Het goedkoopste Sim Only abonnement van 2020 - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Het goedkoopste Sim Only abonnement van 2020
Sinds een jaar of vijf maak ik met volle tevredenheid gebruik van een Sim Only abonnement van Tele2. Ik betaal elke maand het mooie bedrag van €20,62 (vraag me niet waarom) voor 10 GB internet, onbeperkt bellen en onbeperkt sms'en. Daarmee red ik het maandelijks prima én ik heb altijd het idee dat ik bij een andere provider vrijwel niet goedkoper uit kan zijn.

Maar goed, eerlijk is eerlijk: ik kijk ook niet met enige regelmaat of ik beter kan overstappen om goedkoper uit te zijn. En wie zegt dat Sim Only abonnementen inmiddels niet goedkoper zijn geworden of dat je meer data kunt krijgen voor hetzelfde geld?

Overstappen op een andere provider

Ik heb een abonnement dat ik - omdat ik er al zo lang gebruik van maak - in principe maandelijks op kan zeggen. En nu ik bezig ben om me te oriënteren op een nieuwe telefoon, is dat direct de perfecte gelegenheid om ook eens te kijken of mijn Sim Only abonnement misschien ergens anders goedkoper af kan sluiten.

Sim Only abonnementen vergelijken

Met behulp van de handige vergelijkingstool op Vergelijksimonly.nl ga ik op onderzoek uit: wat is het goedkoopste Sim Only abonnement in 2020?

In de tool voer je in hoeveel belminuten, sms'jes en mobiel internet MB's je wil hebben. Ik heb eens kritisch naar mijn verbruik gekeken. Wat heb ik nu écht nodig elke maand? Ik kom uit op het volgende:
 • 100 sms'jes (wie sms't er nu nog?! :-))
 • 400 belminuten 
 • 10 GB internet
Vervolgens kan ik ook de gewenste duur van het abonnement invullen:
 • Maandelijks opzegbaar
 • Abonnement van een jaar
 • Abonnement van twee jaar 
Omdat ik het prima vind om twee jaar hetzelfde abonnement te gebruiken en ik het idee heb ik dat ik dan goedkoper uit kan zijn, selecteer ik twee jaar.

Welk abonnement is het goedkoopst?

Het abonnement van Youfone komt veruit als goedkoopste uit de tool. Daar betaal ik slechts €15 per maand voor 10 GB internet, onbeperkt bellen en onbeperkt sms'en. Ik betaal wel aansluitkosten van €15, maar zo te zien betaal je dat tegenwoordig bij elke provider (irritant! ;-))
Ik kende Youfone niet, maar de provider maakt gebruik van het netwerk van KPN. Dat moet wel goed zijn, dus!

Tot mijn grote verbazing ontdek ik ook het volgende: bij Tele2 betaal je per maand €20 voor onbeperkt bellen, onbeperkt sms'en én 20 GB. Ik betaal hetzelfde maandelijkse bedrag maar krijg 'slechts' 10 GB. Hmmm, toch de moeite waard om Tele2 eens even te bellen, als ik besluit bij dezelfde provider te blijven.

Ik zie ook dat ik bij Tele2 op dit moment niet eens meer een abonnement met 10 GB kan aanschaffen (moet je kijken hoe old school ik ben, haha!). Ik heb de keuze uit 1, 7 of 20 GB internet.

Ik ga me eens verdiepen in Youfone en kijken of ik ga overstappen. Dat scheelt toch weer €5 per maand en €60 op jaarbasis.

Goedkoopste Sim Only onbeperkt bellen, sms'en en internet

Ook heb ik met behulp van de vergelijkingstool in kaart gebracht wat het goedkoopste Sim Only abonnement is als je onbeperkt wil kunnen bellen, sms'en en internetten.

Dat blijkt Robin Mobile (nog nooit van gehoord?!) te zijn. Je betaalt hier €19,95 per maand voor onbeperkt bellen, internet en sms'en. Ik ben toch altijd een beetje huiverig bij een onbekende provider, ik betaal dan liever een paar euro meer voor een bekende, betrouwbare provider.

Het goedkoopste, onbeperkte Sim Only abonnement van één van de grootste providers is Tele2. Daar betaal je €25 per maand voor onbeperkt bellen, sms'en en internetten.

Heb jij een Sim Only abonnement? Zo ja, bij welke provider? En wat betaal jij per maand?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Vergelijksimonly.nl 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

15 opmerkingen:

 1. Jazeker heb ik een Sim Only abonnement! Onbeperkt bellen, sms'en en internetten heb ik niet nodig. Ik houd het op 200 bel/sms minuten per maand + 1000 MB. Dat kost me bij Simyo €8,50 per maand. Die zit op het KPN netwerk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb een Sim Only abonnement bij "Ben". 300 belminuten en vanaf deze maand heb ik de mbs verlaagd naar 500. de kosten,€8,50 per maand. Voor 300 belminuten en 1000 mb betaalde ik €9,16 per maand ook bij "Ben".

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 1000 MB bij Hollands Nieuw voor 7.50, bellen en sms weet ik niet uit mijn hoofd maar aaangezien ik nauwelijks bel en sms heb ik er ruim voldoende aan zelfs de 1000 mb gaat zelden voor meer dan de helft op

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier kan ik ook wel eventjes naar gaan kijken want momenteel betaal ik in de 30 euro en over een maandje kan ik over op een sim only abonnement!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zit bij Ben en betaal maar net iets meer dan 9 euro per maand voor mijn abonnement. Wel iets minder internet maar voor mij ruim voldoende.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Esther14.1.20

  Ik zit bij Simpel en betaal 4 euro per maand. Dan heb ik wel 'maar' 100 belminuten en 500 sms'jes (maar ik bel en sms zelden) en 500mb data (maar ik bevind me meestal op plekken met wifi). Heel af en toe moet ik halverwege de maand 250 mb data bijkopen voor 3 euro, bijvoorbeeld als ik een weekend weg ben geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Moet je wel even goed opletten, bij veel goedkopere aanbieders ga je meer betalen als je meer data verbruikt, bij bijv. een kpn niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb prepaid, haha! Nog goedkoper :) En overal internet hebben vind ik niet nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Anoniem14.1.20

  Sim only van Simpel voor 2,50 pm. Goedkoper dan prepaid, want daarbij verloopt je tegoed steeds waardoor je verplicht moet opwaarderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je kan best je huidige provider bellen en zeggen dat je gaat overstappen, tenzij ze je een aanbieding doen. Vaak kan dat wel!
  I.v.m. hoe afgelegen mijn werk is, en ze geen openbare wifi hebben voor medewerkers (ontmoedigingsbeleid), heb ik via Vodafone 5GB, 100 belminuten en onbeperkt smsen. Ik had een ben abbonement, maar dat werkte niet goed hier (is wel al 6 jaar geleden ondertussen, maar dan had ik vaak geen verbinding etc.). Ik betaal nu 23,35 voor een RED essential abbo.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Anoniem14.1.20

  Ik ben Robin klant, heb er goede ervaringen mee. Van de week een mailtje gekregen dat Budgetthuis (vroeger NLE) -mijn telecom en tv provider- Robin heeft overgenomen. Voor mij komt het er nu op neer dat ik door de bundelkorting 14,95 ga betalen voor alles onbeperkt qua mobiel, naast het scherpe tarief wat ze al hebben voor internet/tv/telefoon thuis.Zeker de moeite waard om eens te gaan kijken! Mobiel gaat alles per KPN netwerk, en ook voor de diensten thuis gebruiken ze KPN!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Anoniem14.1.20

  Ik heb jaren bij Youfone gezeten, nooit problemen mee gehad en altijd voor een vriendelijk prijsje :) Echter sinds ik verhuisd ben was de dekking van het KPN netwerk waarop zij draaien hier een stuk minder, dus ben sinds een paar maanden overgestapt naar Ben. Betaal ik nu iets meer dan €9 voor 3GB en 100sms/belminuten per maand. Voor mij genoeg. En als je geluk hebt val je bij een willekeurige provider net in een actieperiode waardoor je geen aansluitkosten hoeft te betalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wij gebruiken al jaren naar alle tevredenheid Robin Mobile, wat overgaat naar budget mobile. Ik vind het heerlijk niet te hoeven kijken naar verbruik. Ook in het buitenland krijg je 1gb per dag, meer dan redelijk! Ondertussen is onze hele familie over gestapt en hoor ik geen klachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Anoniem7.2.20

  Ik heb 10 gb (ja echt 10!) data en 100 min/sms voor maar 10 euro per maand bij Youfone :-) Heel tevreden mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Anoniem11.3.20

  ik heb 5 GB en onbeperkt bellen voor 10 euro bij Simple

  BeantwoordenVerwijderen