Waarom vroeg opstaan best wel fijn is - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Waarom vroeg opstaan best wel fijn isIk heb een luxeleventje. Ik rol 's ochtends tussen half acht en kwart voor acht mijn bed uit, ontbijt op mijn gemakje, trek wat leuks aan en doe wat make-up op mijn hoofd en vervolgens rijd ik binnen een kwartiertje naar mijn werk. Om vijf uur trek ik de deur achter mij dicht en 's avonds hoef ik helemaal niets meer te doen.

Toch lees ik de laatste tijd steeds meer blogs over waarom vroeg opstaan zo goed voor je is. Zo las ik iets over de "helweek": Mensen die een week lang elke dag om vijf uur opstaan terwijl ze pas rond acht uur op hun werk moeten zijn... Vervolgens moeten ze 's avonds ook weer vroeg naar bed, omdat ze de volgende dag óók weer om vijf uur op moeten staan, bijvoorbeeld om de dag te beginnen met yoga, een mega uitgebreid ontbijt of een rondje hardlopen. Pfff, ik snapte er helemaal niets van.

Tot gisteren.

Als eindverantwoordelijke voor de content op mijn werk (ik werk bij een marketingbureau) zit ik iedereen altijd achterna dat ze op tijd hun blogartikel online moeten zetten. Gebeurt dat niet? Dan zeg ik dat ze de volgende dag maar extra vroeg moeten beginnen, zodat het artikel wel op tijd online staat.
En tja, als je streng bent voor anderen, moet je dat ook voor jezelf zijn. Om half 9 gisterochtend moest mijn blog online en je raadt het al: ik had nog helemaal niets op papier staan. Oeps. Daarom kwam het ervan dat ik om kwart over zes naast mijn bed stond (het is letterlijk anderhalf jaar geleden dat ik voor het laatst zo vroeg ben opgestaan), om zeven uur bij de supermarkt was en netjes voor half acht op kantoor was.

En dat ging eigenlijk verbazingwekkend goed.

Ik nam een kopje koffie (met extra veel suiker om me wakker te houden) en ben een uur lang actief gaan typen. Ik werd door niemand gestoord, omdat al mijn andere collega's rond 9 uur pas komen binnendruppelen. Na anderhalf uur tikken had ik een kei van een blog geschreven en kon hij (oké, iets te laat) online.

Voordat ik het wist, was het half vier en mocht ik eigenlijk naar huis, omdat ik netjes mijn achturige werkdag had afgerond. Maar ik barstte nog van de energie en was net lekker voor een klant aan het werk. Ik werkte nog door tot kwart voor vijf en zonder dat ik het doorhad, had ik een lange werkdag gemaakt. Toen ik naar huis reed, was het nog licht en scheen het zonnetje volop. Nu is het acht uur 's avonds en heb ik al twee blogs voor The Budget Life geschreven. Alsof vroeg opstaan me ineens bakken met inspiratie geeft! :)

In eerste instantie stond ik alleen maar vroeg op omdat het moest, maar eerlijk? Ik vond het onwijs fijn en heb in tijden niet zo'n productieve dag gehad. En zal ik je eens wat vertellen? Vanochtend stond ik gewoon weer om half zeven naast mijn bed om extra vroeg op kantoor te zijn. Ik ben benieuwd hoe lang ik het volhoud! (Edit: mislukt. Ik werd wakker om 7 uur...)

Ben jij een ochtendmens of een avondmens?

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

18 opmerkingen:

 1. Hé wat leuk om dit te lezen (: Vroeg opstaan is fijn he? Zo productief! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben een ochtendmens, maar eerlijk in de winter heb ik er echt moeite mee, donker en koud, het duurt dan echt even voor ik wakker ben. Bij ons gaat de wekker altijd half 7 en dat vind ik vroeg genoeg ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor werk moet ik ook erg vroeg opstaan, de wekker gaat meestal om kwart voor 6 aangezien ik kwart voor 7 er moet zijn. Dus wanneer ik een dagje kan uitslapen, ben ik meestal alsnog rond een uur of 7. Meestal blijf ik dan nog even liggen maar ga daarna wel lekker aan de slag met van alles en nog wat. En dan in de avond lekker uitrusten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja dat merk ik ook heel erg! Ik probeer de Miracle Morning te volgen, ik vind het nu wat lastiger nu ik afgestudeerd ben en eigenlijk helemaal niet perse op een bepaald tijdstip op 'moet' staan, maar toch wil ik het mezelf weer aanleren. Ik merk inderdaad ook dat ik zo veel productiever ben op dagen wanneer ik vroeg ben opgestaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik moet zeggen dat ik beide ben en dat maakt het wel eens lastig. Voor mijn werk sta ik altijd om half 7 op, maar eigenlijk zou dat eerder moeten wil ik een goede ochtend start hebben. S avonds vind ik het heerlijk om vroeg te slapen, maar ook lekker om van alles nog te doen. Dus slaap ik vaak niet voor 1 uur. Ritme heb ik dus niet echt en ik denk dat dat juist het belangrijkste is.

  Liefs Agneta

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik ben ook wel echt een ochtend mens :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben echt een avond/nacht mens.. dus echt vroeg op staan werkt voor mij niet. Ik schrijf dan liever nog om 2 uur snachts!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoewel ik een behoorlijke nachtuil ben, kan ik het soms heerlijk vinden om lekker op tijd op te staan en alle tijd van de wereld te hebben. Dat je eerst gaat ontbijten, wat gaat sporten, een blog tikt, boodschappen gaat doen en vervolgens op de klok kijkt... om dan te zien dat het pas negen uur is. Fijn is dat. Helaas heb je met een jong kind niet altijd voor het zeggen wanneer je gaat slapen en wanneer je wakker wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben geen ochtendmens, maar ik merk wel dat ik 's ochtends veel gedaan krijg. Vooral in huis lukt dat goed, en het is zo fijn dat je dan de rest van de dag 'klaar' bent! Balans is the key!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik moet elke dag vrijwel om 5 uur opstaan om naar mijn werk te gaan dus om eerder op te staan om meer dingen te doen... nee dat gaat hem niet worden dan kan ik midden in de nacht op

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben zeker een ochtendmens. Ik stap iedere dag om kwart voor 6 op, om zo om 7 uur op mijn werk te zitten. Vind het heerlijk om vroeg te beginnen. Zo kan ik ook altijd lekker vroeg (rond 3 uur) naar huis en heb ik nog wat aan de middag. Het bevalt me uitstekend. Helaas kan dit over een week niet meer als ik begin bij m'n nieuwe werk. Wordt erg wennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik lees de laatste tijd ook steeds vaker dat vroeg opstaan beter voor je is :) Ook nu het smorgens weer wat eerder licht wordt kan ik mij dat wel goed voorstellen. Ik vind het heerlijk om in de zomer vroeg op de staan en in de tuin te ontbijten in het zonnetje :) Ik denk dat ik wel een ochtendmens ben wat dat te gaat ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Waaaaa bikkel! Ik kan me goed voorstellen dat vroeg opstaan voordelen heeft, maar ik kan het echt niet. Ik ben juist echt een avond mens en wil in de avond nog van alles doen en dat gaat niet als ik dan netjes in bed moet liggen omdat ik anders de volgende ochtend instort haha. ATM moet ik ook om 9 uur op kantoor zijn (afstudeerscriptie) en zelfs dat valt me zwaar...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ben echt een nachtbraker, maar merk ook dat vroeg opstaan (en op tijd gaan slapen) me meer energie en inspiratie geeft. Die helweek lijkt me wel wat eigenlijk....

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuk om te lezen! Ik herken wel wat je schrijft. Maar als het een routine gaat worden is het toch moeilijker vol te houden, haha. Ik kan altijd wel een keer vroeg op staan maar dan ben ik daarna kapot. Of wil ik al om 16.00 gaan slapen :'). Vroeg opstaan is niet zo voor mij weggelegd. Ik doe het wel en ik probeer het ook, maar als ik kan uitslapen... Ben ik een gelukkig mens!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuk geschreven! Ik merk persoonlijk zelf dat ik echt een avondmens ben. 's Morgens kom ik wel prima mijn bed uit (geen gesnooze), maar dan in de loop van de ochtend en begin van de middag zak ik dan weer helemaal in. 's Avonds krijg ik juist weer die energie terug en probeer dan weer bijv. blogs te typen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik ben absoluut geen ochtendmens, maar eigenlijk ook geen avondmens. Heel vreemd, maar ik slaap echt nog steeds als een klein kind terwijl ik echt al 22 ben. Hopelijk betert dit echt met ouder worden.
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik dacht altijd dat ik een avondmens was, omdat ik 's avonds de creativiteit heb, die ik eigenlijk de hele dag wil hebben. Maar ik merk dat ik met de juiste mindset ook zeker wel een ochtend mens ben! De Miracle Morning routine helpt me daarmee. Mocht je daar in geinteresseert zijn, afgelopen week stond er iets over op mijn blog

  BeantwoordenVerwijderen