Roomtour! - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Roomtour!Daar is 'ie dan: mijn langverwachte roomtour! Op de roomtour van mijn vorige kamer moesten jullie ook al zo lang wachten. Tja, wat zal ik zeggen... ik ben nogal perfectionistisch en wil iets pas laten zien als het écht af is. Nu weet ik ook wel dat een huis nooit écht af is (zeker niet als je Nicole heet), maar voor mijn gevoel staat de basis van mijn kamer nu en is het de hoogste tijd om het resultaat met jullie te delen!

Over mijn kamer

In januari startte ik samen met Annemijn, een goede vriendin, de zoektocht naar een appartement in Veenendaal. Het heeft even geduurd, maar begin mei bezichtigden we een prachtig appartement op de elfde verdieping van een flat in Veenendaal die voldeed aan al onze eisen: drie ruime kamers, een balkon én... een prachtig uitzicht! Lang hoefden we niet na te denken, een paar dagen later tekenden we het contract en was dit appartement van ons.

We hebben het appartement in tweeën opgedeeld: Annemijn heeft twee slaapkamers, waarvan ze er één heeft omgetoverd tot haar woonkamer en de ander tot haar slaapkamer, en mijn kamer is de ruime woonkamer van 27m2 die ik gebruik als woon- en slaapkamer. De keuken, badkamer en het toilet delen we met z'n tweeën.

Laat ik maar meteen antwoord geven op de meest gestelde vraag: wil ik niet liever een huisje voor mezelf? Ik ben immers 23 en werk ook al een tijdje. Het antwoord is simpel: nee. Natuurlijk is het leuk; een appartement of huisje voor jezelf. Daar hangt ook een prijskaartje aan, zeker als je huurt. Ik wil nu graag sparen en vind het zonde om maandelijks €800 aan huur 'weg te gooien'. Daarnaast vind ik het ook een stuk gezelliger om samen met een vriendin te wonen dan alleen. Hoe fijn is het om altijd iemand te hebben om samen te eten, te Netflixen of te kletsen?


Kortom: ik ben enorm blij met ons appartement en mijn eigen ruimte hier. Het is een stuk ruimer en lichter dan mijn vorige kamer in Ede en dit ge-wel-di-ge uitzicht krijgen we er gewoon 'gratis' bij.

Laminaatvloer

Toen we de sleutel van het appartement kregen, lag er een verschrikkelijke vloer in van zwarte vloerbedekkingtegels. Niet bepaald mijn smaak. Wat wel ideaal was, is dat ik deze vloer gewoon kon laten liggen en als ondervloer voor mijn laminaatvloer kon gebruiken! Samen met mijn vader heb ik de vloer gelegd en de plintjes geplakt. Dit vond ik één van de leukste dingen om te doen in ons nieuwe appartement!
De laminaatvloer heb ik gekocht bij GAMMA. Ik ben voor deze laminaatvloer van GAMMA eigen merk gegaan, die ik destijds met 30% korting scoorde. Alsnog is zo'n laminaatvloer best een duur grapje: voor een vloer van 27m2 inclusief plintjes betaalde ik ruim €350. Maar, dan heb je wel een hele mooie vloer waar ik heel bij mee ben!

Woonkamer

Mijn woonkamergedeelte is bijna hetzelfde als in mijn vorige huis. De grijze stoel en 2,5-zits bank zijn van Leen Bakker (nu nog steeds te koop!) en de salontafel scoorde ik tweedehands via Marktplaats en heb ik laatst opgeknapt.  Het kleed en de lamp zijn van IKEA. Het witte dressoir is 'nieuw', deze heb ik voor €15 via Marktplaats gekocht. Ik weet nog steeds niet helemaal wat ik er nu van moet vinden: hij is niet 100% mijn stijl, maar hij is wel lekker ruim en past goed bij de andere meubels.De onderste helft van mijn muur achter het dressoir heb ik in de kleur Early Dew van Flexa geverfd, net als in mijn vorige kamer. Ook in deze ruimte ben ik weer heel blij met deze prachtige kleur op de muur!

Aanschouw hier mijn big ass Philips 4K Ultra HD televisie. Ik had nog nooit in mijn leven een televisie gekocht, maar nu dacht ik: als ik er dan één koop, dan maar meteen een hele mooie.
En mooi, dat is 'ie zeker! De beeldkwaliteit is onwijs goed, het scherm lekker groot en ook het geluid is top. Het mag wat kosten, maar dan heb je ook wel wat!


De posters boven mijn bank heb ik precies zo opgehangen als in mijn vorige kamer. De posters zijn van Desenio en de lijsten van de Action.
Eetkamertafel

De steigerhouten eetkamertafel is één van mijn nieuwe meubels waar ik heel blij mee ben. Ik ken een paar handige jongens met een eigen bedrijfje die zelf meubels maken. Mijn wensen en ideeën over mijn 'droom' eettafel kon ik zo bij ze neerleggen en een kleine drie weken later had ik mijn tafel al in huis! De tafel is 1.50 meter lang en 90cm breed en is gemaakt van nieuw steigerhout.
Het hout heb ik behandeld met een meubellak van Glitsa, waardoor de tafel beter beschermd is tegen vlekken. De poten zijn zwarte, metalen kruispoten die ik heel erg tof vind! Het geeft een industriële look aan de tafel waar ik erg van houd.

De eetkamerstoelen had ik al en zijn van Leen Bakker. Het is voor mij een hele uitdaging om fijne stoelen te vinden, gezien mijn ieniemienie lijf (1.60 meter), maar deze zijn perfect en zitten erg lekker!

Het witte dienblad is van Kwantum, de kan kocht ik op de rommelmarkt en de plantjes kocht ik bij een lokale bloemenzaak in Veenendaal.


Slaapgedeelte

Het enige nadeel van wonen in één ruimte, is dat je je slaapkamer en woonkamer in één kamer moet proppen. Een tweepersoonsbed lijkt me heerlijk, maar dat past helaas niet in deze kamer. Via Marktplaats kocht ik dit witte, houten bed voor €20. Ik ben expres op zoek gegaan naar een wit bed, omdat ik het idee had dat dat het meest rustig stond in een al vrij volle kamer. En ik ben heel blij met mijn keuze voor een wit bed, want het zorgt inderdaad voor rust!

De plaid op mijn bed is van de Action (nu nog steeds te koop!) en kost maar €4,95. Het bijzettafeltje en de grijze dekenkist (waar heel veel zooi in zit) zijn van Karwei.

Voila, dat was het: mijn nieuwe kamer! Ik ben ontzettend blij met mijn kamer en geniet elke dag van mijn eigen, fijne plekje. Er zijn nog wel wat dingen die moeten gebeuren: de mintgroene muur heeft nog een laag verf nodig en ook ga ik nog een brede vensterbank maken voor het raam, zodat je daar op kunt zitten en genieten van het uitzicht.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

1 opmerking:

  1. Claudy1.8.17

    Wat mooi! Ik zou als ik jou was wel nadenken om eventueel een soort afscheiding te maken om je bed. Heb je ruimte achter in de kamer? Zou ik daar het bed plaatsen met daaromheen panelen of wat anders. Zodat het donker is waar je slaapt. Hoef je niets meer op je ogen te doen. En met muggen is t ook een voordeel. Je gaat dan niet de hele kamer langs op muggenjacht. Veel gezonder voor je wanneer je je slaapgedeelte afschermt. Denk er maar overna.

    BeantwoordenVerwijderen