4 ideeën voor die saaie, witte muur

Witte Muur

In de kamer waar ik na mijn studie ging wonen, was vrijwel alles wit; mijn bed, mijn salontafel én alle muren. Ik vond het toen 'lekker rustig', maar na een aantal jaar niets anders dan witte muren in mijn huis te hebben gehad, wist ik één ding zeker: in mijn nieuwe huis wilde ik meer kleur op de muur. Ben je ook klaar met die saaie, witte muren in huis? Ik geef je vier makkelijke ideeën om je muur een touch up te geven.

Witte Muur Muurstickers

1. Muurstickers

Tip één is direct de makkelijkste van alle tips die ik met je deel. Je bent hier namelijk hooguit vijftien minuten mee bezig, je hebt geen gereedschap nodig en zelfs als je twee linkerhanden hebt, gaat je dit lukken. Ik heb het over muurstickers, die sinds een aantal maanden schitteren op een muur in mijn woonkamer. Je kunt online allerlei soorten muurstickers bestellen: driehoekjes, rondjes, wolkjes, hartjes... en dat in alle kleuren van de regenboog.

Ik ben zelf voor twee formaten driehoekjes gegaan (zwart en groen) die ik over de hele muur heb geplakt. Ik vind het eindresultaat super leuk!

2. Textielframe

Heb je wel eens van een textielframe gehoord? Een textielframe wordt in veel winkels of tijdens evenementen gebruikt als wanddecoratie of om iets op te presenteren. Je kunt een textielframe bijvoorbeeld ophangen aan de muur of er een scheidingswand mee creëren. Maar je kunt een textielframe ook gebruiken als wanddecoratie voor in je huis. Kies voor een mooie print of personaliseer het frame met een mooie foto van jou en je gezin, vrienden of een mooie foto die je zelf hebt gemaakt.

Een groot voordeel is dat je het doek in het frame eenvoudig kunt wisselen. Ben je de print zat? Dan kun je over een tijdje een nieuwe bestellen. Leuke extra is dat je achter het doek ook LED-verlichting kunt plaatsen, zodat het doek nog meer opvalt.


3. Geometrische vormen verven

Een muur in één kleur verven of behangen is natuurlijk de meest standaard manier om van een saaie, witte muur af te komen. In mijn huis is één muur donkergroen, de muur in mijn slaapkamer is bordeauxrood en zowel de muur in de gang als in het kantoortje hebben een behangetje met bladerenprint.

Nu de muur in de keuken nog! Om het geheel wat rustiger te houden, wil ik niet de hele muur, maar slechts een gedeelte van de muur verven. Dat zou in eerste instantie de onderste helft worden, maar toen ik via Pinterest mooie, geometrisch geverfde vormen spotte, veranderde ik spontaan van gedachten. Ik heb direct een Pinterest board aangemaakt vol inspiratie. Het lijkt me heel tof om een mooie geometrische vorm te verven op mijn keukenmuur en daar vervolgens een krijtbord op te bevestigen en twee planken waar ik voorraadpotten op kan zetten. Eerst maar eens mijn idee uittekenen en vervolgens één of meerdere leuke kleurtjes uitkiezen.

Witte muur inspiratie

4. Gallery wall met lijstjes & posters

Voor tip 4 hoef je je schilder- of behanggereedschap niet tevoorschijn te halen. De muur blijft namelijk gewoon wit, maar geef je een touch up door er een heuse gallery wall van te maken. Koop wat leuke posters en prints (of als je heel creatief bent: maak zelf mooie tekeningen, quotes of foto's!) en verzamel mooie lijstjes (budgettip: ga naar de kringloop). Voordat je direct enthousiast aan de slag gaat met een boormachine, is het handig om je gallery wall eerst op de grond uit te leggen voordat je deze aan de muur bevestigt.

In mijn woonkamer en slaapkamer heb ik van twee muren een mini gallery wall gemaakt met ieder drie lijsten van verschillende formaten. Ik heb ook verschillende soorten posters die in de lijsten kunnen, zo kan ik nog eens afwisselen met de inhoud.

Heb jij nog een leuke tip voor wanddecoratie? Laat het weten in de reacties!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met DVC.

0 reacties:

Een reactie posten