In 2020 starten met sporten? 3 budgettips! - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

In 2020 starten met sporten? 3 budgettips!


Goede voornemens gerelateerd aan 'gezonder eten' of 'meer sporten' maak ik al jaren niet meer. Er kwam vaak toch niets van terecht ;-) Maar toch betrapte ik mezelf er wonder boven wonder op dat ik voor 2020 eigenlijk tóch een goed sportvoornemen heb gemaakt.

Vorige week startte ik namelijk - samen met mijn moeder en zusje - met een borstcrawlcursus die twaalf weken duurt. Elke vrijdagochtend duiken we om 8 uur 's ochtends (ja, echt!) het zwembad in en leren we stapsgewijs de borstcrawl. Maak ik blijkbaar goede voornemens zonder dat ik het doorheb...

Wil jij dit jaar starten met sporten - of je nu een concreet goed voornemen hebt gemaakt of niet? Check dan deze budgettips!

Ga buiten hardlopen!

De allergoedkoopste workout is misschien wel buiten hardlopen. Naast de aanschaf van goede hardloopschoenen en een hardloopoutfit, ben je verder geen geld kwijt en kun je zo vaak sporten als je wil. Begin je met hardlopen? Er zijn verschillende websites en (gratis!) apps met trainingsschema's waardoor je bijvoorbeeld in een aantal weken leert om vijf kilometer achter elkaar te kunnen hardlopen.

Als je regelmatig hardloopt, is het natuurlijk leuk om je progressie bij te houden. Misschien word je steeds sneller of kun je steeds verder hardlopen. Je kunt daarvoor een sporthorloge aanschaffen, maar zelf maakte ik altijd gebruik van de app Strava. Met de gratis versie van deze app kun je elke hardloopsessie zonder problemen tracken, heel erg handig!

Vergelijk sportscholen qua mogelijkheden en prijs

Er zijn natuurlijk verschillende soorten sportscholen die verschillen in prijs, aanbod en mogelijkheden. Bij budget sportscholen zoals Fit for Free en Basic-Fit sport je al voor minder dan €20 per vier weken en denk je misschien dat je altijd het meest voordelig uit bent. Feitelijk is dat natuurlijk zo, maar aan zo'n goedkoop abonnement zijn vaak wel voorwaarden verbonden. Zo is er vaak een beperkt aanbod aan fitness apparaten, minder begeleiding en kun je geen gebruik maken van groepslessen.

En als je naast fitness ook andere sporten wil doen zoals squashen of zwemmen, dan zijn er vaak ook sportscholen waar je meerdere sporten kunt doen binnen hetzelfde abonnement. Uiteindelijk ben je in sommige gevallen relatief gezien goedkoper uit, wanneer je voor een 'duurdere' sportschool kiest.

Als je bij een sportschool wil gaan sporten, bedenk dan eerst wat je belangrijk vindt voordat je alleen op de prijs afgaat. En check goed de voorwaarden, zeker bij de wat goedkopere sportscholen, zodat je zeker weet wat je krijgt voor de prijs die je betaalt.

Doe thuis een workout 

Houd je niet van hardlopen en/of ben je niet in de gelegenheid om naar een sportschool te gaan? Dan kun je natuurlijk ook prima thuis een workout doen! Op YouTube zijn tegenwoordig heel veel instructievideo's te vinden. Om de workout uit te voeren, heb je vaak niet veel meer nodig dan een sportoutfit en een matje.

Wil je een niveautje hoger? Schaf dan trainingsmaterialen nodig aan om andere oefeningen te doen, zoals met dumbells (je koopt hier al een paar voor slechts €5,95) of een kettlebell.

Heb jij nog leuke budgettips om te sporten? Deel ze in de reacties!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Betersport.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten