Last Week's Budget #31 | Nóg een vakantie boeken! - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Last Week's Budget #31 | Nóg een vakantie boeken!



Wat een mega gekke, stressvolle en super leuke week heb ik achter de rug. Zo’n verhuizing vraagt enorm veel energie maar het resultaat mag er wezen: op het moment dat ik dit artikel typ (maandagavond) is het alweer de derde avond op mijn nieuwe kamer. Ik heb net mijn boodschappen gedaan, de was uitgezocht en mijn kamer opgeruimd. Wat voelt dat degelijk! J
De komende weken zal mijn vaste rubriek “Last Week’s Budget” nog iets uitgebreider worden. Ik ben nu immers voor de volle 100% verantwoordelijk voor mijn boodschappen en andere levensbehoeften. En sta ik voor de uitdaging om elke dag een lekkere, voedzame en gezonde maaltijd op tafel te zetten binnen mijn budget.

Misschien wel leuk om te weten: ik heb mezelf een maandelijks budget van €150 gegeven voor boodschappen, dat wil zeggen: ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes. Ik ben heel benieuwd of het gaat lukken, want als ik de supermarkt in ga zonder boodschappenlijstje, heb ik zo een boodschappentas vol met eten (wat ik misschien niet nodig heb) en ben ik zo weer €40 verder.

Benieuwd naar mijn uitgaven van afgelopen week? Lees dan snel verder!

Vakantie: €310
Ik ben het helemaal vergeten te noemen in mijn vorige Last Week's Budget, maar ik heb nóg een vakantie geboekt dit jaar! Niet alleen ga ik in augustus met drie vriendinnen naar Rhodos (Griekenland), in juni ga ik ook al op vakantie met Tim! 
Het voordeel van een volwassenmensenbaan (leuk woord), is dat je niet meer vast zit aan de zomervakantie. We hebben nu onze vakantie begin juni geboekt en gaan acht dagen naar Alanya in Turkije. We hebben daar een heel nieuw en modern appartement gehuurd, dichtbij het strand en bij het centrum.
In juni kan de temperatuur al oplopen boven de 30 graden dus daar gaan we ons zeker vermaken. En het beste van alles: omdat je buiten het hoogseizoen boekt, ben je een stuk goedkoper uit! We betaalden €310 per persoon voor vlucht en verblijf.

Benzine & parkeergeld: €45,83
Ik heb even mijn eerdere Last Week’s Budgets terug gelezen en ik kwam erachter dat ik drie weken lang met een volle tank heb gedaan! Ik hoefde voor mijn werk een keertje niet het hele land door te reizen en op de één of andere manier heb ik gewoon weinig kilometers gemaakt de afgelopen tijd. Nu moest ik weer een keertje tanken en tankte ik voor €1,34,9 per liter. De benzine lijkt met de dag goedkoper te worden, afgelopen weekend spotte ik bij een tankstation een benzineprijs van €1,30,9 per liter, zó goedkoop! (Je hoort mij niet klagen!)

Normaal pak ik de fiets wanneer ik naar het centrum ga, omdat ik het onzin vind om parkeergeld te betalen. Nu kon het even niet anders, en moest ik twee keer parkeergeld betalen. Eén keer €2 (in Veenendaal) en één keer €1,50 (in Ede). Tja, een beetje onzinnige uitgaven, maar zolang het niet te vaak gebeurt, moet het kunnen.

Kostgeld: €50
Voor de laatste keer betaalde ik kostgeld aan mijn ouders (nog voor de maand februari). Vanaf nu sta ik er echt zelf voor en moet ik al mijn boodschappen en overige uitgaven zelf bekostigen.


Eten & drinken: €54,38
Op maandagochtend doe ik boodschappen bij de Albert Heijn waar ik langskom als ik naar mijn werk ga. Ik ben goedkoop uit deze keer: in totaal betaal ik €5,25.
Samen met een vriendin halen we op vrijdag even snel een minilunch bij de Albert Heijn: frikandelbroodjes, twee voor €2,18 (en zo lekker!)

Voordat we op vrijdagavond al mijn meubels naar het nieuwe huis gaan brengen, eet ik even snel wat van de snackbar met Tim en Twan. Ik trakteer en ik betaal €15,15.

En op zaterdag doe ik dan mijn eerste échte wekelijkse boodschappen bij de Boni. ’s Avonds blijft Tim eten en maken we wraps met kipschnitzel, paprika, sla en knoflooksaus. Verder koop ik wat snacks voor ’s avonds, broodbeleg, thee en dat soort zaken. Uiteindelijk ben ik €34,80 kwijt. Altijd meer dan je denkt.

Meubels en interieuritems: €5,47
Afgelopen week heb ik nog een paar laatste dingen aangeschaft voor de verhuizing. Zo kocht ik bij de Action een bak met twee verfrollers (€3,99: aanrader!), afplaktape en spatels om de verf door te roeren. In totaal was ik €5,47 kwijt bij de Action.

Cadeautjes: €10
Vrijdag helpen Tim en Twan mij met verhuizen en als bedankje, maak ik een bierpakketje voor ze met biertjes die ik zelf uitzoek bij de Jumbo. Ik heb er echt 0 verstand van, dus ik hoop dat ik wat lekkers heb uitgekozen! Uiteindelijk was ik ongeveer €10 kwijt.

Overige: €18,28
Natuurlijk kon een mooie bos bloemen in mijn nieuwe kamer niet ontbreken! Bij de Albert Heijn koop ik een bosje knalroze trosanjers voor €3. Het zijn vrij simpele bloemen, maar ze blijven zeker een week of twee staan, waardoor je extra lang plezier hebt van je bosje bloemen!
Op vrijdag ben ik bij de opening van Duifhuizen waar ik een tas uit mag zoeken. Uiteindelijk kies ik zelfs twee mooie tassen en hoef ik nog maar €4,90 bij te betalen!

Bij de Action koop ik op zaterdag nog twee verlengsnoeren en een lampje voor in mijn nachtlampje. Bij de Action hebben ze trouwens hele goedkope lampjes, die ik kocht was bijvoorbeeld maar €0,99.  

Totaal: €493,96

Opnieuw een dure week doordat ik weer eens een vakantie heb geboekt, haha! De afgelopen maand heb ik belachelijk veel geld uitgegeven: een maand huur, borg, twee vakanties geboekt en nog wat meubels gekocht. Kortom: de komende maanden hoop ik weer een beetje te sparen en wekelijks te ontdekken hoe ik kan besparen op mijn uitgaven!

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

7 opmerkingen:

  1. Wat een super leuke en praktische post:D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel leuk om te lezen! Interessanter ook nu je alles zelf moet betalen haha, want dat is mij mij ook grotendeels het geval. Boodschappen doen valt vaak zo duur uit hé, daar probeer ik altijd veel op te besparen. Wat fijn trouwens dat je nog een vakantie hebt geboekt! X

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oeeehhh nog een vakantie! Jaloers, ik wil ook haha. Nog even en dan kan het hopelijk ook. Blijf dit soort posts trouwens super interessant vinden. Niet alleen om te neuzen in je uitgaven, maar je wordt er zo bewust van wat je allemaal uitgeeft!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ah vakantie geboekt? heel erg jaloers ik ga dit jaar ook voor het eerst op vakantie met mijn vriend Marc, alleen wij weten nog totaal niet waarheen! zat allemaal rond de prijs 700 euro p.p. dus jullie zijn goedkoop uit zeg! liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Inderdaad een dure week. IK ga volgende week ook vakantie boeken!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat leuk dat je een vakantie hebt geboekt! Daardoor stijgt het budget natuurlijk wel, maar het is het zeker meer dan waard! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wow 310 is echt heel weinig voor een vlucht én verblijf!

    BeantwoordenVerwijderen