Last Week's Budget #38 | Vaderdagcadeautjes & pioenrozen - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Last Week's Budget #38 | Vaderdagcadeautjes & pioenrozen



Het is alweer even geleden sinds de laatste Last Week's Budget, maar hier is hij weer! Na mijn vakantie ga ik mijn goede voornemen om mijn uitgaven bij te houden, weer oppakken én ga ik proberen dat elke maandag te delen in een nieuwe Last Week's Budget.
In deze wekelijkse rubriek laat ik zien wat heb ik uitgegeven en vertel ik hoe ik heb bespaard op mijn uitgaven. Ben je benieuwd wat ik deze week heb uitgegeven? Lees dan snel verder!

Eten & drinken: €40,43
Vorige maand waren de kosten van mijn wekelijkse boodschappen steeds belachelijk hoog, maar deze maand zijn de kosten tot nu toe verrassend laag. Mij hoor je niet klagen hoor! :-) Op maandagochtend haal ik vóór werktijd alvast wat boodschappen bij de Albert Heijn. Wat fruit, brood, broodbeleg... in totaal ben ik €18,73 kwijt.

Op vrijdag haal ik mijn boodschappen voor de hele week bij de Hoogvliet. En kijk hoe gezonde en verantwoorde dingen ik koop: Aardappeltjes, bananen, appels, komkommer, broccoli, sperzieboontjes, knäckebrood, brood, cherrytomaatjes... Wow, #healthy. Ook koop ik nog een bos pioenrozen bij de Hoogvliet voor €2,99. In totaal ben ik €21,70 kwijt.

Cadeautjes: €10,55
Jeeej, vaderdag! Waar veel dochters en zonen elk jaar de grootste moeite hebben om cadeaus te vinden voor hun vader, heb ik het elk jaar heel erg makkelijk. Ik kan namelijk kiezen uit de volgende drie dingen:

1. Douchegel
2. Autotijdschrift
3. Chocola

Haha, het is echt erg, maar we geven elk jaar hetzelfde aan mijn vader. Dit jaar koop ik drie heerlijke douchegels van Axe en Dove. Oh, en ik koop ook een klein cadeaupakketje van Dove die ik in de toekomst weer aan iemand kan geven als die jarig is. Altijd handig om zoiets op voorraad te hebben.
Ik kocht ook nog inpakpapier... hoort dat bij de categorie cadeautjes..? Ik doe het maar gewoon :-) Ik kocht inpakpapier van de Action: bruin kraftpapier met rode diamantjes erop, heel tof. Voor €0,69.


Make-up & verzorgingsproducten: €34,67
Toen ik meer dan €40 bij Kruidvat moest afrekenen, moest ik toch even slikken en heb ik gevraagd of dat wel écht klopte. En ja: het klopte. Tijdens de 1+1 gratis actie op alle make-up, kocht ik eindelijk de lipstick die normaal €15 (!) kost (en nu dus €7,50 - alsnog belachelijk duur), mijn favoriete Rimmel foundation (ook niet bepaald een koopje) en een blush en lipstick van MUA. Uiteindelijk was ik €19,73 kwijt voor deze vier producten.

Verder kocht ik tandenstokers, inlegkruisjes en een aantal cadeautjes voor vaderdag, die je terugvindt bij de categorie "cadeautjes). Bij de Action sla ik weer een voorraadje scheermesjes in. Ik koop daar altijd de meest cheape wegwerpscheermesjes (8 stuks voor €0,99) en ik vind ze super fijn!

Benzine & Parkeren: €42,90
Omdat ik vrijdag best veel boodschappen moet halen, ga ik even met de auto naar het centrum. In de parkeergarage van de Hoogvliet kun je een uur lang gratis parkeren (tip voor alle Edenaren :-)), maar ik doe er natuurlijk weer véél langer over dan een uur en betaal uiteindelijk €1,50 aan parkeerkosten (alsnog héél cheap)
Verder moet ik mijn tank weer volgooien en betaal ik €41,40 voor een volle tank.

Totale uitgaven: €128,55

Het is zó goed om je wekelijkse/maandelijkse uitgaven op papier te zetten. Zoals afgelopen week dacht ik dat het best wel mee viel wat ik had uitgegeven, maar alles bij elkaar opgeteld kom je toch weer boven de €120 uit. Het zorgt ervoor dat je een stuk bewuster om gaat met geld en je twee keer nadenkt voordat je je pinpas door het pinapparaat haalt!

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

11 opmerkingen:

  1. Leuk om te lezen! Heel interessant om te zien waar bij andere mensen het meeste geld in gaat zitten. Zo heb ik bijvoorbeeld geen auto, dus dat scheelt flink wat geld, maar ben ik veel meer kwijt aan eten. Daar ga ik dus aan werken ;-)! Al heb ik begrepen dat supermarkten in Nederland ook wel gewoon veel goedkoper zijn haha. X

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat handig dat je alles zo bijhoud en precies kunt zien waar je geld naar toe gaat! Ik heb zelf net een autootje, en dat kost inderdaad wel wat, maar het is ook zo ontzettend handig!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Super handig dat je dit iedere keer bijhoud! en benzine van mij is ook rond de 40 euro (zelfde auto he haha) liefs

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha! Lang leve de Peugeot 107, ze zijn super zuinig in gebruik en ook nog eens goedkoop qua belasting/verzekering!

      Verwijderen
  4. Dat is zeker slikken bij het Kruidvat... ja, je gaat dan vaak voor de wat duurdere producten met zo een actie. Als ik alles tegelijk koop, zoals gewone drogisterij artikelen moet ik vaak ook even slikken. dat loopt enorm op!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Die actie bij Kruidvat scheelt gelukkig wel! Ik heb er ook gebruik van gemaakt, haha. Vind het echt leuk dat er weer zo'n overzicht online staat. Vind het zó inspirerend om te lezen!
    Ik woon nog thuis, maar het is wel handig om alvast een kijkje in iemands uitgavenpatroon te nemen die wél al op zichzelf woont. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Blijf deze updates leuk vinden. Goed om zo bewust met je geld om te gaan. Zou ik toch eigenlijk ook eens moeten doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Echt leuk om elke keer te lezen!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ah leuk ik lees deze blog altijd, zet mezelf ook weer even op porto dicht haha
    thanks voor de parkeertip :D

    BeantwoordenVerwijderen