Hoe verdien ik geld met mijn blog? - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Hoe verdien ik geld met mijn blog?Inmiddels blog ik alweer 7 jaar, 4 maanden en 21 dagen. Toen ik begon met mijn blog was het niets meer dan een hobby. Ik vond schrijven leuk en las de bekende beautyblogs van Mascha en Cynthia. Dat wilde ik ook! En dus maakte ik een super basic blog aan met het lelijkste template aller tijden en schreef ik mijn eerste blogartikel.

Dat er vervolgens ook echt mensen waren die mijn blogs lazen, daar had ik helemaal niet op gerekend. Ik vond het dan ook fantastisch toen ik mijn eerste reactie kreeg op een artikel. Ik reageerde zelf veel op andere blogs, deelde mijn artikelen op social media en fora en langzaamaan werd mijn blog steeds populairder.

Mijn eerste perspakketje

Op den duur kregen ook merken en bedrijven interesse in mijn blog. Na een jaar of 2 ontving ik mijn eerste perspakketje en oh, wat was ik trots dat ik zomaar gratis make-up kreeg opgestuurd. Ik weet nog goed dat mijn ouders zeiden: 'Weet je zeker dat dit wel in orde is? Straks krijg je nog een rekening!'
Nog een flinke tijd later kreeg ik mijn eerste betaalde opdracht waarbij ik een blogartikel schreef voor een bedrag van €25. Hilarisch.
In die tijd was het nog niet gebruikelijk om van je blog je onderneming te maken. Ik ken verhalen van bloggers die werden weggestuurd bij de KvK omdat de medewerkers geen idee hadden wat een blog nu eigenlijk was.

Mijn blog inschrijven bij de KvK

In 2015 heb ik mijn blog uiteindelijk bij de KvK ingeschreven toen ik structureel opdrachten kreeg en bedrijven facturen netjes in orde wilden maken. De categorie 'blog' was ook toen nog niet bekend bij de KvK, volgens mij viel mijn onderneming destijds onder 'online budgetadvies'.

Inmiddels weet bijna iedereen wel wat een blog is en zijn er heel veel bloggers die met hun site geld verdienen of er zelfs volledig van kunnen leven.
Toch krijg ik nog steeds heel veel vragen wanneer ik vertel dat ik geld met mijn blog verdien. Want hoe kun je nu geld verdienen met online geschreven stukjes? Tijd om daar eens wat meer over te vertellen!


Geld verdienen met je blog?!

Als ik anderen uitleg hoe ik geld verdien met mijn blog, maak ik vaak de vergelijking met traditionele media. Iedereen weet dat bedrijven advertenties, commercials en billboards inkopen om te adverteren met hun producten en diensten. Met de komst van het internet kwamen er voor bedrijven interessante advertentiemogelijkheden bij en daarvan is de blog er één van.
Omdat ik met mijn blog een specifieke doelgroep bereik (studenten en starters die willen besparen), kan het voor bedrijven erg interessant zijn wanneer ik iets over hen schrijf wanneer zij eenzelfde doelgroep hebben. Doordat een bedrijf adverteert op mijn blog weet deze veel beter welke doelgroep er bereikt wordt dan wanneer het bedrijf een billboard van tienduizenden euro's langs de snelweg zet. Kortom: een samenwerking met bloggers is vaak meetbaarder en efficiënter.

Waarom is het interessant voor bedrijven om te 'adverteren' op een blog?

Ik merk dat bedrijven vaak één van de volgende drie doelen nastreven als zij samenwerken met een blogger:

 • Naamsbekendheid: de meest voor de hand liggende reden: via externe platformen extra publiciteit geven aan een product of dienst en zo de naamsbekendheid verbeteren. 
 • Sociale bewijskracht: een consument is veel sneller geneigd iets te kopen wanneer dit wordt aangeprezen door een buitenstaand persoon met autoriteit (de blogger, ook wel de influencer genoemd... ik heb een hekel aan die term ;-)), dan wanneer een bedrijf zelf verkondigt hoe geweldig haar product of dienst is.
 • Linkbuilding: zoekmachines zoals Google nemen duizenden factoren in overweging om te bepalen wat de volgorde is van de zoekresultaten op een bepaalde zoekterm. Het aantal (relevante en waardevolle!) links op externe platformen dat naar de site van een bedrijf verwijst, is daar een heel belangrijke factor van.
  Stel dat er heel veel relevante sites zijn die met een link verwijzen naar de 'lampenpagina' van een online woonwinkel, dan beoordeelt Google deze shop als expert op het gebied van lampen. Google plaatst jouw lampenpagina hoger in de zoekresultaten ten opzichte van een concurrent die minder externe links heeft. Voor bedrijven kan het dus erg relevant zijn om een link te plaatsen op blogs zoals The Budget Life, om meer externe links op te bouwen.

Hoe verdien je geld met je blog? 

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met je blog. De meest voorkomende verdienmodellen zijn:
 • Advertorials/Gesponsorde artikelen: een bedrijf koopt een artikel in die de blogger zelf  schrijft of het bedrijf levert een artikel aan. In ruil hiervoor ontvangt de blogger een financiële vergoeding. 
 • Affiliate links: een blogger plaatst in een blogartikel een linkje naar een product in een bepaalde webshop zoals bol.com of wehkamp.nl. Veel grote online shops hebben een affiliate programma, waarbij bloggers een klein percentage van de omzet krijgen zodra iemand via hun blog een aankoop doet.
 • Banners: op veel grote sites maar ook de kleinere blogs zie je wel eens banners bovenaan, in de zijbalk of op andere plekken van de site staan. Bedrijven betalen bloggers voor een X aantal vertoningen of aantal clicks op die advertenties. 


Hoe verdien ik geld met The Budget Life?

Mijn inkomsten haal ik voornamelijk uit het schrijven van gesponsorde artikelen en advertorials. Ik heb als voordeel dat ik van beroep online marketeer en SEO-tekstschrijver ben, waardoor ik weet aan welke eisen een artikel aan moet voldoen zodat mijn eigen site en dus de bedrijven goed scoren in de zoekmachines.

Veel bedrijven en merken schakelen een marketingbureau in om voor hen influencer campagnes uit te zetten. Ik werk dan ook structureel samen met diverse bureaus die eens in de zoveel tijd opdrachten hebben voor de verschillende merken uit hun portfolio. Dit geeft mij wat meer zekerheid en ik vind de samenwerkingen altijd erg prettig en professioneel. 

Ook zijn er organisaties die mij direct benaderen waar ik dan vervolgens zelf een deal mee sluit. Ik werk niet met een tussenpartij die voor mij nieuwe opdrachten genereert en een percentage van de omzet houdt. Daarvoor vind het zelf veel te leuk om mijn eigen sales en administratie te doen! ;-) #salestijger 

Daarnaast heb ik nu bijvoorbeeld een samenwerking met funda waarbij ik vijf video's ga maken die op funda zelf en op mijn blog verschijnen. Ook hier ontvang ik een vergoeding voor.

Ik heb in een ver verleden ook banners op mijn site gehad, maar dat verdiende erg minimaal en bovendien vond ik die banners zo lelijk op mijn site, dat ik heb besloten dit niet meer als advertentiemodel aan te bieden op mijn site. De mogelijkheden van affiliate links heb ik nog niet goed genoeg verkend, het is mijn voornemen om dat deze maand nog te doen. 

Hoeveel geld verdien ik met mijn blog? 

In het kader van 'meer openheid over je financiën' (daar pleit ik echt voor!) vertel ik je ook gerust wat ik verdien met mijn blog. Sinds mijn inschrijving bij de KvK heb ik jaarlijks een omzet gehad tussen de €2000 en €4000 per jaar. Bedenk je wel dat ik daar nog belasting over moet betalen en ik natuurlijk ook producten en diensten in moet kopen voor mijn blog. Netto houd ik ongeveer de helft over.
Als je terug gaat rekenen wat ik per uur verdien met mijn blog (ik werk immers ook heel veel uren zonder dat ik daarvoor betaald krijg!) komt het waarschijnlijk neer op minder dan €1 netto per gewerkt uur. Maar dat maakt me niet uit, ik had denk ik ook nog steeds geblogd als ik er niets mee had verdiend.

Dit jaar is een heel goed jaar voor mijn blog. Ik heb dit jaar de meest gave en grote samenwerkingen in de wacht gesleept en de prognose is dat mijn omzet in 2018 boven de €10.000 uitkomt. Daar ben ik stiekem wel heel trots op ;-) 
Ik kan nog niet volledig leven van mijn blog en ik weet ook niet of dat ooit mijn doelstelling zal worden. Ik vind het heel tof om mijn blog te combineren met mijn baan als online marketeer en de combinatie van de twee functies is iets wat me nu heel gelukkig maakt.

Ik hoop dat ik je zo wat meer opheldering heb kunnen geven over geld verdienen met je blog. Ik ben heel benieuwd: heb jij ook een blog? Verdien jij daar geld mee en zo ja: op welke manier(en) verdien jij er geld mee?

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

7 opmerkingen:

 1. Margaux14.8.18

  Interessant om te lezen en bedankt voor je openheid! Hoe combineer je momenteel je job met je blog? Als je voltijds werkt zal het waarschijnlijk niet erg makkelijk zijn om nog veel vrije tijd over te houden.
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor je reactie, Margaux! Ik werk 36 uur in loondienst en verdeel dat over 4 dagen. Dat betekent dat ik sowieso 1 werkdag heb om aan mijn blog te werken en alle avonduren en weekenden :-)

   Verwijderen
 2. Wat goed :) knap dat je die 10k misschien gaat halen, echt knap! En heel mooi dat je er zo open over bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor je openheid! Leuk om toch meer inzicht in alles te krijgen, veel bloggers blijven in de 10+ jaren dat ik blogs lees er toch een beetje mysterieus over.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 10K! Wat een mijlpaal! Goed bezig, joh – en verdiend! Bedankt voor je openheid. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt voor dit inspirerende artikel. Mag ik vragen hoeveel unieke bezoekers je hebt per maand?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tof om te lezen! Ik vind het vooral inspirerend en leerzaam dat je zo eerlijk bent, daar heb je echt wat aan. Vaak krijg je in dit soort artikelen van die vage omschrijvingen waar niemand mee vooruit komt.
  Soms zou ik er zelf ook wat meer uit willen halen, maar ben wat dat betreft niet blog-ambitieus genoeg denk ik haha.

  BeantwoordenVerwijderen