Last Month's Budget | Wat heb ik uitgegeven in oktober? - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Last Month's Budget | Wat heb ik uitgegeven in oktober?Een nieuwe maand, betekent een nieuw artikel in de rubriek Last Month's Budget, waarin ik elke maand deel wat mijn uitgaven waren. Mijn uitgaven deel ik op in categorieën zodat ik continu in de gaten kan houden waar ik veel aan uitgeef en kansen zie om te besparen.
Fun fact: ik gebruik al sinds maart 2016 dezelfde Excel-sheet voor het bijhouden van mijn inkomsten en uitgaven. Deze worksheet kun je downloaden op mijn website, via dit artikel.

Vaste lasten & Rekeningen: €1.444,31

Nadat ik in september al een rekening kreeg van de loodgieter voor het ontstoppen van alle afvoeren in mijn huis, was in de maand oktober de CV-ketel aan de beurt voor een grondige onderhoudsbeurt. Tja, zulke dingen moeten nu eenmaal gebeuren. Verder kreeg ik de jaarlijkse afrekening van mijn overlijdensrisicoverzekering in verband met mijn hypotheek.

Daarnaast heb ik sinds deze een week een extra 'vaste maandelijkse last', namelijk een schoonmaakster. Enorm decadent, maar ook heel erg fijn. Ze komt eens in de 14 dagen op woensdagochtend drie uur schoonmaken. Ik vond haar via het platform Werksters.nl waar je een account aan kunt maken voor €9,95 per maand. Je plaatst een oproepje of kunt reageren op oproepjes van schoonmaaksters bij jou in de buurt. Als je eenmaal een schoonmaakster hebt gevonden (dat duurde bij mij slechts drie dagen), kun je je abonnement weer opzeggen. De schoonmaakster vraagt €10 per uur dus ik betaal zo'n €60 per maand.

 • Hypotheek: €550,14 (bruto)
 • Servicekosten: €155,00
 • Gas, water en licht: €111,00
 • TV & internet: €29,95
 • Autoverzekering: €43,10
 • Wegenbelasting: €19,00
 • Gemeentelijke belastingen: €36,61
 • Goede doelen: €75,00
 • Zorgverzekering: €88,00
 • Inboedelverzekering: €8,95
 • Telefoonabonnement: €20,00
 • Netflix: €3,50
 • Rabobankkosten: €2,80
 • Abonnement Werksters.nl: €9,95
 • Schoonmaakster: €30,00
 • Overlijdensrisicoverzekering: €48,11
 • Rekening CV-ketelonderhoud: €213,20

Boodschappen: €139,47

Ik ga de komende maanden de uitdaging aan om flink te besparen op mijn maandelijkse uitgaven aan boodschappen. Dat is de afgelopen maand al goed gelukt, doordat ik een aantal keer een Too Good To Go box kocht, waar ik zo weer drie tot vier eenpersoonsmaaltijden van kon maken (en dat voor slechts €4,99!) Deze maand gaf ik slechts €139,47 uit aan boodschappen, maar ik verwacht dat dat komende maand nog minder gaat zijn.

Kleding: €172,27

Ik scoorde een paar nieuwe items voor mijn kledingkast: een paar zwarte laarsjes met hak (altijd goed!), een flinke lading panty's, een heerlijke witte trui én een mooie kanten top voor een bruiloftsoutfit. Aan het einde van dit jaar ga ik een overzicht maken met mijn jaaruitgaven, ik ben vooral heel benieuwd wat ik nu op jaarbasis aan kleding uitgeef. Ik heb het gevoel dat dat helemaal niet zoveel is!

Leuke dingen doen: €111,20

Aan het begin van oktober was ik nog op Zakynthos (hoe kan de tijd zo snel gaan?!) en gaf ik daar geld uit aan onder andere een lunch, diner en wat snacks voor de terugreis. Verder had ik afgelopen maand een vrijgezellenfeest, waarvan ik de kosten ook schaar onder deze categorie.

Leuke dingen (spullen): €27,00

Het enige dat ik afgelopen maand in deze categorie kocht, was dit nieuwe dekbed bij HEMA (met korting!). Heel blij mee!

Verzorging: €26,11

Bij Kruidvat kocht ik maar liefst acht van mijn favoriete Dove-deodorant (1+1 gratis) en bij Trekpleister kocht ik een nieuwe mascara, eyeliner, wenkbrauwpotlood en blush van CATRICE (tweede product voor de halve prijs)

Auto en vervoer: €45,39

Ik tankte twee keer en parkeerde bij de bioscoop in Ede. Omdat ik een gedeelte van mijn zakelijke kilometers van mijn werk vergoed krijg, heb ik die kosten alvast afgetrokken van bovenstaande bedrag.

Onderneming: €230,95

Voor de handlettering workshops die ik met mijn bedrijf Chalked geef, kocht ik een nieuwe lading handletteringpennen en lijsten waarin de zelfgemaakte posters worden ingelijst. Verder verstuurde ik een paar zakelijke pakketjes, had ik wat drukwerk nodig, huurde ik een tekstschrijver in voor een opdracht en had ik advertentiekosten voor een Google Ads campagne die ik draaide voor mijn workshops. Bovenstaande kosten zijn inclusief BTW, die ik natuurlijk aan het einde van dit kwartaal weer terug kan vragen.

Totale uitgaven in oktober: €2.196,70

Wil je ook jouw maandelijkse inkomsten en uitgaven bijhouden? Check dan mijn artikel met handige tips en gratis Excel-sheet die ik al ruim drie jaar gebruik.

Dit artikel bevat affiliate links. Ik krijg een kleine commissie over de aankoop die plaatsvindt via deze linkjes. Jou kost het niets extra.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

5 opmerkingen:

 1. Altijd leuk om te zien. Ik moet ook echt weer gaan opletten bij het boodschappen doen. Afgelopen woensdag deden we voor €100!! weekbooschappen. Dat is echt véél te veel voor twee personen. Tijd om weer wat meer op te letten dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb deze maand ook voor het eerst een Too Good To Go-box gekocht - eindelijk was er iets in de buurt! - en dat was echt super. Ik ga er binnenkort nog een blogpost aan wijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi bedrag voor je boodschappen! Altijd leuk om dit artikel even te lezen hoeveel je nu waar aan hebt uitgegeven! En handig die to good to go boxen. Ik heb er al eerder over gehoord, altijd ook een verrassing wat er precies in zit als je het ophaalt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie cijfers leuk om te lezen!
  Ik denk dat je overlijdensrisicoverzekering wel naar beneden kan. Wij halen ook soms good to go soms .Valt dat wel tegen dan is het al over datum en al zuur

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wederom super interessant! Ik wil vanaf nu ook wat meer gaan besparen op kleding en andere extra dingen! Ik merk dat ik bijvoorbeeld super veel make-up en verzorgingsproducten heb en er toch steeds weer bijkomen..

  BeantwoordenVerwijderen