My Monthly Budget #2 | Wat heb ik uitgegeven in april?


De afgelopen paar weken hebben jullie (en ik zelf stiekem ook!) de Last Week's Budget op mijn blog een beetje moeten missen. Ik kwam er steeds niet aan toe om op zondag avond al mijn wekelijkse uitgaven op een rijtje te zetten en er een blogje van te typen. Bovendien zijn er ook wel eens weken waarin ik niet zoveel uitgeef, waardoor het niet zo boeiend is om te laten zien wat ik precies heb uitgegeven en waar ik veel of juist weinig geld aan besteed.
Wél vind ik het leuk om jullie zo nu en dan een kijkje te geven in mijn uitgavenpatroon en ik weet dat jullie dat ook vinden: de Last Week's Budget blogartikelen zijn één van de meest gelezen blogs op The Budget Life!

Vorige maand gaf ik je een kijkje in mijn maandelijkse uitgaven in de rubriek My Monthly Budget. Ook dat artikel sloeg goed aan en werd vaak gelezen. Daarom leek het me leuk om je ook nu weer te laten weten wat mijn uitgaven waren van de maand april. Helemaal omdat ik de afgelopen drie weken niet zo trouw ben geweest met mijn wekelijkse rubriek.

Ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen!

Wat is mijn maandelijkse budget? 
Op basis van mijn eerdere ervaringen met op mezelf wonen, ervaringen van vrienden én mijn vaste lasten, ben ik tot het volgende maandelijkse budget gekomen:

Vaste lasten (woning)
Huur: €350 (inclusief gas, water, licht & internet)
Inboedelverzekering: €8,50

Vaste lasten (auto)
Autoverzekering: €66,78
Wegenbelasting: €21
Benzine: €85

Vaste lasten (verzekeringen)
Zorgverzekering: €72,00
Doorlopende reisverzekering: €3,50

Vaste lasten (overigen)
Goede doelen: €15,50
Mobiel abonnement: €24

Boodschappen/Eten & drinken
Maandelijkse boodschappen: €150

Leuke dingen/kleding
Leuke dingen: €100
Kleding: €100

TOTALE MAANDELIJKSE BUDGET: €996,28


Maart was de eerste maand dat ik op mezelf woonde en het was dus ook direct een test om te kijken of mijn gestelde maandelijkse budget klopte. Zoals je in mijn vorige maandelijkse verslag hebt kunnen lezen, klopte dat inderdaad aardig!

Wat heb ik uitgegeven in april?

Uitgaven april
Bedrag
Volgens budget
Verschil
Huur
€350
€350
€0
Inboedelverzekering
€8,50
€8,50
€0
Autoverzekering
€66,78
€66,78
€0
Wegenbelasting
€20
€21
- €1
Benzine + Parkeren
€84,19
€85
- €0,81
Zorgverzekering
€72
€72
€0
Doorlopende reisverzekering
€3,50
€3,50
€0
Goede doelen
€15,50
€15,50
€0
Mobiel abonnement
€25
€24
+€1
Maandelijkse boodschappen
€88,56
€150
- €61,44
Leuke dingen
€308,79
€100
+ €208,79
Kleding
€184,35
€100
+ €84,35
Leuke dingen + eten op vakantie
€117
€180
- €63
TOTALE UITGAVEN
€1.345
€1.175,28
+ €169,72


Conclusie

Tja, afgelopen maand was een iets duurdere maand. Ik kocht een nieuwe camera en dat zat natuurlijk niet zomaar inbegrepen bij een budget van €100 voor leuke dingen. Mijn nieuwe systeemcamera (Panasonic Lumix GX7) kost €379, maar omdat ik 21% van de BTW af kan trekken namens mijn eigen onderneming, hoef ik er maar €300 voor te betalen. Altijd handig, zo'n eigen blog ;-)

Verder heb ik iets meer geld dan normaal uitgegeven aan kleding. Ik had hoognodig wat zomerkleding nodig en in Turkije kocht ik twee paar schoenen, waardoor ik wel wat meer heb uitgegeven dan €100. Ach, vorige maand besteedde ik slechts €18 aan kleding, dus zo compenseert dat weer een beetje.

Al met al ben ik €169 boven mijn budget uitgekomen. Niet gek, als je bedenkt dat ik een nieuwe camera heb gekocht én op vakantie ben geweest.
Mei is voor mij (en veel andere Nederlandse werknemers) een feestmaand, omdat je dan je vakantiegeld krijgt. Dat is een leuk bedrag bovenop je normale maandsalaris. Bovendien had ik afgelopen maand ook een goede maand voor mijn blog en had ik een aantal leuke, betaalde opdrachten. Af en toe wat meer uitgeven dan normaal, kan dan ook wat makkelijker.

Deze maand ga ik er in ieder geval weer voor om onder mijn budget te blijven! 

9 opmerkingen:

 1. Je "leuke dingen + eten op vakantie" regel is niet goed ingevuld... Dat zou een min-bedrag moeten opleveren?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor je oplettendheid! Je hebt helemaal gelijk. Ik ga het snel aanpassen :)

   Verwijderen
 2. Wat leuk om dit te lezen zeg. Lees dit artikel nu voor het eerst maar op deze manier krijg je een goed overzicht van wat erin komt en wat eruit gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te lezen! Heel goed dat je het ook op deze manier bijhoudt. Misschien moet ik dat ook maar eens zo specifiek gaan doen. Nu doe ik het gewoon door een lijst te maken en inkomens te markeren. Aan het eind tel ik alle + en alle - op en dan kijk ik of ik meer heb uitgegeven dan ik binnenkreeg en andersom. Vanaf volgende maand ga ik het eens anders proberen!

  P.s. volgens mij staan er in je tabel wel wat +/- foutjes. Bij wegenbelasting bv en leuke dingen zoals Marjan al zei! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk artikel om te lezen, toch vind ik Last Weeks budget nog net iets leuker om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat handig zo'n overzicht! Knap dat je er aardig bij in de buurt zat met je budget.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het knap dat je niet heel ver boven je budget bent uitgekomen ondanks dat je een nieuwe camera hebt gekocht en op vakantie bent geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed dat je dit zo op een rijtje zet want het zet je wel aan het denken hoe duur alles is

  BeantwoordenVerwijderen