Photo Diary #133 | Sneeuw, taart bakken & kerstversieringEen lekker makkelijke maaltijd op zondagavond: zelfgemaakte pompoensoep met verse broodjes uit de oven.


Op maandagavond ga ik langs bij Céline, één van mijn vriendinnen van de middelbare school. We eten gezellig samen en kletsen bij.


Op woensdag ben ik vrij: de perfecte dag om eens een spannender ontbijt te maken dan een bruine boterham met hagelslag ;-) Ik ben dol op banaan-ei pannenkoekjes, maar hoe iedereen het toch voor elkaar krijgt om van die Instagram-waardige pannenkoekjes te creëren, is mij een raadsel. Ze vallen bij mij altijd uit elkaar in de pan als ik ze om probeer te draaien, dus als iemand tips heeft om ze wat steviger te maken...?


Aan het einde van de ochtend komt mijn moeder gezellig een dagje langs. We gaan het centrum van Veenendaal in, lunchen samen en maken 's middags een leuk kerststukje voor in huis.


En voilà: dit is het resultaat. Ik heb een vetplantje gekocht en de pot heb ik omwikkeld met vers mos en bakkerstouw. Het dienblaadje is van de Action en daarop heb ik wat nepmos, dennenappels en witte houten sterretjes gelegd. Nog twee kaarsjes erbij en zo heb je eigenlijk heel makkelijk en snel een eigen kerststukje gemaakt (en een stuk goedkoper dan in de winkel!)


Ik merk nog steeds dat ik snel moe ben. Na een middagdutje van 2 uur op de bank, doe ik de rest van de avond niets meer. Ik plof op de bank neer en kijk onder het avondeten All You Need is Love terug.


Op donderdagavond ben ik in de kerk te vinden om met mijn band te oefenen voor zondag. Ik speel ongeveer één keer in de maand op zondagochtend gitaar in de twee kerkdiensten en dat is heel tof om te doen.


Na mijn werk ga ik op vrijdag nog even het centrum in om een cadeautje te kopen voor een vriendin. Bij de Action spot ik deze schattige kerstfiguurtjes (€1,59) die ik niet kan laten liggen.


De spulletjes die ik heb gekocht zet ik in de glazen stolp die ik begin dit jaar bij Kwantum scoorde. Samen met het kerststukje op tafel en de hysterische knipperlichtjes op de galerij van onze flat, is dit de enige kerstversiering in mijn huis. Ik wil wel graag een kerstboom, maar ik heb geen idee waar ik die neer moet zetten...

Ik ben de laatste tijd trouwens helemaal into het maken van GIF'jes, haha! Ik deel er regelmatig één op Instagram en ben van plan om er de laatste tijd ook meer mee te doen in blogartikelen.


Op vrijdagavond eet ik bij mijn ouders en daarna ga ik naar een vriendin voor haar housewarming. Met alle vriendinnen maken we een zogenaamd Staycation pakket: een mand vol met leuke/lekkere dingen om een weekendje thuis vakantie te vieren.


Op zaterdagochtend word ik wakker met dit uitzicht: sneeuw! De meeste sneeuw die de avond ervoor viel, is al verdwenen, maar het zorgt nog steeds voor een mooi plaatje.


Voor mijn blog krijg ik een super leuk pakket vol met prachtige make-upproducten van het merk Lottie London. Het merk is sinds een aantal maanden verkrijgbaar bij Kruidvat en heeft hele toffe producten. De prijzen liggen tussen de €5 en €10, hartstikke betaalbaar dus! Deze week kun je een review lezen op mijn blog van een aantal oogproducten.


Zaterdag is een lekker 'binnenblijfdagje'. Ik werk voor mijn blog, kijk de serie Dynasty op Netflix (Aanrader trouwens, het is een mix tussen Gossip Girl en Suits) en... bak ik een taart! Ik heb al in geen jaren iets gebakken met als belangrijkste reden dat mijn baksels nogal eens mislukken. Maar wie niet waagt...


... wie niet wint! Want mijn carrot cake lukt hartstikke goed!


Ook op zaterdagavond doe ik niet veel spannends. Ik kijk de film Gooische Vrouwen en steek eindelijk de kaarsen aan in de twee lantaarns die ik een tijdje terug via Marktplaats kocht. Mijn vensterbank begint zo steeds gezelliger te worden, ik ben nu alleen nog op zoek naar twee mooie, grote planten.


Op zondagochtend gaat de wekker al om half 7! Omdat de kerkdienst om 9 uur begint, moet de band al om half 8 aanwezig zijn om op te bouwen en te soundchecken. We spelen twee super mooie diensten en daarna ga ik met een tevreden gevoel door deze sneeuwstorm naar huis.


Ik negeer de sneeuwstorm en rijd - een beetje glibberend op de weg - naar een vriendin die aan de andere kant van Veenendaal woont. Daar spelen we met drie andere vrienden een potje Kolonisten, altijd gezellig!

Deze week ben ik weer in de kerk te vinden, dit keer om te oefenen voor de kerstnachtdiensten. Dit jaar zijn er maar liefst zes kerstnachtdiensten in mijn kerk, super bijzonder dat er zoveel mensen verwacht worden! Op woensdag ga ik samen met mijn moeder een dagje naar Maastricht waar mijn zusje woont en studeert. Daar gaan we naar de kerstmarkt en lekker een dagje door de stad slenteren. Dit weekend viert mijn oma haar verjaardag en ga ik uit eten met vrienden. Van zo'n leuke week voor de boeg, word je toch spontaan vrolijk? :-)

3 opmerkingen:

  1. Oh een carrot cake wil ik ook nog een keer maken

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je kerststukje ziet er heel leuk uit. Lekker creatief!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. super leuk dat je in de muziekgroep speelt ,wij waren afgelopen week in jullie kerk bij het concert van Joke buijs .Je taart is erg goed gelukt ;)

    BeantwoordenVerwijderen