Last Month's Budget: Wat waren mijn uitgaven in juli?


In de rubriek Last Month's Budget vertel ik je wat ik afgelopen maand uitgaf, waar ik mijn geld aan besteedde en hoe ik heb bespaard. Gewoon, omdat ik vind dat we allemaal best wat transparanter mogen zijn over onze financiën en ik je hopelijk kan inspireren om ook je uitgaven bij te houden zodat je jouw financiën en besparingskansen inzichtelijk kunt maken. Vergeet niet mijn artikel met handige tips te lezen en de gratis worksheet te downloaden!


Vaste lasten: €618,72

Mijn vaste lasten zijn deze maand iets omlaag gegaan omdat ik mijn sportschoolabonnement heb opgezegd (sorry not so sorry, ik ben in één jaar tijd zes keer geweest). Ook is mijn huur iets omlaag gegaan omdat we dankzij één telefoontje naar Ziggo nu op jaarbasis meer dan 200 euro besparen. We betalen nu slechts €29,95 per maand in plaats van €49,50. Bizar!

 • Huur (incl. internet, water, elektriciteit etc.): €416,00
 • Zorgverzekering: €83,35
 • Inboedelverzekering: €8,95
 • Autoverzekering: €50,22
 • Wegenbelasting: €19,00
 • Telefoonabonnement: €20,00
 • Netflix: €3,50 (Gedeeld abonnement)
 • Rabobank: €2,70
 • Goede doelen: €15,00

Boodschappen: €154,81

Yes, eindelijk een keer (bijna!) mijn boodschappenstreefbedrag behaald: dat is namelijk €150,- per maand. Nu moet ik zeggen dat de categorie 'Boodschappen' bij mij een categorie is waar ik voor mijn idee veel meer op kan besparen. Maar besparen op boodschappen kost veel tijd, heb ik inmiddels ondervonden. En dus doe ik m'n best om alles zo budget mogelijk en in de aanbiedingen te kopen, maar ga ik niet vijf verschillende supermarkten langs.

Wat is jouw beste tip om te besparen op boodschappen?

Verzorgingsproducten: €49,36

Ik kocht een flinke lading shampoo/conditioner (1+1 gratis) en wat nieuwe make-upproducten, uiteraard ook in de aanbieding. Nu heb ik weer een voorraadje waar ik een tijdje mee vooruit kan.

Auto & Vervoer: €84,50

Twee keer tanken en een keer parkeren in hartje centrum Amersfoort.

Leuke dingen (doen): €255,40

Het leukste dat ik deze maand heb betaald, is ook meteen het duurste binnen deze categorie, namelijk mijn vliegtickets naar Istanbul. Aaah! In oktober ga ik samen met vriendinnetje Rianne met wie ik 3,5 jaar geleden in Istanbul studeerde, weer terug naar deze bizarre, mega gave stad.
Ik ben er inmiddels een paar keer geweest, maar zo goedkoop als deze keer heb ik mijn vliegticket nog nooit kunnen boeken. We betalen net iets minder dan €150,- voor een retourtje inclusief één koffer ruimbagage samen, zodat we daar flink kunnen shoppen :-)

Leuke dingen (spullen): €200,33

Qua spullen kocht ik in de maand juli vooral spullen voor mijn huis. Een vloerkleed (€74), een dressoir (€30 via Marktplaats) en gordijnen, zodat ik na een jaar ein-de-lijk in een donkere kamer kan slapen. Vooral met die laatste aankoop ben ik mega blij, omdat het ervoor zorgt dat ik veel lekkerder slaap.

Kleding: €47,93

Ondanks dat de sale in juli al volop gaande was, heb ik me heel erg in weten te houden. Ik heb deze maand twee jurkjes gekocht, omdat ik met deze temperaturen veel te weinig kledingstukken had om naar kantoor aan te trekken. Beide jurkjes kostten €19,95, eentje van The Sting en eentje van Esprit. Heel blij mee!
Oh, en mijn beste tip tegen plakkende/schurende benen onder jurkjes: de Anni Rolfi body control broekjes die je bij Kruidvat kunt kopen voor €7,99. Dit broekje zorgt er niet alleen voor dat je benen niet plakken, het trekt je buikvetjes ook nog eens recht. Twee vliegen in één klap ;-)

Cadeautjes: €8,00


Totale uitgaven: €1.419,29

Juli was weer een vrij dure maand, daar tegenover staat dat het een zeer goede maand was voor mijn blog/freelance inkomsten. Ik verdiende deze maand ruim twee keer zoveel  normaal en heb daardoor een flink bedrag kunnen sparen. Dat is in deze tijd heel erg welkom, omdat ik bezig ben om mijn eerste koophuis te kopen. Elke extra euro die ik op mijn spaarrekening kan zetten, is mooi meegenomen!

5 opmerkingen:

 1. Hai, ik ben dan wel benieuwd wat je bij ziggo geregeld hebt dat zoveel scheelt? Ik betaal ook bijna 50,-per maand voor internet+televisie dus als het goedkoper kan juich ik dat toe!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook, ben er ook wel benieuwd naar! Vind het zoveel geld elke maand, bijna 50 euro voor internet en tv.
   En ik vind het knap hoor, dat je zo weinig uitgeeft aan boodschappen. Zit zelf toch dik aan de 300 euro elke maand, in mijn up....

   Verwijderen
  2. Ons abonnement werd na 1 jaar eigenlijk automatisch verlengd, maar doordat we een telefoontje pleegden hebben we gewoon de korting gekregen alsof het een nieuw abonnement was. Daardoor betalen we de eerste 9 maanden €29,95 en de laatste 3 maanden €49,50. Goede deal wat mij betreft :-)

   Verwijderen
 2. Ik vind dit zo leuk om te lezen! Mijn beste tip voor het besparen op boodschappen is toch wel het kopen van producten die aan de datum zijn. Daar zit altijd een ruime korting op en ik vries het dan gelijk in. Smaakt gewoon hetzelfde als zonder kortingssticker.

  Oh en ik ga graag naar de markt, aan het einde van de dag. Dat scheelt ook veel met de supermarkt prijzen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat goed en leuk om te zien dat je het zo allemaal op een rijtje zet!
  Ik heb deze maand een dure maand doordat ik mijn zomer garderobe vernieuw, veel leuke dingen doe en ik op vakantie ga. <3 Ik shop dan wel dingen die ik al een langere tijd op het oog had en graag wil shoppen. :-)
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen