Hoeveel kan ik besparen op mijn autoverzekering? - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Hoeveel kan ik besparen op mijn autoverzekering?Het einde van een jaar is dé perfecte tijd om over te stappen op een andere verzekering, maar ik zal vast niet de enige zijn die daar eind vorig jaar stiekem te lui voor is geweest ;-) Al dat administratieve gedoe, daar heb ik meestal geen zin in.
Maar toen mijn zusje een aantal maanden geleden een nieuwe auto kocht (precies dezelfde als ik!) en we onze maandelijkse kosten voor autoverzekering en wegenbelasting vergeleken, was ik nogal verrast door het feit dat zij veel minder betaalde dan ik terwijl zij nog geen schadevrije jaren heeft en ik ruim drie. Daarom besloot ik toch maar eens uit te zoeken hoeveel ik zou kunnen besparen.

Wat betaal ik nu voor mijn autoverzekering?

Toen ik in 2015 mijn eerste auto kocht (een Peugeot 107 uit bouwjaar 2009), ben ik voor de easy way gegaan: ik sloot mijn autoverzekering af bij Univé waar ook mijn ouders hun auto verzekerd hadden en waar ik mijn zorgverzekering ook al had afgesloten.
Ik besloot destijds voor een WA+-verzekering te gaan, waar ik bij aanvang €66 per maand betaalde. Een jaar later daalde dat flink naar €56 per maand, en nu - ruim twee jaar later - betaal ik elke maand het prachtige bedrag van €54,11 voor mijn autoverzekering met drie schadevrije jaren.

Opnieuw mijn autoverzekering berekenen is iets wat ik in die drie en half jaar dat ik mijn auto heb, nooit heb gedaan. Iets met gemak en luiheid. Maar zeker toen ik de lage premie van mijn zusje zag, begon ik toch wel te twijfelen of ik al die jaren niet te makkelijk ben geweest.

Autoverzekering vergelijken

Op Autoverzekering.nl kun je verschillende autoverzekeringen met elkaar vergelijken, die qua prijs al zijn toegespitst op jouw auto, schadevrije jaren en woonplaats. Je vult je kenteken in (ben ik de enige die daarvoor altijd even uit het raam moet kijken naar de parkeerplaats?!), adres en geboortedatum en bij de volgende stap kun je je aantal schadevrije jaren en aantal kilometers per jaar dat je rijdt invullen. Het aantal kilometers dat je per jaar rijdt, kan bij sommige aanbieders namelijk ook invloed zijn op wat je betaalt.

Ik heb 3 schadevrije jaren en rijd jaarlijks tussen de 7.000 en 12.000 kilometer. Vervolgens kies je voor de gewenste dekking die je zou willen:
  • WA: Voor schade die je aan anderen aanbrengt (minimale verplichting)
  • WA+: Ook voor diefstal, inbraak-, ruit-, brand- of stormschade aan je auto
  • Allrisk: Ook voor schade aan eigen auto bij vandalisme
Sinds de aankoop van mijn auto heb ik een WA+-verzekering. Nu mijn auto dit jaar 10 jaar oud wordt, raadt Autoverzekering.nl mij te gaan voor een WA-verzekering omdat de vergoeding die je ontvangt bij een hogere dekking, niet in verhouding is tot de extra premie die je hiervoor betaalt. Schade die je met je auto bij anderen aanricht, wordt nog wel vergoed.

Maar omdat het letterlijk €1 zou schelen op maandbasis, ben ik toch maar voor WA+ gegaan.

De goedkoopste autoverzekering die eruit rolt, is van WitGeld.nl en kost slechts €38,81 per maand. Wow, dat zou betekenen dat ik per direct ruim €15 kan besparen per maand, wat op jaarbasis een besparing van €180 is. Met dat geld kun je heel veel leuke dingen doen!

Ik heb verder gekeken naar de voorwaarden van andere zorgverzekeringen, zoals eigen risico, reviews, naamsbekendheid en opzegtermijn. Ik ben uiteindelijk voor de WA+-verzekering van Allsecur (van Allianz, waar ik ook mijn hypotheek heb lopen) gegaan (beoordeling van 8,1) waar ik per maand €40,52 voor ga betalen. 

Hoeveel bespaar ik op jaarbasis?

Door de overstap naar een andere autoverzekering, bespaar ik per jaar €163,20 op mijn autoverzekering. 

Wanneer mag ik mijn autoverzekering opzeggen?

Kijk goed in de polis van je huidige autoverzekering. Tegenwoordig zijn veel autoverzekeringen dagelijks opzegbaar of heb je een opzegtermijn van 1 of 2 maanden. Je hoeft dus vrijwel nooit tot december te wachten voordat je een autoverzekering kunt opzeggen en een nieuwe afsluiten.
Zorg wel dat je goedkeuring hebt van je nieuwe autoverzekering, voordat je je oude opzegt.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Autoverzekering.nl 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

1 opmerking: