Het kastje inrichten in mijn thuiskantoor - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Het kastje inrichten in mijn thuiskantoorVorige week kon je op mijn blog al meer lezen over de make-overplannen voor mijn thuiskantoor. Inmiddels is stap één van de make-over voltooid: de zwarte stellingkast die ik via Marktplaats scoorde staat inmiddels tegen de muur én is ingericht met leuke woonaccessoires. Vandaag laat ik je zien waar ik de kast mee heb ingericht en geef ik je tips voor een mooie én praktische inrichting van zo'n open stellingkast.

De stellingkast

Maandenlang waren mijn bureau en stoel de enige meubelstukken in mijn kantoortje. De muur had ik al een aantal maanden geleden behangen met hulp van mijn moeder en toen dat gedaan was, startte de zoektocht naar een mooie kast die ik tegen dat muurtje kon zetten. Dat was nog een hele uitdaging, want ik wilde graag een open kast die niet te breed, maar ook niet al te laag mocht zijn. Bij OTTO spotte ik al een aantal mooie kasten, maar uiteindelijk vond ik via Marktplaats dit super mooie, zwart stalen stellingkastje en mocht ik deze voor slechts €40 ophalen. Een hele mooie aanwinst voor mijn kantoortje en dat voor een heel fijn prijsje!

Woonaccessoires 

Toen ik nog bij mijn ouders thuis woonde, maakte ik er al een heuse sport van om woonaccessoires te verzamelen. In de kringloop, bij woonwinkels of op rommelmarkten... ik vond altijd wel mooie dingen om mijn slaapkamer (en later mijn hele huis) mee op te leuken.

Voor het inrichten van deze stellingkast heb ik uiteindelijk ook niet veel nieuwe woonaccessoires hoeven te scoren, de meeste items had ik al in huis!

Praktisch én mooi inrichten

De grootste uitdaging bij de inrichting van deze kast, was de perfecte balans creëren tussen leuk en praktisch. Ik kocht het kastje namelijk in eerste instantie voor het opbergen van spullen, maar als ik die lukraak in die kast zou zetten, zou het er al snel rommelig uit zien.


Dat loste ik op door op de onderste plank twee zwarte opbergdozen neer te zetten. De linker is voor al mijn camera gear, onder andere mijn vlogcamera, tripod, kabeltjes en SD-kaarten zijn hierin opgeborgen. De rechter opbergdoos is een doos met spullen die ik gebruik voor de handlettering workshops die ik namens mijn bedrijf Chalked geef. Zo hoef ik op een avond dat ik een workshop geef, alleen maar die doos mee te nemen. Super handig!

Tussen de dozen had ik nog ruimte voor een mooie spiegel en klein vaasje met Craspedia's: mijn favoriete bloemen (als je dit bloemen kunt noemen ;-)).

Bepaal je kleurenpalet

Wat ik ook inricht of style in huis, ik bedenk eerst welke kleuren ik wil gebruiken. Dat zorgt ervoor dat je daarna ook veel gerichter kunt shoppen voor mooie items. Ik kies vaak twee basiskleuren (in dit geval zwart en wit), maximaal twee aanvullende materialen (bijvoorbeeld goud, hout en/of marmer) en daarnaast het liefst één opvallende kleur (in dit geval okergeel).

Dit zorgt voor een mooi en rustig geheel.

Werk met verschillende hoogtes

Mijn ultieme tip voor het mooi stylen van woonaccessoires: werk met verschillende hoogtes. Op de bovenkant van de kast zette ik bijvoorbeeld een smalle, hoge vaas neer met Eucalyptus takken en twee waxinelichten, waarvan de één weer net iets hoger was dan de ander.

Ook bij de plantenpotjes heb ik gewerkt met drie verschillende hoogtes. Dit zorgt voor een speels én mooi effect.


Ook een aantal van mijn favoriete boeken over zelfontwikkeling en productiviteit mogen natuurlijk niet ontbreken in mijn kantoor. Het okergele kussentje had ik nog over en paste qua kleur natuurlijk perfect bij het kleurenpalet dat ik vooraf bepaald had. En eigenlijk vond ik het er wel heel leuk uit zien om de boeken op het kussentje te leggen.


En tada: dit is 'm dan, mijn volledig ingerichte stellingkastje. Ik ben super blij met het eindresultaat en vind het een hele toffe aanvulling voor mijn thuiskantoortje.Deze blogs vind je misschien ook leuk:

2 opmerkingen: