Budgetfood | Spinaziesalade met avocado, walnoten en spekjes - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Budgetfood | Spinaziesalade met avocado, walnoten en spekjesDe meeste experimenten in de keuken mislukken bij mij. Ik vind het leuk om nieuwe recepten uit te proberen, maar negen van de tien keer is het niet erg lekker en kan het recept direct de prullenbak in. Dat is dan ook de reden dat áls ik een lekker recept heb gevonden, ik deze keer op keer maak. Maar zo vaak hetzelfde eten verveelt ook al snel, dus probeer ik zo nu en dan een nieuw recept en zo waar: héél soms zit er een geslaagd gerecht tussen. Zoals deze spinaziesalade die ik vorige week maakte. Hij was zó lekker, dat ik de salade in de tussentijd al twee keer heb gemaakt.

En het beste van alles? Deze salade is super simpel om te maken, binnen twintig minuutjes staat hij al op tafel. Benieuwd hoe je deze spinaziesalade met avocado, walnoten en spekjes maakt? Lees dan snel verder!


Dit is wat je nodig hebt (voor 2 personen):

- 150 - 200 gram verse spinazie
- 1 avocado
- Halve citroen
- 2 handjes walnoten
- 50 gram ontbijtspek
- Bieslook
- OlijfolieJe begint met het uitbakken van de spek in een pan. Verhit een pan (zonder olie!) en bak daarin het spek totdat het mooi knapperig is. Laat het spek vervolgens 'uitlekken' op een bord, tussen twee velletjes keukenpapier. Dit laat je afkoelen.

Je wast de spinazie en doet deze in een grote kom. Als je de bladeren te groot vindt, kun je deze ook nog fijn snijden.

De avocado snijd je in kleine blokjes en deze doe je in een kom. De halve citroen knijp je uit boven de avocado, je hebt +/- 2 eetlepels citroensap nodig. Het avocado-citroenmengsel doe je bij de spinazie in de kom.
Hak de walnoten fijn of breek ze in kleine stukjes. Deze doe je bij de spinazie en avocado in de kom. Gebruik één eetlepel olijfolie als dressing en roer dit door de salade heen. Het uitgebakken spek leg je bovenop de salade. Knip wat bieslook af en snipper dit over de salade heen.En voilà: daarna kun je een heerlijke salade serveren op tafel. Ik ben er nog niet helemaal over uit met welke bijgerecht(en) ik deze salade het liefst zou eten. Je zou er bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes bij kunnen maken en een schnitzel, dat heb ik gedaan en dat was vullend genoeg!

Wat is jouw favoriete salade recept?

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

6 opmerkingen:

 1. Ik vind hem soms zo lastig om te bedenken wat ik wil gaan eten. Dus thanks voor dit recept, lijkt me erg lekker :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah heerlijk, ziet er ook lekker en gezond uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker! Ik ben niet zo'n fan van spekjes, maar die kan ik prima vervangen en dan lijkt het mij een erg lekker recept.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je zou het ook kunnen vervangen door geitenkaas als je daar van houdt! Lijkt me ook erg lekker :)

   Verwijderen
 4. Mmm dit ziet er heel lekker uit!:)

  BeantwoordenVerwijderen