tint. Deze gordijnen kosten €29,90 per meter en ik zou ongeveer €320,- betalen om de gordijnen op maat te laten maken voor mijn slaapkamer. Dat valt me alleszins mee!

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën vind ik nog steeds de mooiste raamdecoratie die er is. Deze jaloezieën zorgen wat mij betreft echt voor sfeer in een woonruimte en geven een moderne touch aan je woon- of slaapkamer.
Ik heb er dan ook over getwijfeld om zwarte, houten jaloezieën in mijn woonkamer op te hangen, maar de hoge prijs hield me uiteindelijk toch tegen. Want aan die prachtige jaloezieën van hout, zit vaak wel een prijskaartje. Bovendien vroeg ik me af of houten jaloezieën wel geschikt zijn voor de slaapkamer en of ze verduisterend genoeg zijn.

Op die laatste vraag vond ik al snel het antwoord: ja, ook houten jaloezieën kunnen je kamer voldoende donker maken voor een goede nachtrust. En ook voor dat eerste bezwaar, de prijs, vond ik al snel een oplossing. Op de website van Doe Het Budget vind je super betaalbare houten jaloezieën en zou ik voor nog geen €340,- houten jaloezieën op maat kunnen laten maken voor mijn slaapkamerraam (inclusief gratis inmeten!) Dat is nog eens wat anders dan de €800,- waarvoor ik begin dit jaar een offerte kreeg en dus niet eens zoveel duurder dan de gordijnen die ik eerder in dit artikel noemde.


Nu ik zie dat houten jaloezieën dus helemaal niet zo duur hoeven te zijn én gewoon verduisterend zijn, neig ik toch naar zwarte, houten jaloezieën als raamdecoratie voor mijn slaapkamer. Ik ben benieuwd: heb jij ook houten jaloezieën in jouw slaapkamer? Wat is jouw ervaring daarmee?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Doe Het Budget.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

2 opmerkingen:

  1. Ziet er wel leuk uit! Het is natuurlijk ook maar net wat je smaak is! Persoonlijk vind ik gordijnen niet lelijk. Zelf zou ik nooit houten jaloezieën nemen, gewoon omdat het een stofnest is en ik allergisch voor stof ben ;) (en daarnaast ook een giga hekel heb aan (veel/ vaak) schoonmaken). Dus voor mij gewoon verduisterende gordijnen, dat geeft je kamer ook minder echo wat b.v. wel weer extra fijn is.
    Wel fijn dat je iets betaalbaars gevonden hebt naar je smaak!

    BeantwoordenVerwijderen